我的收藏
版主
申請
開區
申請
raferfu
加入日期:2009-4-13
流動積分:8674
查看 9379 回覆 55
按讚 0 按彈 0

海關公佈左啦(內含海關部門心理分析)

• 心理二我無份, 但我打去海關話就算無NUMBER都唔代表FOUL左,照去考口試,咁奇怪

我諗我心理個分已經無左啦

甄選方法納入最後評分的公式如下:
    〔4.5(知識考試分數)+4.4(專業面試分數)+1.1(心理測驗分數)〕/10

唯有靠知識同專業面試啦

無no.既朋友認為自己考得如何呢,有no.既朋友,係咪覺得自己考到好好呢,大家發表下

究竟去第二part心理係代表第一part合格定唔合格呢?

第一part無筆試,直接機試,黎緊第二part同樣去方圓廣場考,已經確定無筆試,但係係面試呀?定係第一次唔合格,再去補考呢

打去問佢話無得去第二part唔代表咩嘢.....咁點解我地無得去呢,比個理由都好呀

咁第一part我地唔合格定考得太好呢

旦求解釋

0 0
  • chandra 2011-6-15 12:57:45

je係冇number,未必衰佐?

• raferfu 2011-6-15 13:05:07

回覆 #2 chandra 的帖子

對,要考哂先出成績,,,,,我諗

• rickymeng11 2011-6-15 13:12:47

四、心理測驗可包括多個階段,且各階段均可具淘汰性質。

• figure111 2011-6-15 15:03:44

公佈左係邊?唔見有

• emosdnah 2011-6-15 15:22:17

我都冇NO.呀,有點灰心,唔知佢點計,系唔系第一次心理OK,先可以去做第二次。佢都系叫我去口試。

同上届好唔同,第一次唔得就淘汰,冇得繼續!

• pcyoyoyo 2011-6-15 15:23:35

我第2階段心理都無冧把呀 ....點解會咁架 ??????

• whkuok 2011-6-15 15:53:06

我都冇.no..
    打左去問....
    佢話...現階段得出結果係 有名就考心理2...無名就唔洗考(心理戈PART).....
           ..冇名都唔代表FAIL
           ..只要一直無(已被淘汰)戈份...你都唔代表FAIL左
    仲話...心理成績唔係佢地決定...佢地都係等公績局戈邊決定
    .
    點解今年會咁折磨我地d考生呢.....死咪死lo..現在搞到生死未卜

• CarX 2011-6-15 15:54:06

我都無呀....我數過....進入心理一的大約二百幾人, 進入心理二 得返一百一十人...無左一半...= =|||

• CarX 2011-6-15 15:55:58

whkuok

學你咁講....我地係咪應該打去公職局問...

• whkuok 2011-6-15 16:01:36

回覆 #10 CarX 的帖子

可以試下...
    海關戈邊...我諗..問左的結果都係...(.唔知..唔清楚...)

• p0203083 2011-6-15 16:12:08

真系頂!!!!!!!!!!都唔知想點!!!

• pcyoyoyo 2011-6-15 16:24:29

打果幾隻online game就話foul我......好online wo .... ....

依家重要吊住條命,唔生唔死咁折磨我,重衰過即foul我...

陰謀論黎睇...會唔會係無得考第2心理已foul....(果時出唔切)不過俾你地做左筆試...要出分..出名單...出公告....所以要我地考埋個英文口試...做好個筆試分...要我地考埋佢幫手做埋個分....

• CarX 2011-6-15 16:54:01

樓上講得不無道理

• p0203083 2011-6-15 17:04:36

得一百人....入到去心理2咋WO~~
    佢地擔保有85個人體檢2合格架喇