07月28日 氣溫   濕度
 註冊 | 忘記密碼

澳門流動社區 CyberCTM.com

邊度有緬甸家佣請?

邊度有緬甸家佣請? 我想請緬甸家佣,不知道哪裏有?或者有什麼途徑可以請到?
0 0
我想請緬甸家佣,不知道哪裏有?或者有什麼途徑可以請到?
0 0
你要有緬甸朋友至會有緬甸既人過尼澳門做工架...係出面冇公司會有緬甸工人囉...
0 0
缅甸工人都係好蠢,佢地英文國語廣東話全部吾識,你點同佢溝通,咪又係激死自己
0 0
anna.catcat 發表於 2012-8-5 10:03
缅甸工人都係好蠢,佢地英文國語廣東話全部吾識,你點同佢溝通,咪又係激死自己 ...

公道D講句呀!佢地唔識英國國語廣東話唔係代表佢地( 好蠢 ) 吓?只不過係文化有差異姐,唔通你去到緬甸唔識話.去到日本唔識日文.去到法國唔識法文.人地右話你好蠢囉喎?請工人不外乎都係要勤力聽話姐.如果佢無心做無得好講,佢唔勤力聽話比你請個識八國語言右點話.
0 0
anna.catcat 發表於 2012-8-5 10:03
缅甸工人都係好蠢,佢地英文國語廣東話全部吾識,你點同佢溝通,咪又係激死自己 ...

公道D講句呀!佢地唔識英國國語廣東話唔係代表佢地( 好蠢 ) 吓?只不過係文化有差異姐,唔通你去到緬甸唔識話.去到日本唔識日文.去到法國唔識法文.人地右話你好蠢囉喎?請工人不外乎都係要勤力聽話姐.如果佢無心做無得好講,佢唔勤力聽話比你請個識八國語言右點話.
0 0
高達00 發表於 2012-8-6 13:52
公道D講句呀!佢地唔識英國國語廣東話唔係代表佢地( 好蠢 ) 吓?只不過係文化有差異姐,唔通你去到緬甸唔識 ...

agree
0 0
高達00 發表於 2012-8-6 13:52
公道D講句呀!佢地唔識英國國語廣東話唔係代表佢地( 好蠢 ) 吓?只不過係文化有差異姐,唔通你去到緬甸唔識 ...

agree
0 0
緬甸人講緬甸話?
唔識講點溝通呢?
0 0
胡貓 發表於 2012-8-7 10:10
緬甸人講緬甸話?
唔識講點溝通呢?

都有好多緬甸人講廣東話架,睇你搵唔搵到姐...
0 0
咁實情系邊度可以找到呢

0 0
以前有間公司叫成功行,佢地有做緬甸的. 依家唔知LA
0 0
識廣東話個d吾會同你做家傭,你睇印尼d工人夠識講但無咁上下人工你都幾難揾到