12月18日 氣溫   濕度
 註冊 | 忘記密碼

澳門流動社區 CyberCTM.com

IFME / Carrot, 學步鞋邊個牌子好d呀?

IFME / Carrot, 學步鞋邊個牌子好d呀? 剛學行階段... 我見好多人幫襯IFME, 但款好少... <br />
去大板鞋仲有個日本牌子叫Carrot, 貴IFME少少... <br />
請問仲有無其他牌子推介呢? 打算買對秋冬鞋...
0 0
剛學行階段... 我見好多人幫襯IFME, 但款好少...
去大板鞋仲有個日本牌子叫Carrot, 貴IFME少少...
請問仲有無其他牌子推介呢? 打算買對秋冬鞋...
0 0
因為學行所以唔會亂買雜牌,有信心又實惠d的會選擇Dr.Kxxg呢隻牌子,我家小朋友學行同返學鞋一定用它
0 0
請問dr . Kxxxg 係邊到有da 買?
0 0
CHO1115 發表於 2012-9-20 17:04
請問dr . Kxxxg 係邊到有da 買?

澳門搵過冇,只知hk有
0 0
Oh . 失望、不過thx 曬 klfish 媽媽的解答。
0 0
klfish 發表於 2012-9-20 16:58
因為學行所以唔會亂買雜牌,有信心又實惠d的會選擇Dr.Kxxg呢隻牌子,我家小朋友學行同返學鞋一定用它 ...

IFME己經唔係雜牌了.... 買對鞋著下, 唔駛過海咁大陣仗喎...
都唔明點解澳門無人代理Dr. Kong架呢...
0 0
emilylou 發表於 2012-9-21 08:46
IFME己經唔係雜牌了.... 買對鞋著下, 唔駛過海咁大陣仗喎...
都唔明點解澳門無人代理Dr. Kong架呢... ...

講得唔清楚令你唔會,我唔係話呢隻日本牌子,我的意思係話我唔會買其他唔係咁出名或不知名的鞋比小朋友,我都經常返hk探我外家的人所以都係順便買,唔係特登返去,而且我自己係D.K的會員所以會便宜d.
係啦,都唔明點解澳門唔整番間/專櫃?!
0 0
klfish 發表於 2012-9-21 11:11
講得唔清楚令你唔會,我唔係話呢隻日本牌子,我的意思係話我唔會買其他唔係咁出名或不知名的鞋比小朋友,我 ...

咁Dr. Kong 係香港邊度有專櫃賣呀??
我上星期同阿囡去harbour city買衫轉季都忘記買鞋仔比佢添
同埋我想問呢,我個囡依架10個幾月,但已經要人拖住周圍行啦,我就係板樟堂個間Fiona 的鞋店買鞋仔比佢架,咁其實岩唔岩呢/?
thx......
0 0
dorisai 發表於 2012-9-21 11:25
咁Dr. Kong 係香港邊度有專櫃賣呀??
我上星期同阿囡去harbour city買衫轉季都忘記買鞋仔比佢添
同埋我想 ...

次次我都係去專門店買,唔知邊度有專櫃,沙田的新城市,東涌,尖沙咀的海港城,旺角的新世紀等都去過買,你可以上佢個網睇下.
我未去過呢間鋪所以唔想亂抨論,佢地有冇賣有口碑d牌子的健康鞋呀,我認為學行階段同返學要穿的鞋好緊要,要買有信譽的健康鞋.
0 0
klfish 發表於 2012-9-21 11:56
次次我都係去專門店買,唔知邊度有專櫃,沙田的新城市,東涌,尖沙咀的海港城,旺角的新世紀等都去過買,你可以 ...

http://www.fionasprince.com/tw/home.html

呢個牌子loe.... ok 嗎? 算唔算健康鞋呢?
原來harbour city都有Dr.Kong 呀....唉~~~~~~~~~~~~~真係好好穿好舒服架??
0 0
呢兩只我都買過比囝囝著,感覺Carrot個底軟d同埋舒服d,IFMF鞋底就薄d.就快冬天,我會選擇著Carrot

我的2009年新年禮物--My Baby!!
0 0
dorisai 發表於 2012-9-21 12:02
http://www.fionasprince.com/tw/home.html

呢個牌子loe.... ok 嗎? 算唔算健康鞋呢?

呢隻係英國牌子喎,都ok出名,不過我未買過,你買嗰對係唔係全軟皮嗰款?幾錢?d款幾靚,今個禮拜去睇下先,你有冇佢個電話或地址,可以pm比我嗎.
D.K佢係針對腳部健康的鞋,又出名,價錢又唔貴,所以用佢.
0 0

我買左 IFME ...... 係5月份的 因為夏天真係好岩 ... 因為佢D物料關係透氣度好高 ,  所以好好.....  都適合學行著~~
IFME 原來都出左D新款(秋冬)  我覺得都唔錯~~~~~

0 0
klfish 發表於 2012-9-21 12:17
呢隻係英國牌子喎,都ok出名,不過我未買過,你買嗰對係唔係全軟皮嗰款?幾錢?d款幾靚,今個禮拜去睇下先,你有 ...

係呀,羊仔皮wo....佢d 鞋款又真係ok 靚架...haha
我買個對$8xx.00
係板樟堂架...你去佢個網址睇下佢電話啦...... ^^
但最衰Dr.Kong 澳門800伴無呢,同埋我睇到有人話睇左醫生,醫生話佢個隻牌子的鞋唔好wo..好重,叫bb 已經停穿wo.....所以都唔知買咩鞋比bb 好.....煩.................
0 0
dorisai 發表於 2012-9-21 12:37
係呀,羊仔皮wo....佢d 鞋款又真係ok 靚架...haha
我買個對$8xx.00
係板樟堂架...你去佢個網址睇下佢電話 ...

好重?咁奇怪?我買佢初學步時的全軟皮的係喺室內穿,軟底的喺室外穿,兩款都好輕喎,我對仔女都有穿,但唔見佢地對腳有事喎,你喺邊個討論區見度,我想睇下了解下,唔該晒.