我的收藏
版主
申請
開區
申請
carriehao88
加入日期:2011-3-6
流動積分:834
查看 369407 回覆 193
按讚 0 按彈 2

婚宴場地佈置

• 請問四間場地佈置,邊間佈置得唔錯???
    場地:MGM~~
    單選投票, 共有 546 人參與投票
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 2
  • danny839 2013-10-3 14:57:55

• rbbrbb 2013-10-3 16:56:03

如果BUDGET夠多, 呢幾間都唔錯

• 幸福快活人 2013-10-5 01:19:26

呢四間地點係邊?

• carriehao88 2013-10-5 10:03:12

幸福快活人 發表於 2013-10-5 01:19
    呢四間地點係邊?

wow wedding
    氹仔地堡街22號
    https://www.facebook.com/#!/page ... 70992592263?fref=ts

the one wedding
    連勝馬路,29號
    https://www.facebook.com/#!/theonewedding.com.mo?fref=ts

ncm
    澳門賈伯樂提督街61號D (藥山旁邊),
    https://www.facebook.com/#!/theonewedding.com.mo?fref=ts

jnc(香港公司,佢搵嫁世堂接生意)
    澳門沙嘉都喇賈罷麗街19號添明大廈地下A鋪
    https://www.facebook.com/#!/page ... 91100249505?fref=ts

• 幸福快活人 2013-10-5 23:39:33

萬分感謝!

• juicylao 2013-10-7 10:26:55

wow好似俾fourseason blacklist左, 吾知點解..
    NCM單價貴, 但包晒全部野(留影區etc), 埋單就係呢個價, 走可愛風格
    JNC適合簡單佈置..報價單上的價可能同埋單價不同. 走典雅風格
    THE one適合夢幻婚禮...走夢幻童話風格

以上係小妹之前做功課的心得~
    有好多好多預算就the one>NCM
    有好多預算就NCM>the one

建議攞住各公司dm, 詳細比對!

• carriehao88 2013-10-7 11:55:35

我拎晒幾間DM 比較過~~
    最後決定左搵WOW~~
    佢最近做緊優惠~~
    套餐包晒所有野~~
    唔錯~~

• 嗚人 2013-10-7 12:40:00

有咩優惠 ~~可以PM我嗎

• carriehao88 2013-10-7 14:45:07

嗚人 發表於 2013-10-7 12:40
    有咩優惠 ~~可以PM我嗎

佢有分八折同九折~~
    仲有D 場地佈置GA 圖~~
    你留E-MAIL比我~~
    我轉發比你

• anastasiayeong 2013-10-13 19:57:05

我BID DAY JOIN NCM,覺得不值,跟得5好,設計參次,同FACEBOOK POST的完全是兩回事,BID DAY當日行完大運返到酒店時看見簽到枱的佈置時,心已沉下來了,因為完全不是我想要的的風格,而且我覺得還有點難看,去到舞台上見到花花紙牌是斷的,大型背景紙牌一些明顯的接合位手工做得不好,令婚禮成個層次降了GRADE,唉...事已過去,我只好怪自己當時落訂太心急了

• hehahe 2013-10-13 23:18:10

我之前首選係NCM,因為佢fbook既作品真係好靚,我有d朋友都推薦,之後去佢地鋪頭諮詢,我未決定join已經問我想要咩效果咩主題,覺得有小小壓迫感(只是個人感覺),亦都可以話佢地積極,佢地好強調不會複製婚禮,會獨一無二,但今年我去飲左兩餐都係佢地佈置既,覺得好似都差不多,冇之前睇相咁突出,佢地po的相好識捉角度,但到現場身在其中其實唔會注意到咁多細節。我問既時候係25XXX,現在已經變成28XXX,唔包花車,超出我burget,所以就冇再考慮了。

有朋友推薦漁頭入面的E-Wxxxing,我睇過現場佈置都ok,有人join過呢間嗎?

• ncmdecor 2013-10-15 15:53:10

anastasiayeong 發表於 2013-10-13 19:57
    我BID DAY JOIN NCM,覺得不值,跟得5好,設計參次,同FACEBOOK POST的完全是兩回事,BID DAY當日行完大運 ...

Hello Anastasia,

在這裡誠心跟你說句對不起, 台面佈置及拼板上做不到你想要的風格及質量是我們的不足, 引起你的不快我們真的很抱歉!
    很感激你對我們提出的意見, 我們亦都在團隊內檢討過, 我們會在日後的工作努力改善, 加強我們在客戶服務的不足。希望我們的不足沒有太大影響你新婚的心情。最後也再次祝你新婚愉快, 白頭到老!

• mi12 2013-10-16 22:41:38

hehahe 發表於 2013-10-13 23:18
    我之前首選係NCM,因為佢fbook既作品真係好靚,我有d朋友都推薦,之後去佢地鋪頭諮詢,我未決定join已經問 ...

漁頭入面個間,無睇過,但我之前睇場地時,有間佈置在5點時, 個場仲係未完成,入口仲未佈置好,好奇一問就是漁頭呢間。

• carriehao88 2013-10-17 10:50:47

hehahe 發表於 2013-10-13 23:18
    我之前首選係NCM,因為佢fbook既作品真係好靚,我有d朋友都推薦,之後去佢地鋪頭諮詢,我未決定join已經問 ...

我之前去朋友big day~~係ncm 設計~~
    我都同意你ga 講法~~
    係facebook 見到佢地貼朋友big day d 相  ,係好靚..
    同實物差好遠
    無論係舞台定係簽到枱ga 佈置都唔係咁多野..