我的收藏
版主
申請
開區
申請
macaurc
加入日期:2007-2-22
流動積分:146
查看 6702 回覆 21
按讚 0 按彈 0

澳門無良C9視交通如無物!(MP-37-XX) (29/06/2011, 08:50AM)

• 佢個小朋友都係番那個學校,完全唔理自己小朋友d同學安危!

http://youtu.be/y7tpqZ50c6Q

0 0
  • Xanlong 2011-6-29 10:32:38

下?.......條片有咩睇?

唔理咁多先,學下某人抽下46水先得

好多私家車都係咁,亂咁哩,咩都唔睇

• F.King 2011-6-29 10:43:05

其實o個個位好多車都係咁= =...係o個邊番工都見唔少...

• 莽民 2011-6-29 11:06:33

我就睇唔明講乜嘢...

• Xanlong 2011-6-29 11:15:09

我知啦,講緊部車逆駛呀,陰公......睇幾次睇到d路牌先知講咩,好心就加多幾粒字仔講解下啦.........

又係抽水時間

好多私家車都係咁逆駛,視交通如無物,撞到人就走左去

• 莽民 2011-6-29 11:26:58

回覆 #5 Xanlong 的帖子

因為啲車打橫泊,所以走漏眼,不過偷雞逆駛就真係無日無之啦...

• Xanlong 2011-6-29 11:37:01

回覆 #6 莽民 的帖子

都係果句啦,執法力度咁低,牌就見佢地日日抄,但係幾時會見到佢地足下d人駕駛違規丫,我唔係成日o係馬路上都拍到咁多違規片,唔好話d交通叔叔平時會見唔到

• 02131605 2011-6-29 11:54:38

我都唔明想講咩野, 其實澳門唔應該係灣位做班馬線, 除非係街口有紅緹燈, 否則真係好危險的. 應該係直路上做. 不過澳門十條街9條半都係咁,無計.

• hohihi 2011-6-29 12:25:15

樓主係咪想講架車逆駛呀...

• chan62 2011-6-30 23:01:50

架2地牌benz 逆駛,,

• nemo 2011-7-2 20:59:29

樓主下次揸部前7...見到佢逆駛咪俾油隊佢一鑊大大的
    記得落車講句多謝

• kymco 2011-7-2 23:16:44

逆駛係無品人嘅本性

• cctak319 2011-7-4 17:50:21

原帖由 nemo 於 2011-7-2 20:59 發表
    樓主下次揸部前7...見到佢逆駛咪俾油隊佢一鑊大大的
    記得落車講句多謝

玩成咁?? 一陣佢同你玩民事你就大0樂

• 國強 2011-7-5 09:22:09

原帖由 cctak319 於 2011-7-4 17:50 發表

玩成咁?? 一陣佢同你玩民事你就大0樂

吓.....唔通要樓主陪

• baby3253 2011-7-5 22:44:34

原帖由 <i>02131605</i> 於 2011-6-29 11:54 發表<br />
    我都唔明想講咩野, 其實澳門唔應該係灣位做班馬線, 除非係街口有紅緹燈, 否則真係好危險的. 應該係直路上做. 不過澳門十條街9條半都係咁,無計.
    <br />

以前聽過一個論點,點解斑馬線要放轉彎位,就係澳門路窄,人過馬路好易,如果你將斑線放條路中間,啲人一定唔行斑馬線,寧願就咁直線過,所以為咗保障人就將斑馬線放街口,亦即是轉彎位。