我的收藏
版主
申請
開區
申請
蛇哥
加入日期:2004-8-8
流動積分:40609
查看 77088 回覆 29
按讚 0 按彈 0

入職前工作薪金調查

• 你地入職前薪金是否高於入職後? (唔計升職及再考第二個位)
    單選投票, 共有 619 人參與投票
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • Bell2012 2013-7-12 13:31:37

難道樓主在爭扎中............???

• zarbon 2013-7-12 14:22:59

要睇好多方面, 如個人想要d乜,
    好多私人工考入公職, 都是原先人工比入職時要高,
    但公職穩定, 一般工時穩定, 加人工時間又穩定, 可以放多d時間比自己進修, 陪家人,
    發展個人興趣,
    私人工會有好多因素係唔係個人問題情況下冇得撈,
    如果係本身公職考其他部門公職, 人工變少, 咁睇係咪個人喜愛範疇, 合同位轉實位之類,
    一人有一個夢想, 好難講對與不對....!

• rx-turbo 2013-7-12 16:54:15

人哋問yes or no,你答論文,笑爆

• 蛇哥 2013-7-12 23:35:05

rx-turbo 發表於 2013-7-12 16:54
    人哋問yes or no,你答論文,笑爆

笑爆x2

but..暢所欲言....又有乜所謂呢

• tsunami2012 2013-7-13 01:30:07

咁樣問法,證明澳門而家其實幾好景,出面有工作可以高人工過政府工,而且工種仲唔少^^

• easttall 2013-7-13 18:21:28

一向政府工人工都唔係高....

• seiferalmasy 2013-7-14 00:43:01

一向政府都低人工

• its508w4 2013-7-14 22:17:16

有朋友入職後,人工比之前的少左差唔多4千蚊。(現在是公職350)

• 蛇哥 2013-7-15 10:11:49

its508w4 發表於 2013-7-14 22:17
    有朋友入職後,人工比之前的少左差唔多4千蚊。(現在是公職350)

咁我估係家庭主婦..........機會比較大

• its508w4 2013-7-15 19:43:05

不是,是一位約30歲的專業人員,係以前公司工作壓力大,所以想轉換環境。
    宜家市道,他出返黎搵25k以上唔難。

• 蛇哥 2013-7-17 09:28:10

its508w4 發表於 2013-7-15 19:43
    不是,是一位約30歲的專業人員,係以前公司工作壓力大,所以想轉換環境。
    宜家市道,他出返黎搵25k以上唔難 ...

咁仲唔走得咩啊~~~~

• tsunami2012 2013-7-20 12:57:04

its508w4 發表於 2013-7-14 22:17

計返14個月人工,可能總數多出面少少,不過算啦,幾千蚊唔算係咩野,我而家覺得,做得開心最緊要

• 開放派88 2013-7-22 22:54:11

蛇哥 發表於 2013-7-17 09:28
    咁仲唔走得咩啊~~~~

咪係

• Dsquare2 2013-9-6 20:10:13

咁又係啊,14個月糧,計埋除開同出面差唔多幾多嘅,但就假期多福利好