10月23日 氣溫   濕度
 註冊 | 忘記密碼

澳門流動社區 CyberCTM.com

Google Play地區限制,求救! 

Google Play地區限制,求救!  各位幫幫我! 我部NOTE2,打開Google Play.<br />
<br />
想下載有D遊戲時,出現無法下載或地區限制.<br />
<br />
點解會咁樣呀?
0 0
各位幫幫我! 我部NOTE2,打開Google Play.

想下載有D遊戲時,出現無法下載或地區限制.

點解會咁樣呀?
0 0
我試過root機後再改sim ID 都唔得,用過market access都唔work, 到最後都係係其他市場如coolmarket同安卓市場搵代替
0 0
try VPN
0 0
改SIM等等方法已經唔得
如果無買過APPS的佢會以IP地址去分區
以前買過APPS的佢會LOCK死你係買APP個時用的地區
0 0
早個幾月我用張港澳一卡雙號都仲可以當係HK SIM 咭, 但係近排已經唔得了... 真係想搞D野迫GOOGLE RELEASE埋澳門...
0 0
真係唔知點解Google要搞地區限制, 乜game都down唔到,
連想俾錢買個apps都唔得
再係咁真係轉用iphone算
0 0
其實你可用VPN. 雖然有些煩 (初時apply 個free APN account 和做setting). 當有VPN account, 就可開著VPN 個制, Google store 就可download 了
0 0
happyv 發表於 2013-5-5 19:33
其實你可用VPN. 雖然有些煩 (初時apply 個free APN account 和做setting). 當有VPN account, 就可開著VPN  ...

vpn真係得咩???  係得嘅話我租個VPN黎玩啦
0 0
得...我用緊VPN 可看到比錢app 在 google play,
0 0
問題現在我係LOCK死左係香港區
有無VPN都係咁,(乜國VPN都用過,美,英,日,韓,港等等)
可能係我以前用MARKETACCESS改成香港區,美國區買過APPS
張卡係GOOGLE登記時寫左香港,
0 0
VPA 即係咩? 點用架 ?
0 0
用部機嘅古狗搵一個叫做 app china 嘅站,download 同 install 左佢,中文名叫做應用薈,基本上咩game都有,連 candy crush 都有。
0 0
Small Potato 發表於 2013-5-17 21:30
用部機嘅古狗搵一個叫做 app china 嘅站,download 同 install 左佢,中文名叫做應用薈,基本上咩game都有 ...

應用薈我未用過, 但之前用什么機峰,安卓..D APPS 有有D有植入廣告, 同埋下載速度慢, 可能過百MB 就多數DOWN 唔到. 最後. 結果. 我轉用I....
我覺得澳門用ANDROID 係好麻煩的.
網上買賣, 價錢預先傾好, 面交時絕不減價.
0 0
經朋友做白老鼠後, 有兩個改VPN既APPS冇大問題:

HIDEMAN (可以AUTODETECT HK VPN, 但會計時CUT,同要係SAMSUNG機可以上SAMSUNG APP STORE搵到, GOOGLE PLAY都係搵唔到的)
OPENVPN Connect + 易聯OVPN插件 (我自已用呢個, 就咁係PLAY都搵到, 但係冇HK VPN)

ENJOY!!~
0 0
我用外國Sim買app
Dissent is the highest form of patriotism-----Thomas Jerfferson