我的收藏
版主
申請
開區
申請
WIND1213
加入日期:2009-7-10
流動積分:10
查看 5153 回覆 30
按讚 0 按彈 0

魔之咖哩食關東煮@牛井飯.

• 今日經過魔之咖哩,見佢有出左2個新野..開公煮同牛井飯
    我同我個fd叫左來試...幾得意個關東煮..越食越熱d湯.
    不過佢個度冇beer..有就更加好.
    唔知下次再去自己買支國産B..a去.比唔比呢....

關東煮........有8樣野食..d羅白好入味.其他都好味...下面有火著住,不過要等成幾分鍾先見佢嘖煙!!! ...

關東煮........有8樣野食..d羅白好入味.其他都好味...下面有火著住,不過要等成幾分鍾先見佢嘖煙!!! ...

牛井飯.甜甜地.味道都ok啦.

牛井飯.甜甜地.味道都ok啦.
    0 0

評分

查看全部評分

• 宙紙 2009-11-26 23:43:20

好似好正甘wo幾錢a???
    係邊頭嫁?

• kekeweng 2009-11-26 23:43:49

幾錢AR??

• nikita_hi 2009-11-26 23:47:53

魔之咖哩係邊度?幾多錢?

• 沉默小肥羊 2009-11-27 01:33:18

魔之咖哩係盧九對面

• morningtam 2009-11-27 09:41:33

我都覺得最重要睇價錢....:cannothelp:

• bluespy 2009-11-27 09:43:44

唔辣既咖哩唔係幾0岩口味.....:cannothelp:

• (^o^)y 2009-11-27 11:24:33

即係幾錢姐:cannothelp:

• WIND1213 2009-11-27 19:03:52

關東煮$38
    牛井飯..$35

• 米之路 2009-11-27 19:20:24

終於有新野出,下次去試下先.......

• meow2 2009-11-27 20:04:30

係廣告? 唔該resize左D相先啦

• hoyit 2009-11-28 01:51:54

eeee.....好似好好味咁喎, 揾日試試先 :shine:

• alisonwenghong 2009-11-28 02:03:47

回覆 #1 WIND1213 的帖子

呢間野之前試過...真係.好差d 咖哩.

• yuyu66 2009-11-28 14:45:40

我試過! d野唔係咁好食

• 老陳 2009-11-29 16:55:49

恕我直言...

我覺得係打邊爐...而非真正o既日本關東煮...

日本老字號o既關東煮...唔止昆布鰹魚湯超鮮味...仲要十多廿種魚蛋豆腐類都係超彈牙極鮮甜...仲有...唔係打邊爐的...更冇可能有金菇菜同烚蛋...

雖然食o野唔係要求一定要正宗...或者改變一下亦無妨...我知呢番說話可能會得罪人...但我非有惡意...而係真心希望見到澳門多D發揚真正日本食物o既店舖...

以下係東京 142年歷史 《佃權》 o既 正宗 關東煮

魚蛋種類繁多,竹輪(獅子狗)幾乎是必有的,各樣魚蛋,還有がんもどき(豆腐類食品)等。

那湯是用蘿蔔、昆布及鰹魚等煮成,鮮美到震,並非味精,小吃也這麼有誠意。