我的收藏
版主
申請
開區
申請
Namid
加入日期:2004-10-29
流動積分:694
查看 1751 回覆 7
按讚 0 按彈 0

下年7月尾向布吉出發-你地有什麼行程呀

• 我想早D預備因為我只係根團去過一次,又未試過自由行,但今次會帶家人去(有老人家),所以想做好D

麻煩大家提供一些資料比我,訂車接送由機場到芭車酒店、SPA及飲食(海鮮、法國菜、...)好去處、行程...等等

今個旅程係6天(伹只係正確來說只有4天因為晚機11:45到,而第六天14:00返香港),酒店已經預訂左Blue Marine...

租車方面希望你地介紹下(最好係Van仔),及出海Day Tour去到先Book定上綱Book需比較平,因為太夜先到布吉機場

希望有Experience的各位抽小小時間提點下我,謝謝

0 0
  • kawai_pretty 2011-12-31 20:10:00

我都想問下.....如果去布吉,係澳門去到曼谷,再轉機去布吉抵D?
    定還是過香港直航去布吉抵D呢??

我有考慮過如果係澳門到曼谷,再轉機去布吉,好曬時間呢...!有無人試過咁樣去過呢??

• sduboy 2012-2-12 17:01:50

去布吉,係澳門去到曼谷,再轉機去布吉抵D?
    定還是過香港直航去布吉抵D呢

• sduboy 2012-2-12 17:02:20

• tt123456 2012-2-23 22:46:48

Blue Marine我住過ok 不過有老人家要小心一樣 就係坐接駁車。我地第一晚住遇到個車手 女仔叫曬 男人話好high 不過之後想遇番個車手就遇唔到 早餐ok 泳池吧唔錯 可以飮住酒遊水 房就泠氣好勁。便利店係門口都好方便。 重有一樣要注意 唔好簡地哥層住 因為有一座的底層對住個泳池

• Fantasy 2012-2-24 10:43:11

sduboy 發表於 2012-2-12 17:02

視乎有冇PROMO做, 好難講, 如果你係經AIRASIA出特大PROMO時訂, 澳門<>曼谷<>布吉 來回會較平

而家都有個小PROMO做緊, 澳門<>曼谷 3-8月 最基本來回票價都係約$900, 但曼谷<>布吉暫時個價就唔係太吸引, 來回要成HK$7XX, 反而清邁個特價就吸引好多, 比起布吉的平成一半!!! 如果真係諗住去的話, 可以BOOK住澳門<>曼谷來回, 曼谷<>布吉就等睇下有冇再平D先訂, 如果覺得算啦, 現價都OK, 咁咪BOOK埋先, 唔洗再煩, 反正係半年內出發的票價一般都唔會有特別大的優惠推廣

其實計起黎都算可以接受, 去香港出發又要計埋船票, 另比起同類型的 "澳門<>馬尼拉<>長灘島" 都要平啦

• tin0216 2012-2-24 14:22:47

香港飛直航可能會方便d,但實在過香港飛要坐程船都係麻煩ga,拎住晒d行李上船都係煩
    我2月尾哥時去就係坐airaisa飛曼谷轉布吉,係曼谷機場轉機都好方便其實,而且香港飛定澳門轉機飛,其實為返個價唔差得好多!!!

我上次book車布吉機場去芭東訂左 金沙灘ga車,3個人普通私家車500b 一程lo,佢都有大車for多人d嫁,你可以上佢個官網睇下lo!
    day tour哥d就睇你怕唔怕煩lo,其實去到先搵有得講價就梗係抵d,但你又怕煩唔想帶住晒d人周圍行咁搵格價ga話,可以考慮網上book左先過去lo!
    我上次就去man哥到book day tour,其實間間ga行程同cover ga野都差唔多,最主要係差100b-200b左右ga價錢!!!