我的收藏
版主
申請
開區
申請
Edith123
加入日期:2017-4-20
流動積分:65
查看 672 回覆 3
按讚 1 按彈 0

去報旅行團惹來一肚氣

本澳有一間旅行社專代理香港某大旅行社,該旅行社專辦日本團,本來報旅行團唔成團而被取消閒過立秋,但成左團卻因為旅行社唔夠機位令個客要轉團真係令我憤怒,
    在上個月中報團時我已經問明是否已經成團,係唔係一定可以依期出發、個職員話冇問題,一定oK,我話我告左假,所以一定要肯定有得出發,我覺得個女職員的對答都係唔多pro,所以雖然報左團,我都專登打左幾次電話去香港間旅行社再確實一下個團有冇問題,香港個邊誓神劈願話冇問題,重叫我即時報團。整整一個月,佢地仍不停sell客。早前該旅行社被黑客入侵,我不停打電話去confirm,最後星期一通知我去交尾數,到了星期三澳門個邊個agent同我講唔好意思,香港個邊話機位overbook,所以通知我地冇得去要轉團。在我同該間agent負責人通話中,我感到在澳門通過agent報團,簡直係自求多福,佢地接左單唔會積極幫客跟進,責任感欠奉。後來我在該香港旅行社facebook見到不少客留言,都話好多時成團,但因為冇機位冇酒店房而令客人冇得去。奉勸各位,如想報旅行團,如想預期開開心心出發,要看清旅行社的口碑,否則好像我一樣,谷住一肚氣,四出再搵團報,以免浪費個假期。個agent重話縦x遊都唔想架,係間國泰唔畀足夠機位佢,而agent都係轉達咋、已經好好提早成十日有多通知你冇得去,啊!原來所有責任係個客,我攞黎衰,有兩個乜乜遊,係我揀著呢間野。最搞笑就係間新新x旅行社agent話佢地收佣好少架,啊,明白哂,收得少,做得少,責任少.......
    可能個黑客都試過報團臨出發被out,所以嬲得滯就......

1 0
  • 唔得閒3 2017-11-17 08:38:59

是邊間旅行社咁無責任呀

• 飯心 2018-1-2 17:21:34

可以私信名稱嗎?

• 飯心 2018-1-2 17:21:48

可以私信間野既名稱我嗎?