我的收藏
版主
申請
開區
申請
pooh988
加入日期:2011-6-24
流動積分:124
查看 3801 回覆 15
按讚 0 按彈 0

hyundai Elantra / Avante

• hyundai Elantra / Avante

0 0
  • 直樹宗旨 2011-11-4 01:21:50

1.6直四前驅先做到130匹,麻麻地咋wo

• 賴三 2011-11-4 09:20:58

na車係咁上下啦
    而家d 1500cc都係110匹左右

原帖由 直樹宗旨 於 2011-11-4 01:21 發表
    1.6直四前驅先做到130匹,麻麻地咋wo

• 血仍未冷 2011-11-4 12:10:32

AE101 SEG 1.6 都好多人話好力, 都係110匹左右咋!

不過匹數都係數字遊戲, 睇扭力仲實際!

• 直樹宗旨 2011-11-4 13:50:11

原帖由 血仍未冷 於 2011-11-4 12:10 發表
    AE101 SEG 1.6 都好多人話好力, 都係110匹左右咋!

不過匹數都係數字遊戲, 睇扭力仲實際!

有棵咁ge樹@@"

• yeoman8 2011-11-4 16:28:24

SEG架車又相對輕身呢.
    宜家d車,鋼水又靚d,設備又多d,重身左,抵消左部份馬力.當然冇以前d車(馬力相約)咁好力啦

• 直樹宗旨 2011-11-4 18:26:11

大家都係1.6黎講,純數字黎講真係差太遠wo

本田sir 180 三菱mr 175

seg係輕,但係如果110匹又真係唔多似wo

• angus415842 2011-11-5 00:04:13

低速睇扭力~~高速睇馬力~~唔好一尾話馬力大就話好力~~~起步係睇扭力的~

• 賴三 2011-11-5 19:18:02

十幾年前既引擎對環保法令同耗油既標準都唔同
    冇得比既

原帖由 直樹宗旨 於 2011-11-4 18:26 發表
    大家都係1.6黎講,純數字黎講真係差太遠wo

本田sir 180 三菱mr 175

seg係輕,但係如果110匹又真係唔多似wo

• 直樹宗旨 2011-11-5 20:44:44

原帖由 賴三 於 2011-11-5 19:18 發表
    十幾年前既引擎對環保法令同耗油既標準都唔同
    冇得比既

玩車根本就係同環保反其道而行

而家d所謂咩sport版,R版 根本就係9吹

d車廠應該分開兩條line黎開發啦 (當然我唔係只呢個帖果部)

• 血仍未冷 2011-11-6 12:57:08

日本仔馬力9吹唔出奇!

SE-G 行 4A-FE Power: 113 hp (84 kW) @ 5800 rpm   

http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_A_engine

同埋家庭房車既野, 講幾大匹數都係代步車一部, 又唔可以搵B16系 同 4g92呢d 引擎比既, 唔太公平

• catdigby 2011-11-6 23:02:03

NA車講匹數.......我諗本田係強者........................1.5,1.6,1.8,2.0都好強........

• hornetdis 2012-7-6 14:26:03

血仍未冷 發表於 2011-11-6 12:57
    日本仔馬力9吹唔出奇!

SE-G 行 4A-FE Power: 113 hp (84 kW) @ 5800 rpm   

1.6 有140匹, 唔錯啦.

• norman_macau 2012-7-20 23:49:37

講真呢期Elantra真係好型仔,外表我覺得已超越日本車,不過唔知內涵如何?!
    我之前都有渣過舊款Elantra,不過真係實如其名"易拉柴"~

• Andyson1437 2012-7-21 09:17:09

呢期的elantra,一個字形容(正)!