我的收藏
版主
申請
fulaba
加入日期:2009-6-22
流動積分:796
查看 9589 回覆 165
按讚 0 按彈 0

*@BB滿月,生日蛋糕**現正推出聖誕節薑餅人,薑餅屋

• 為方便同大家溝通,崔師奶開咗個facebook
    MrsChoi Cake
    更多款式,盡在FB~

新口味,內裡的蛋糕已用戚風蛋糕,食落更軟熟~~再放新鮮水果,更美味了!
    另外新推出瑞士卷,餡料則是水蜜桃,雜果或香蕉.

為免漏單,請到facebook inbox詢問預訂,或真接至電:6618 0948崔媽媽.

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
    0 0
  • minikaka1103 2011-6-29 06:40:31

好靚呀,邊到有得買?

• fulaba 2011-6-30 01:22:17

本人的師奶手作,家庭式小本經營......^^
    賺少少奶粉錢,希望大家喜歡

有媽媽反映,蛋糕上的糖裝飾太甜了
    所以崔師奶想在這裡解釋一下有關蛋糕上的糖裝飾
    糖裝飾fondant主要成份就是糖,因此味道偏甜.西人食得甜,他們會把糖裝飾吃下.
    但中國人口味較清淡,所以一般撥開糖裝飾唔食

如果唔想太甜,崔師奶可以將舖在蛋糕上的糖皮改為忌廉,再加糖公仔.
    食的時候把糖公仔拿開,這樣就不怕太甜了.

• minikaka1103 2011-6-30 08:19:48

真係食得嫁@@ 超可愛 你好哂利呀  咁我下個月擺滿月可唔可以搵你訂蛋糕呀?

我想知如果搵到啲圖片你都識整? 定係你有款我簡?

要訂幾耐到嫁? 點計發?

• angelalady 2011-6-30 09:19:12

好靚呀....幾錢磅?什麼蛋糕底?pm我唔該^^

• hb02 2011-6-30 09:58:32

真的很可愛!!!!!
    請問可唔以訂制架?
    如果我而家訂,最快幾時有?我想星期日早上用,可以嗎?
    希望你可以快d覆我,thanks!

• 周芷若 2011-6-30 11:18:50

好靚喎,我個仔今日滿月,係咪趕唔切呢?幾多錢pm me

• fulaba 2011-6-30 20:57:26

多謝欣賞,最好是前兩三日訂啦.

• fulaba 2011-6-30 21:01:43

原帖由 minikaka1103 於 2011-6-30 08:19 發表
    真係食得嫁@@ 超可愛 你好哂利呀  咁我下個月擺滿月可唔可以搵你訂蛋糕呀?

我想知如果搵到啲圖片你都識整? 定係你有款我簡?

要訂幾耐到嫁? 點計發? ...

可以先send圖睇吓做唔做到,或者講出要求,我先畫個草圖比你睇,你䁷得ok先訂購...^^

• fulaba 2011-6-30 21:05:02

原帖由 hb02 於 2011-6-30 09:58 發表
    真的很可愛!!!!!
    請問可唔以訂制架?
    如果我而家訂,最快幾時有?我想星期日早上用,可以嗎?
    希望你可以快d覆我,thanks!

可以,己pm

• fulaba 2011-6-30 21:16:12

原帖由 angelalady 於 2011-6-30 09:19 發表
    好靚呀....幾錢磅?什麼蛋糕底?pm我唔該^^

已pm

• fulaba 2011-6-30 21:19:09

原帖由 周芷若 於 2011-6-30 11:18 發表
    好靚喎,我個仔今日滿月,係咪趕唔切呢?幾多錢pm me

唔好意思,今日真係趕唔切,希望下次能為阿B造1嵗生日蛋糕啦

• cat-jack 2011-6-30 22:06:08

好靚,等我收藏呢個帖先,請pm我有關價錢....

• fulaba 2011-6-30 22:28:33

原帖由 cat-jack 於 2011-6-30 22:06 發表
    好靚,等我收藏呢個帖先,請pm我有關價錢....

多謝您呀,已pm

• fulaba 2011-6-30 22:36:30

為答謝咁多位媽咪支持,崔師奶決定7月份訂購蛋糕,全面9折優惠