我的收藏
版主
申請
開區
申請
purple30
加入日期:2014-3-9
流動積分:186
查看 7327 回覆 10
按讚 0 按彈 0

請問大家婚禮係JOIN一條龍/分開搵唔同公司做???

• 唔知大家會點簡? 因為依家煩緊~如果一條龍係會方便好多, 但係覺得質素會無甘好~

分開搵計過條數又會貴D, 但係有得自己簡中意GE公司做

所以想聽聽大家GE意見~ 如果一條龍有咩好介紹 / 場地攝錄有咩好介紹?

ps:化妝師我已經搵左~

單選投票, 共有 81 人參與投票
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • Kaka_bb 2014-7-11 01:37:19

睇下你有無時間&心思慢慢價格搵公司啦~ 一條龍方便好多~
    但我part part都有指定ge心水~所以都係分開搵~
    其實我都幾期待&享受籌備婚禮ge過程^^

• locky5201314 2014-7-12 14:32:55

我想知如果分開搞既話…以你地為例大概幾多錢…

我朋友個時join一條龍既色色,吾包影婚相,要20000左右…

我有熟人會幫我搞舞台佈置,但我都林緊JION一條龍好定分開揾平D

• carmex 2014-7-14 11:32:52

我所有野都係分開黎訂,
    因為自己好多心水都係freelence,
    而且一條龍好多時都會顧得頭顧唔到尾,
    所以就決定每部份都做好功課再訂,
    雖然係麻煩d, 但自己ge人生大事,一手一腳搵資料、做功課係應該ge!

• mrs.full38 2014-7-14 16:45:53

我所有都係自己揀ge freelance, 所以全部都好滿意..

• hazi 2014-7-15 20:04:46

我都係全部野~~自己溫 freelance,`~起碼樣樣自己都中意~~滿意先~~~

• faichou 2014-7-16 10:43:28

一條龍有時質素參差,
    自己搵FREELANCE,
    起碼可以控制一下大日子各方面既人同事,
    做得不好, 起碼已盡力,
    而唔係任由一條龍公司宰割加收費用.

• purple30 2014-7-16 23:49:25

經過我呢幾日嘅資料收集同大家嘅意見,都係覺得價錢其實差唔多,因為依家join一條龍好多都要3萬多,包化妝,攝錄,場地,禮服,花車,如果2萬幾我自己會覺得可能多數都會普通d,所以我最後都覺得分開搵會好d,因為我著重場地同攝影d,花車我無咩所謂就預少d burget落去^^

• 迷之迷之 2015-12-22 22:24:05

咁各位找了那個攝影, 場地 & 禮服覺得好的可分享? 想參考下呢3樣 . thanks a lot

• momgm 2015-12-26 17:53:58

我都3間 簡晒所有

• Scarlett_小C 2016-7-21 20:46:18

我系一条龙嘅
    不过系喺台湾
    质量一等一
    佢哋人超亲切嘅