我的收藏
芝士焗龍蝦
加入日期:2004-8-8
流動積分:9932
查看 610 回覆 7
按讚 0 按彈 0

如果架車今年報廢,罰單還要交嗎?

• 如題,將架車"湯"左,罰單還會追到車主果度嗎?

• spider 2009-6-28 01:49:22

2007.10.1後, sure

• 洛克希德 2009-6-28 14:44:34

唔係掛!!!:s148: 以後泊車真係要小心o的...

• sammychan1027 2009-6-28 15:14:36

現在泊車,要非常小心,牛肉乾超貴.

• spider 2009-6-28 15:22:28

十日內交有67折呢, 超值

講收哥個

• 芝士焗龍蝦 2009-6-29 11:05:36

原帖由 spider 於 2009-6-28 01:49 發表
    2007.10.1後, sure

我上星期食左張牛肉乾,不過架車我今年唔要了,拿去"湯",所以想問下如果唔交罰款,司警果邊會唔會追我數,唔該...

• soi_soi 2009-7-1 19:31:30

追硬

• spider 2009-7-2 11:29:32

原帖由 芝士焗龍蝦 於 2009-6-29 11:05 發表

我上星期食左張牛肉乾,不過架車我今年唔要了,拿去"湯",所以想問下如果唔交罰款,司警果邊會唔會追我數,唔該...

司警唔會追你, 追你哥個應該係治安警交通廳, 記得限期內上去交, 有折

重要聲明:本網站討論區內容是以即時上載留言的方式運作,澳門流動社區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,應自行判斷內容之真實性。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。澳門流動社區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。並遵守特區政府個人資料保護辦公室所公佈的「在互聯網上發佈個人資料的注意事項」.切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身 攻擊的內容,敬請自律。