我的收藏
版主
申請
開區
申請
paulayuen
加入日期:2011-6-13
流動積分:1608
查看 18457 回覆 111
按讚 0 按彈 0

氹仔卡夫卡,服務態度差

• 今日中午12:40到卡夫卡,已經有好幾枱人係門口等,大家等入嘅客人,以為佢地開1:00(門口無貼營業時間),其間店內嘅人見我地係門口等,好似當我地透明的,曾經有一個女人敲佢地個玻璃,想問佢地開幾點,但店主當佢透明,唔理佢,再等到大約1:15,有個男人又忍唔住敲佢地門口,之後有個女人出話「我地開點半」,跟住閉門入返去~~~一怒之下,有d人走左唔等(包括我),嘩!咩態度~可能佢地而家多人去食,都唔休做,但我就絶對唔會去,講好味澳門好多好選擇!

0 0
  • 小登登 2012-3-18 17:06:29

食咩?係邊嫁?

• paulayuen 2012-3-18 17:48:45

食甜品,咖啡......選擇食物種類小,又貴~~~最慘係服務態度差,懶高鬥>_<

• keigo 2012-3-18 19:05:23

我有野唔明. 話明開點半, 未開鋪你想佢地點對你地?

• leom818 2012-3-18 20:58:07

又一唔優做食店.

• paulayuen 2012-3-18 21:51:29

因為佢地開左鐵閘,我地只係隔住玻璃~~

• infar 2012-3-18 23:44:23

佢地facebook留言有寫開一點半的。

• dikie 2012-3-20 11:24:56

但就算開點半...個店主都唔係咁ge態度呀..
    店員打工就話je..身為店主ge咩態度 擺明趕客!!

• happy人 2012-3-20 16:29:50

咁又唔好咁話人家高斗,人哋在FB都講咗開一點半,唔通佢哋見你哋成班人係出面等,就開門比你哋入去坐咩,到時你哋入去坐低後,又會話人家唔招呼你哋囉,又係度話人家服務差囉.

• chant 2012-3-20 17:17:41

+1
    我上次去食到一肚氣
    order左個意粉等左30分鐘左右 (注意:我唔介意等, 亦唔覺得30分鐘耐, 因為我覺得由落單到出菜30分鍾甚至40分鐘我都可以接受, 更何況這店舖才剛開店, 又坐無虛席, 我更加體諒)
    幫我落單的男侍應很nice, 另一位四眼女侍應很串, 服務態度很差, 只顧和朋友傾計亂傳菜!

是咁的, 30分鐘過後, 當我看見那位四眼女侍應把我order的意粉送到才剛入座且order不到5分鐘的旁邊客人桌上的時候
    我是有一點鼓譟的, 我問幫我落單我那位男侍應, 佢話係應該俾錯左, 幫我再跟跟, 就係咁我又等多30分鐘
    到埋單, 我看見單子上計了2客意粉的價錢, 原來個八婆唔信自己做錯仲特登入電腦幫我加多一客意粉!
    我嚴正遣責呢位八婆既工作效率同態度
    我可以同呢間KAFKA講, 就係因為你呢一個女侍應我決定以後唔會再黎, 講完

*心虛的facebook專頁亦因為幾個劣評的留言而禁止了他人在wall上留post

• chant 2012-3-20 17:28:50

happy人 發表於 2012-3-20 16:29
    咁又唔好咁話人家高斗,人哋在FB都講咗開一點半,唔通佢哋見你哋成班人係出面等,就開門比你哋入去坐咩,到時你 ...

"FB都講咗開一點半"有叉用呀
    唔用電腦既點呀,用電腦但係冇facebook既又會點呀
    依家樓主個問題係客人敲一敲佢地個玻璃,而只係想問佢地開幾點但老闆當佢地透明呀
    離晒題, 依家值得店家改善既問題係 "門口無貼營業時間", 店主可以從這個方向諗諗
    這是客人對店子的改善建議, 起碼有客人肯提出!

• loveyukiko 2012-3-20 20:56:27

係呀,仲想乘機唔找錢當貼士,咁都得,我未聽過去飲咖啡要俾貼士0個咯

• 阿文 2012-3-20 21:09:14

+2 支持不去

• Virjoy1990 2012-3-21 00:45:41

本來都好想搵日去試0下,但係睇完呢0的評論,都係決定唔去!

• yu_mi_ko 2012-3-21 01:26:15

我食過一次...不過有D不好既待遇~所以我都唔會再去.....