我的收藏
版主
申請
開區
申請
y04f1b22
加入日期:2011-2-4
流動積分:1124
查看 62878 回覆 13
按讚 0 按彈 0

真心想問lancer10,jazz,civic1.8

是咁的...細佬我岩岩考完牌  本來一心以經決定左買1.8  因為身邊朋友都相當好評  但係原裝個樣女友覺得好薯  而且對小弟黎講亦都比較貴 更加唔好講話汁埋個樣  所以再睇睇其他車'

女朋友本身就好鐘意jazz  我自己都唔差由其事白色有時係街見到都會不其然望多兩眼  戈個懶係子彈咁ge線條真係好靚  係交易區摷下見到部mo行得萬幾賣10萬幾仲話可小議'

之但係睇開先知原來二手lancer賣到好平 2.0頂班齊料先講緊10萬鬆啲  令到我燃起左對lancer戈團火 跟住就問身邊朋友意見  點知個個都擰哂頭 一啲話冇力一啲話問題多一啲話多野汁 連本身自己渣緊lancer戈個fd都話識買一定唔會買lancer  所以我團火又熄左'
    點知今日比我係交易區見到架mn9 ge白色1.5  唔係講少我淨係睇佢隻包圍都定左mon成5分中 真係型到震  拉落少少見到佢同人講7萬   我團火馬上又含含聲  雖則評語十分差但心諗  第一架車係咪都係買黎操下撞下姐  唔渣得幾耐7萬又岩數wo'  

咁多位師兄小弟真心想聽下意見...行過路過得閒的話好好醜醜都留兩句拉 拜託哂!!
    單選投票, 共有 89 人參與投票
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • y04f1b22 2014-3-22 07:37:37

師兄們...即使唔得閒講野..都禁個制投一投比小弟有個參考好嗎.....

• keigo 2014-3-22 11:00:29

三架都唔想............

• y04f1b22 2014-3-22 11:04:51

主要係我想.....所以先要呢3架嘅意見
    呢個價錢亦都冇乜得選擇

• 澳門80後 2014-4-6 03:16:49

搵左車位未???????????????

• y04f1b22 2014-4-6 19:06:15

有好介紹??

• 洛克希德 2014-4-7 02:52:03

Jazz 泊車方便...

• otavio_g 2014-5-7 20:05:43

識渣一定係渣FIT 仔~改裝有潛力,,靈活,,輕巧~話曬係日本大廠本田出既最頂班車仔!!! HONDA FIT RS 1.5

• laukaiman 2014-5-10 11:14:31

Honda jazz吧  有天幕,尾碟,行16吋鈴,少維修,最重點H字的車二手價企得很硬

• witl 2014-5-19 23:23:54

mo行得萬幾?信唔過,車行識做手腳,我架車半年都12000啦

• JICK屎 2014-10-25 12:52:44

買部車都係代步同溝女姐 條女中意JAZZ 就JAZZ啦 思域都咁多年樣 應該就換樣

• 芝士焗龍蝦 2014-10-30 15:48:05

一句講哂,CIVIC 1.8 贏哂,試過3部車就清楚哂~~~~(記得要試有4、5年以上車齡,你就會明白)~~~

• lancechan 2015-3-30 01:43:29

個人覺得lancer跌價快,個軚又重,設計一般。。。不作考慮。civic 1.8 同 jazz 1.3 都開過,外國就一定civic, 大架少少走highway都安全d. (外國走highway都成120/km). 澳門就jazz la, 最快咪80/km, civic 比教大架,雖則型仔好多,不過較食油同難拍位,本人又比較愛車,花左少少都心痛,所以選左jazz.

• cnx222 2015-3-30 03:06:26

我有部Jazz. 有興趣pm 我