08月21日 氣溫   濕度
 註冊 | 忘記密碼

澳門流動社區 CyberCTM.com

回鄉證自助過關..

回鄉證自助過關.. <font face="新細明體"><font size="4"><font color="navy"><font style="font-size:14pt">倘換了回鄉證,但又未有空辦理自助過關的手續,可按入</font></font></font></font><font size="4"><font style="font-size:14pt">以下<font color="navy"><font color="navy">路徑辦理</font></font>:</font></font><font face="Arial"><font size="4"><font color="#0000ff"><font face="Arial"><font style="font-size:14pt"><a href="http://www.zhbj.gov.cn/client/hxzsq.aspx" target="_blank">www.zhbj.gov.cn/client/hxzsq.aspx</a></font></font></font></font></font><font face="Verdana"><font size="2"><font face="Verdana"><font style="font-size:10pt"></font></font></font></font><br />
<br />
<font face="新細明體"><font size="4"><font color="navy"><font style="font-size:14pt">朋友剛在網上辦理了,五天後才有結果,但真方便。</font></font></font></font>
0 0
倘換了回鄉證,但又未有空辦理自助過關的手續,可按入以下路徑辦理www.zhbj.gov.cn/client/hxzsq.aspx

朋友剛在網上辦理了,五天後才有結果,但真方便。
0 0
多謝分享....
0 0
多謝通知,不過我還從辦過自助過關手續,所以唔可以網上登記。
0 0
:s142:
0 0
佢自助過關個度有個 叫簽注號~應該填咩~幫幫我la~好急ga~!!!thx~!!!!!
0 0
你條link個"網上申請"按唔到ge... for大陸人ge就用到...
0 0
原帖由 chrismas 於 2009-9-5 23:31 發表
你條link個"網上申請"按唔到ge... for大陸人ge就用到...

有無人試過得呀?
0 0
要係下面揀選晒3個格才可按網上申請,留意入到去要輸入新舊証NO.,新舊証最尾個NO.應該係唔相同的。  

请浏览下列特别提示,并点击□确认已浏览
  ①申请人必须如实、正确填写申请表的内容。  
  ②通过本系统办理换证申请前,请确认您曾持用《港澳居民来往内地通行证》成功申办过珠海口岸开通的旅客自助查验系统或“一站式”车辆验放系统,并已办妥新证。  
  ③网上换证申请的办理时限为5个工作日。
0 0
我幫我老公証試過,係work架.之前已經有人係時事區post左出來,我老公換左個證之後一直怕多人無去搞返,好在可以上網搞,真係方便好多.

係大家要剔晒個3個格仔先,之後個網上申請就可以按.新証號碼最尾兩個字通常係00---->01,如果係新一次換既話.我當時只係申請左自助過關,因為唔知咩係一站式.其他照填就得...幾日後就可以用
0 0
我老公試咗 , ok的~
0 0
请确保在IE浏览器框架内使用本次服务
佢淨係支援ie 我用firefox都唔得
0 0
我試左得喇...5日之後再睇結果啦...THX
0 0
多謝樓主ge分享...好有用
0 0
多謝分享,昨日我亞媽諗住去搞,點知搬鬼左吾知去咩新地方,所以未搞到

而家上網見到有,搞左,安樂晒

佢查詢佢接受左,真係very good
0 0

唔該晒

試咗, ok!

Archiver|澳門流動社區 CyberCTM.com

GMT+8, 2014-8-22 00:02 , Processed in 0.082819 second(s), 6 queries , Gzip On, Xcache On.