10月31日 氣溫   濕度
 註冊 | 忘記密碼

澳門流動社區 CyberCTM.com

點解澳門人咁慘?

點解澳門人咁慘? 而家通脹高企,買唔起樓,更租唔起樓,睇病難,人工低,假期少......如果用一句話概括澳門人的生活,你會點形容哩?
0 0
而家通脹高企,買唔起樓,更租唔起樓,睇病難,人工低,假期少......如果用一句話概括澳門人的生活,你會點形容哩?
0 0
0 0
澳門人慘???.......................無言了................
香港...........國內.......台灣...............等等比澳門幸福嗎?..................
0 0
澳門人, 每年有錢派, 都話慘.
我不知怎樣說才對
0 0
無可奈可..
這就是生活,
0 0
澳門人比起大陸受苦受難ge基層同胞唔算慘,
只不過大部份人亦都唔算好咁解.
澳門一切在我身家裡
0 0
flavianet9278 發表於 2013-6-11 11:36
澳門人, 每年有錢派, 都話慘.
我不知怎樣說才對

派的錢,頂不起那瘋升的通脹,慘...慘.........慘.............

0 0
李宗吾 發表於 2013-6-11 11:41
派的錢,頂不起那瘋升的通脹,慘...慘.........慘.............

冇錢派, 更頂不住瘋狂的通脹, 那就更慘慘慘慘,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
0 0
澳門起碼餓唔死人先, 同地球上一D會餓得死人ge地方比, 絕對唔算慘
慘只係慘在, 明明有足夠ge資源可以有更好ge生活, 但都仲要停留嚮餓唔死人ge狀態
0 0
tommykuok 發表於 2013-6-11 12:01
澳門起碼餓唔死人先, 同地球上一D會餓得死人ge地方比, 絕對唔算慘
慘只係慘在, 明明有足夠ge資源可以有更好 ...

物質生活上唔算慘,
慘係慘在明知澳門d所謂繁榮,
背後都係來自國內基層同胞民脂民膏ge陰公錢,
而澳門行到今日境地ge過程中我地係無得say no.
澳門一切在我身家裡
0 0
flavianet9278 發表於 2013-6-11 11:46
冇錢派, 更頂不住瘋狂的通脹, 那就更慘慘慘慘,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
   ...

要頂住瘋狂的通脹,就要瘋狂的派錢,所以下年要每人派80,000大元
0 0
0 0
0 0
0 0
澳門已經變成一個豬圈,我們這些小民百姓都變成豬圈裏面的大肥豬。
誰見過豬圈裏面有餓死的豬?都是白白胖胖的,不過結果就是任人宰割!