我的收藏
版主
申請
開區
申請
sallycheung
加入日期:2008-5-15
流動積分:1044
查看 88103 回覆 63
按讚 0 按彈 0

[徵求] 為我好,請閹我~ 原來唔閹會有病,個案詳見28帖

做一個儘責GE主人,就請同你的貓貓/狗狗做絕育~

如果想知絕育GE細節,可以PM我or e-mail me: cheong_choi_ha@yahoo.com.hk

THX~

0 0
  • 尤里安 2009-9-13 16:08:45

支持~~~~~~~~~特別係貓貓,5絕育好多問題

• sallycheung 2009-9-14 20:11:15

回覆 #2 尤里安 的帖子

就係多口,提醒某個主人,搞到俾人鬧~唉...點解d人咁唔講道理,係愛貓ge人都應該同自己隻貓做絕育(除非d  bb有其他用途la~)

• 乖乖long 2009-9-14 21:52:12

回覆 #1 sallycheung 的帖子

我想問係唔係猫仔都要絕育呀..大概幾大要去....仲有想問猫仔要唔要去狗房立牌呀

• sallycheung 2009-9-15 21:48:59

回覆 #4 乖乖long 的帖子

你可以打俾我~
    因為要講5mins左右

tel:66323572

• ~貓貓~ 2009-9-17 09:52:29

我都支持呀, 不過好多人都用十萬種藉口話唔做
    又話可憐, 又話剝削佢嘅權利........

• sonyma 2009-9-17 13:33:31

支持 ,我隻囡囡都準備絕育,請問貓女那裡絕育比較好?因之前兩隻都是貓仔,貓女沒有經驗,女仔是不是要住院?

• ~貓貓~ 2009-9-17 14:03:23

回覆 #7 sonyma 的帖子

都係推介狗房, 平靚正, 我隻都喺狗房做, 三日左右已經冇乜嘢
    不過排期排得耐

• sallycheung 2009-9-17 22:35:14

回覆 #7 sonyma 的帖子

狗房手勢好,收費平($2xx~4xx左右)。貓仔貓女都係狗房都ok~狗就唔係好清楚
    女仔唔使住院,但係要帶住個la叭 大約2日左右,同埋住籠,因為怕傷口爆線。
    貓貓排期都好快~有人排左~話1~2個月就ok~
    如果去診所,質素比較參差,唔好話價錢較貴,而且可能會爆線。

ps:貓女可能要拆線,視乎情況,要問清楚e生

• sallycheung 2009-9-17 22:43:31

回覆 #6 ~貓貓~ 的帖子

唔知係唔係要黎配種...可能唔係掛~
    不過藉口唔等於理由,咁唔同寵物做絕育ge主人有無問過你地d寵物,可唔可以將佢d仔仔女女俾人?佢地想唔想同自己ge仔女一齊?
    無問過佢地你地又將d貓b狗b送俾人,甚至遺棄係人地門口~
    呢d係唔係叫剥削?

to ~貓貓~ :
    多幾個好似你咁負責ge主人就好la~

• 小亞 2009-9-17 23:03:36

原帖由 sallycheung 於 2009-9-17 22:43 發表
    唔知係唔係要黎配種...可能唔係掛~
    不過藉口唔等於理由,咁唔同寵物做絕育ge主人有無問過你地d寵物,可唔可以將佢d仔仔女女俾人?佢地想唔想同自己ge仔女一齊?
    無問過佢地你地又將d貓b狗b送俾人,甚至遺棄係人地門口~
    呢 ...

有的人覺得生育是動物的權利
    但飼養不到要送給人
    幸運就找到主人不幸運就...

或許貓貓生殖期逃出去
    在戶外生小孩
    太多野貓被人投訴要進行滅貓行動
    如果確認不到自己可以飼養不用要送給人
    可令貓貓生殖期逃不到出去
    才考慮不絕育

• sonyma 2009-9-18 00:24:07

原帖由 sallycheung 於 2009-9-17 22:35 發表
    狗房手勢好,收費平($2xx~4xx左右)。貓仔貓女都係狗房都ok~狗就唔係好清楚
    女仔唔使住院,但係要帶住個la叭 大約2日左右,同埋住籠,因為怕傷口爆線。
    貓貓排期都好快~有人排左~話1~2個月就ok~
    如果去診所,質素比較參差, ...
    之前聽人講話狗房排期耐,又怕排期到隻貓女發情,所以想搵私家,之前隻仔仔係綠x字做絕育,都幾貴!女仔我驚危險又驚爆線,所以好煩,唔知邊度做好,如果私家有無好介紹?

• sallycheung 2009-9-18 22:55:43

回覆 #12 sonyma 的帖子

你可以試下問狗房ge~
    因為有朋友隻仔仔去排期都係一個月左右~
    如果真係排好耐,我再幫你打聽下bin間診所好~
    咁你隻貓女幾大呢?

• 尤里安 2009-9-19 01:14:22

原帖由 sonyma 於 2009-9-18 00:24 發表
    之前聽人講話狗房排期耐,又怕排期到隻貓女發情,所以想搵私家,之前隻仔仔係綠x字做絕育,都幾貴!女仔我驚危險又驚爆線,所以好煩,唔知邊度做好,如果私家有無好介紹? ...

其實女女發情都可以做絕育,只係好考驗醫生手勢.狗房冇問題的.私家醫院基本冇氣體麻醉,做仔5洗擔心,但做女女,特別係貓女,真係要小心d

• wong明荃 2009-9-19 15:29:45

(大頭)你記吾得得邊隻,差些比人拎去做(貓肉煲)哥隻,約了十月中去狗房閹,想問下我想同一日同佢打預防針得吾得((因佢從未打過針))??