我的收藏
版主
申請
開區
申請
Chichar
加入日期:2013-5-2
流動積分:467
查看 13223 回覆 8
按讚 0 按彈 0

Volkswagen 車質量~買前必看

• 我幾年前買了而家呢部一golf  車長放停車場 最近發現了車內頂部的布料掉下 這問題從前其他牌子車從未發生 打去代理錦眾查詢 錦眾報價10000多無維修費 ! 我想講是車的質量問題吧! 真心以後不會再考慮這牌子 ! 大家買前一定要諗清楚!

0 0
  • 你想我點 2015-7-17 20:25:48
    推薦

MI那期的福士,我從朋友都知有這情況出現。因為福士是歐洲車,用料是環保膠,十年是會自然分解。澳門咁熱和潮濕,提早分解一點都不出期,你睇下Benz和寶馬都是一樣的

• 黑仔昌 2015-7-13 10:17:21

我部5年goft車頂都出現布料邊緣鬆脫 , 要仔細睇先發現 , 但冇咩影響 , 係唔係咁好睇

• Chichar 2015-7-13 12:38:37

黑仔昌 發表於 2015-7-13 10:17
    我部5年goft車頂都出現布料邊緣鬆脫 , 要仔細睇先發現 , 但冇咩影響 , 係唔係咁好睇 ...

我係後排上面有6成鬆脫~!
    我試緊upload photo~!
    質量真差~!

• Chichar 2015-7-13 12:57:20

我地跌成這樣~!

IMG_80491.jpg IMG_80301.jpg IMG_80251.jpg

• BBHOUHOU 2015-7-13 20:57:23

是歐洲車傳統毛病,有D會車快,有D就車慢,我只馬仔就8年車出現有車逄頂天窗位置鬆弛現象,之後脫落,最後把布除去,而頂部其他位置就有輕微鬆弛,但沒有理會,現在等換車.

• 賴三 2015-7-21 12:49:49

一講VW我又諗起一位大師既名言

VW 技術先進, 價錢大眾! 肯大膽冒險不惜損失市場的佔有率去嘗試把未成熟的新技術放入新車系中, 因此故障率高, 但我也買了,支持創新, 研發, 新科技精神. 壞車也是一種享受!從中學到唔少野!  打開車頭研究一下線路走勢, 零件, 機械分佈,  簡直是德國藝術品! 正! 且設計不俗!   TSI, DSG, turbo, supercharger, 電子hand brake, auto hold, 電wheel, sensors等 咁Q多複雜技術混合在一起且 價錢合理. 勁!

• zerolamhk 2015-8-5 12:11:02

BMW(Break My Wallet)車內頂一樣有呢個問題,未知AUDI同BENZ有無

• 外送加賴fu740 2016-3-14 21:56:18

謝謝大大的無私分享