我的收藏
版主
申請
加實多
加入日期:2007-9-18
流動積分:1732
查看 488976 回覆 157
按讚 0 按彈 0

老陳:只有白痴先信(老陳食評)係廣告,只準讚不準彈!

多選投票: ( 最多可選 5 項 ), 共有 667 人參與投票

距結束還有: 9283 天15 小時46 分鐘

您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • 老陳 2013-7-30 16:08:25

小朋友...斷估冇用的...你要搵晒D食店老闆出來問先得嘛...

再者...我賺o既係稿費...係CTM 於06年開始請我寫專欄的...最初乜都寫...後來先專心寫食...

同埋如果係廣告...點解我o既食評會批評食店唔得o既地方...???仲要分好多次去光顧...???

你在暗...我在明...我幾正經答你都多餘...不過小心唔好言語過火或誹謗...你誹謗晒二百幾間食店都幾係o野的...

• ching80 2013-7-30 16:18:13

D你老M
    係男人就告9佢呀,日7日話人誹謗
    唔告就正契弟,我睇吓佢邊句誹謗你

• 老陳 2013-7-30 16:27:05

ching80 發表於 2013-7-30 16:18
    D你老M
    係男人就告9佢呀,日7日話人誹謗
    唔告就正契弟,我睇吓佢邊句誹謗你

當有人話我同咁多間食店有廣告關係時...誹謗已一定係事實...

人在做...天在看...二百幾間食店老闆...仲有forum咁多個識老闆o既人...仲有同場o既食客...通通都清楚知道老陳係食客身份...

我打以上o既字...都係畀D新手睇...因明知你o地咬住唔放...係咪以前唔小心踩親你條尾...???山小屋件事...???定係某blogger...???我記憶中係呢2次事件最多你o地o既分身出來人身攻擊...
    不過只要我做o野...CTM check 你o地身份...我就可以出信...你o地收到信o個日就會知...

• 加實多 2013-7-30 16:29:41

我而家先知你出貼目的係為賺稿費,尼度係比大家分享美食經驗平台,
    你就當尼度係賺錢平台...
    WTF

• 老陳 2013-7-30 16:31:01

加實多 發表於 2013-7-30 16:29
    我而家先知你出貼目的係為賺稿費,尼度係比大家分享美食經驗平台,
    你就當尼度係賺錢平台...
    WTF ...

我出稿係出o係CTM個blog...了解o左先出聲啦...

forum o既料...係我o既blog再copy過來...人所共知...你真係唔知...???

而我就算唔post o係forum...我都照有稿費的...因為我出o係blog就OK了...

唔清楚就唔好講o黎出來畀人笑啦...

再者...我未寫稿時就玩ctm forum post 飲食o野了...至少7年...你o黎o左幾耐...???

• 加實多 2013-7-30 16:32:17

老陳 發表於 2013-7-30 16:27
    當有人話我同咁多間食店有廣告關係時...誹謗已一定係事實...

人在做...天在看...二百幾間食店老闆...仲有 ...

我係分身???
    你做食家做到shot左呀?

• 老陳 2013-7-30 16:33:23

加實多 發表於 2013-7-30 16:32
    我係分身???
    你做食家做到shot左呀?

• Release 2013-7-30 16:47:26

根本唔須要理啦, 好得閒咩你, 阿老陳!!
    賣唔賣廣告賺幾多稿費有無同食店老闆什麼關係, 關佢叉事!? 根本講唔清, 既然講唔清就唔好講

自己做自己嘢, 寫你要寫嘅嘢, that's it

• 老陳 2013-7-30 16:53:39

Release 發表於 2013-7-30 16:47
    根本唔須要理啦, 好得閒咩你, 阿老陳!!
    賣唔賣廣告賺幾多稿費有無同食店老闆什麼關係, 關佢叉事!? 根本講唔 ...

唔係啊...要畀D新手睇...因為試過有次係朋友o既朋友...真係新手睇o左forum就當真係廣告...(唔澄清...就會更多人誤會)

而且事實上真係唔係廣告...我冇理由要被其他人誤會...

• Release 2013-7-30 17:05:16

4# 同10# 已經清楚知道你係寫俾新手睇啦, (D舊版友蒲開呢區都心知咩回事啦), 夠晒啦
    呢個topic再run落去, 明明係白嘅都只會越描越黑
    最佳演繹清者自清嘅方式就係若無其事,若無其事就係最好嘅報復

• 自由女俠 2013-7-30 17:07:30

咪當我老襯

• sfwong 2013-7-30 18:17:01

係唔係賣廣告都好,總之我鍾意睇老陳的食評,就係咁多。

• cam1118 2013-7-30 19:22:54

支持老陳!!我們都明白了  若無其事就係最好嘅報復
    另對打手們說一聲 :F   U     收聲NA!!

• bluejenny 2013-7-30 20:20:50

終於入到食評區,成個多月入吾到,老陳的介紹當然唔係廣告,我也試過佢介紹的,大部份我和朋友一起試過也比讚,但人人口味不一,吃時心情也會影響到,仲有好多因素影饗到,但老陳去試時也會去幾次,盡力使他的食評詳盡,本人一向支持!!!!都吾知D人乜心態,常常人身攻擊,此區大部份人也支持老陳的,都不太想理D膠帖,但D膠人又以為佢講的沒人"博",又囂又膠...都幾無言。
    不過這區的版主又不知躲到哪,使我地投訴無門,D膠帖及廣告帖天天洗版,有心人想頂真正的食評也沒D膠帖及廣告帖出力。唉...