我的收藏
版主
申請
開區
申請
fafachris
加入日期:2013-10-4
流動積分:71
查看 14407 回覆 256
按讚 1 按彈 0

麗江影婚紗相

• 上個月尾係香港婚展揾去日本影婚紗相既資料
    經過一間叫Fei Wedding既公司見到張係雪山影既婚紗相
    見幾吸引就入左去了解下同睇下d相
    sales好pro咁介紹左依個地方資料俾我地
    相真係影得幾靚,價錢平過去日本影
    我地話要詳細諗下都好nice話冇所謂
    依傢真正研究緊麗江同幫唔幫襯好
    有冇朋友去過麗江影婚紗相?

1 0
  • Joeymal 2018-1-17 08:36:40
    推薦

helenchen 發表於 2018-1-16 00:48
    你影唔影到雲海?之到有諗過冬天去有機會影雲海,佢地俾我睇過d相係雪山上面影到雲海,好震撼,仲有唔知 ...

有呀,真係上到山頂就係一片雲海,我冇預到自己會甘好彩嫁
    美中不足果日未係有好多雪,只有山頂上有雪
    不過聽返之後影既新人話落完雪好多位罝都有
    我覺得雪山區好多位都好靚,雪衫枰,籃月谷都好正
    現埸睇比睇相更震撼

• cobelam1106 2016-5-26 18:57:45

我都有睇過呢間,真係好正,我都想去,但我聽朋友講,佢地上次影完要成3萬幾a...><

• fafachris 2016-6-1 09:00:51

cobelam1106 發表於 2016-5-26 18:57
    我都有睇過呢間,真係好正,我都想去,但我聽朋友講,佢地上次影完要成3萬幾a...> ...

我做左少少research,如果計埋去麗江既機票,住宿,拍攝車費,門票
    影1日差不多係2萬中到,影多1日就要3萬多d
    同我地預去日本影個budget係平d
    因為影日本1日好少少既公司都要2萬多d,計埋雜費又係差不多3萬幾
    計落好似去麗江就夠影2日
    日本去過幾次玩,麗江就未去過,所以當多左個遊行又幾ok
    真係好有興趣,你朋友係影冬天定春天

• siukiki.bb 2016-8-3 17:49:05

我都搵緊pre-wedding阿!但我睇緊影台灣
    見你地講麗江好似幾新鮮甘........係邊架??影D咩架??
    因為其實我想搵D特別小小既地方去影.....一生人一次:)

• elsatototo 2016-8-4 20:45:50

siukiki.bb 發表於 2016-8-3 17:49
    我都搵緊pre-wedding阿!但我睇緊影台灣
    見你地講麗江好似幾新鮮甘........係邊架??影D咩架??
    因為其實我想 ...

我之前有去過麗江玩,個時都有見過有人影過婚紗相,個度幾好玩~
    我係2.3月個陣去玩,有花有雪,好神奇 好似一時春天一時冬天甘
    去完麗江古城玩,我同朋友再去埋附近香格里拉個度玩.....................
    係個唔錯既地方唔知影婚紗相係咩感覺呢?可惜我同我男朋友仲未到談婚論嫁既地步

• fafachris 2016-8-6 20:15:56

我見到佢地fb話今個月有個麗江資詢日,我諗我會去睇睇 順便過香港行下街:)
    甘到時就可以了解多少少麗江,你地會唔會去睇下?

• siukiki.bb 2016-8-9 19:04:54

幾時架?
    聽完可以了解下,多個地方做影pre-wedding選擇都好,我男朋友又無意見比我話事影邊
    拉埋佢去都好
    如果時間許可我可以去睇下喎!但有無話分時間個D架?駛唔駛打比佢地約時間架?

• fafachris 2016-8-11 18:13:12

我見佢地FB話係今個星期六日,有分幾場喎!要報左名先
    我琴日已經打左電話去講啦~預約左時間,個聽電話個女仔話仲有禮物送阿
    唔知係咩呢! 我之前上網睇過佢地既相我男朋友都幾鍾意
    到時上去再睇下佢地公司既感覺 如果岩心水就應該係佢地啦~
    有無人JOIN過佢地? 到時R下佢地拎下優惠先:)

• siukiki.bb 2016-8-13 20:10:07

我晏就去左資訊日啦,講得好詳細阿!佢地都好好人~因為我地行街行到攰就上左去先,早到左,有個女仔見我地坐係度好似好悶甘,就教我地玩住部機印下相,無記錯好似叫(LOMO機) 幾特別架,加上我轉左新電話電話無相比我印,個女仔即刻拎左支神棍比我地自拍一張黎試下,後尾我同男朋友都各印左幾張相紀念下,初頭網上睇片都覺得麗江唔錯,今次聽完佢地講解之後對麗江了解多左,所以其實我已經落左一日單,考慮緊會唔會加多一日影兩日...................見佢地麗江個期都好似幾爆下..................但佢都話比多幾日時間我睇下會唔會加多日黎影:)

• tamtamchunyin 2016-8-14 20:48:55

OH~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    我而加先見倒依個PO 遲左拉,知吾知會吾會再搞呢類活動?:"(我女朋友幾中意大自然景
    定我直接打去問?地址系邊架? 但我想問系香港公司黎既?
    我今日仲過左香港玩,早DDDD見到個PO就好拉

• lamchunyinnnn 2016-8-17 19:10:45

麗江?咩地方黎 影婚紗相點解唔影大路D日韓個D

• elsatototo 2016-8-19 18:17:35

lamchunyinnnn 發表於 2016-8-17 19:10
    麗江?咩地方黎 影婚紗相點解唔影大路D日韓個D

影婚紗相緊係要特別小小既地方,日韓去旅行都去到悶啦~
    影特別小小唔同人地唔好咩?

• elsatototo 2016-8-19 18:19:55

如果有興趣不如直接打比佢地傾下啦,等佢地搞活動都唔知等到幾時啦
    我諗就算唔係咩活動打比佢地佢地都會好樂意同你地傾既~

• siukiki.bb 2016-8-21 18:18:26

我決定加多一日啦!我加埋影夜景,男朋友同我講難得去到麗江
    應該要影多小小無理由影唔哂佢地甘多元素,我好開心阿岩岩打左比佢地加多左一日
    竟然係我男朋友主動同我講影多日,我無理由SAY NO架(其實係我係甘煩住佢)
    總之而家好開心阿~~~~話說個日去聽資訊日佢地有講到影完相麗江有咩玩同附近有咩玩
    都好好好吸引!好期待阿可以PLAN下行程啦

• tamtamchunyin 2016-8-23 15:26:37

我見黎緊依個星期香港有婚展喎~有無人知佢地會唔會参展?
    我想去行下睇下多D資料阿,因為我婚期係出年6月 我見網上都話要早D開始籌備
    預鬆時間~