我的收藏
版主
申請
開區
申請
加菲貓_kat
加入日期:2010-10-10
流動積分:2076
查看 17270 回覆 28
按讚 0 按彈 0

新加坡

• 有沒有人最近去過新加坡,想問下新加坡是否很熱,很多雨水,因我下個月去,想知道一下當地的天氣。另外想問下在當地兌換新加坡幣,還是在澳門先換好d,現在的匯率多少?還有想問下有關當地的手信。謝謝!

0 0
  • civer 2012-11-22 17:20:53

我都係12月去, 新加坡冇冬天, 12月都算係雨季, 我會係澳門換$先, 現在匯率好似1:6咁上下

• 加菲貓_kat 2012-11-23 10:49:22

civer 發表於 2012-11-22 17:20
    我都係12月去, 新加坡冇冬天, 12月都算係雨季, 我會係澳門換$先, 現在匯率好似1:6咁上下 ...

謝謝!你是跟團還是自由行?你之前去過嗎?你通常在哪里兌換的?我前天問過大約是1.57左右。

• civer 2012-11-23 11:19:05

我跟東X遊香港4天團, 我通常係兩替店換, 你呢?

• 加菲貓_kat 2012-11-23 12:20:37

civer 發表於 2012-11-23 11:19
    我跟東X遊香港4天團, 我通常係兩替店換, 你呢?

我問過匯業,你幾時出發,團費貴嗎?我都係跟東x遊,但澳門出發。

• civer 2012-11-23 16:28:03

12月7日, 連機場稅燃油附加費HK6029, 你幾時同幾$, 幾天? 我本來都想join澳門團, 但唔成團

• 加菲貓_kat 2012-11-23 16:46:00

civer 發表於 2012-11-23 16:28
    12月7日, 連機場稅燃油附加費HK6029, 你幾時同幾$, 幾天? 我本來都想join澳門團, 但唔成團 ...

我聖誕節去4天,但現在都未通知是否成團,約HK$7000。

• civer 2012-11-23 16:50:20

$7000包埋稅呀? 其實新加坡都幾貴

• 加菲貓_kat 2012-11-23 16:58:26

civer 發表於 2012-11-23 16:50
    $7000包埋稅呀? 其實新加坡都幾貴

是,已包括稅項。

• Fantasy 2012-11-24 11:26:47

乜咁貴呀, 不如自己book機票去好過囉

• 0726 2012-11-27 15:12:03

我都報左東X遊, 28/12 飛, 不過唔知成唔成團? 係澳門出發呀! 又下左訂, 又怕到時臨急臨忘話唔成團, 到時無得去!  

• 加菲貓_kat 2012-11-27 15:19:42

0726 發表於 2012-11-27 15:12
    我都報左東X遊, 28/12 飛, 不過唔知成唔成團? 係澳門出發呀! 又下左訂, 又怕到時臨急臨忘話唔成團, 到時無 ...

你好,你之前有沒有去過新加坡呀,你的團費多少?

• 0726 2012-11-27 15:22:05

有呀, 上年暑假自遊行星加坡, 因今次去埋馬來西亞, 新山最新的LEGOLAND呀!
    去五曰連雜費$8144 , 你報左團未?

• 加菲貓_kat 2012-11-28 11:10:44

0726 發表於 2012-11-27 15:22
    有呀, 上年暑假自遊行星加坡, 因今次去埋馬來西亞, 新山最新的LEGOLAND呀!
    去五曰連雜費$8144 , 你報左團 ...

剛收到通知,我報的已經成團,我只去新加坡4天,但之前就去過馬來西亞,你有小朋友嗎,所以你今次去埋LEGOLAND.....

• 木瓜牛奶 2012-12-1 00:47:10

我現在人在新加坡,這邊食住都貴,以一支可樂計大約澳門币13元左右,我識人係找換店換HK 6.25對1,來到哩邊換大約HK6.4對1啦,所以都係差不多.不會差太遠.哩邊架MRT好方便,邊都都可以去到,又到處都可以講國語或廣東話!不過如果俾7000幾8000來4日我真係唔會來這裡,去其他東南亞國家會係超豪華啦!

重要聲明:本網站討論區內容是以即時上載留言的方式運作,澳門流動社區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,應自行判斷內容之真實性。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。澳門流動社區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。並遵守特區政府個人資料保護辦公室所公佈的「在互聯網上發佈個人資料的注意事項」.切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的內容,敬請自律。

小黑屋| Archiver| 澳門流動社區 CyberCTM.com