我的收藏
版主
申請
開區
申請
Ricqles
加入日期:2010-8-11
流動積分:91
查看 32082 回覆 479
按讚 0 按彈 0

∩_∩~同大家分享我既選擇--旅人行館(有更新)

• 系沒耐前,我boyfriend就同我求咗婚,我應承咗佢,而家來同大家share下我被求婚嘅過程,同埋想大家介紹下有無好嘅婚紗公司~

boyfriend真系一個唔識浪漫嘅人,佢唔知道玫瑰几朵係代表深情,點样嘅巧克力先係精品,出去吃飯應該揀乜有氣氛嘅餐厅。。。但就係一個咁嘅人,係88號噶晚8點就俾咗一個好大嘅surprise俾我,佢向我求婚lar,仲要係一個我完全都諗唔到嘅方式~
    晚上,本來係約咗去我屋企吃飯嘅,點知boyfriend早上噶時就打咗電話過來同我講話晚上因為有fd生日,叫我著靚d陪佢去party,唔過我屋企吃飯lor,又話晚上有d野做,叫我一個人過去酒店度,不過8點前一定要到~

晚上745分我到咗酒店門口,我就見到boyfriend有個fd揸住支百合企係門口度,我就好好奇點解會咁(因為佢沒girlfriend)。後來佢見到我就行咗上來,將支花俾咗我,話:要幸福ar~我更加奇怪,不過都係講咗句“多謝”~入酒店門口沒幾遠,又有個揸住百合嘅fd係度,望到我過來又行咗過來將花俾我,話:“要開開心心~。。。之後一路都有fd揸住百合花係度等住,大概100一個,一共10fd。佢地俾咗花之後就跟住係我後邊,好似d護花使者咁~(我手上揸住10支百合花,有少少尷尬feel,一路上酒店d人都望住我~  
    之後一路到咗2樓大廳,就見到我boyfriend著到好型仔咁拿住束99朵玫瑰花企住係度,等我一行近,噶度突然響起咗陶喆+蔡依林嘅《今天你要嫁給我》,boyfriend就單腳跪咗落來,一手拿住個戒指,一手拿住束玫瑰,好大聲咁講:“老婆,而家係88號晚上8點,我希望借由呢個咁好嘅時刻來向你求婚,我希望每日早上醒來可以見到身邊訓住噶個係你。百合係你最中意嘅花,10支百合代表【十全十美,完美嘅你】;而99朵玫瑰則係代表咗【我地兩個可以天长地久,长相厮守】。老婆,嫁俾我啦!”而係隔離d路人同埋我地d fd都係度話嫁俾佢、嫁俾佢。。。
    嘻嘻,最後我肯定係應承咗佢lar~一個唔識任何浪漫嘅男仔肯為咗你可以做咁多野,真系唔easy架!
    雖然係啱啱先求完婚,不過我地都開始咗要揾婚紗公司影翻輯靚靚嘅婚紗相,各位sis有乜好介紹?

——————————————————————————————————————————————
    經過各位既推薦同多日既討論,我初步已經決定喺旅人行館影婚紗相啦~
    下面喺我整理出來既內容,點入去就可以睇到本貼既靚靚婚紗相同一d小分享~ ^^

唯美外景--日月潭婚紗相(有引導式+側拍噢!)本貼4頁(按這裡直接觀看)
    旅人行程側拍,點點滴滴都記錄!夠曬獨特!  本貼12頁(按這裡直接觀看)
    五星級酒店!!--婚紗留影 本貼3頁(按這裡直接觀看)
    旅人行館名牌婚紗禮服—曉山青,好中意呀! XD
    (1)本貼5頁(按這裡直接觀看)

(2)本貼9頁(按這裡直接觀看)
    (3)本貼10頁(按這裡直接觀看)
    獨特手作相框~有心思又特別! 本貼13頁(按這裡直接觀看)
    旅人住宅式裝修設計,試禮服都特別舒心,唔驚緊張!  本貼17頁(按這裡直接觀看)
    網上選購,唔驚俾人搵笨!  本貼14頁(按這裡直接觀看)
    揀婚紗小秘訣  本貼16頁(按這裡直接觀看)
    揀婚紗要注意既問題  本貼17頁(按這裡直接觀看)
    婚禮小動畫,夠曬感動! 本貼8頁(按這裡直接觀看)

旅人最新活動--"慢活拍照季".六折哦,感覺好抵!!XD 本貼18頁(按這裡直接觀看)

**未來有新內容會再持續更新架,多謝各位jm分享,記得繼續支持同埋幫手整理內容啦**

可以揀3件禮服,但喺我唔知揀邊件,各位幫我揀揀啦~
      本貼18頁(按這裡直接觀看)

旅人新產品--逗子花兒相冊分享.好cute嘅花紋,一齊來睇睇~^_^   
    本貼19頁(按這裡直接觀看)

@__@旅人行館出咗新行程"晴海墾丁"喔!你地睇咗未??? 本貼20頁(按這裡直接觀看)

護膚計劃?你地plan好未??詳細流程睇呢度!!教你點樣做個靚靚新娘子!  本貼22頁(按這裡直接觀看)

嘩!新出既禮服件件都好正啊!大家睇咗未啊??  本貼24頁(按這裡直接觀看)

新優惠活動終於出爐啦!!畫面好love love啊!照舊有六折窩! 本貼25頁(按這裡直接觀看)

嘩嘩!旅人行館既Facebook好多嘢睇!啱嗮我啊!又有旅行資訊又有靚靚禮服睇!!!\"\"(本貼28頁(按這裡直接觀看)

0 0
  • 咪秀 2010-8-16 10:23:55

哇,你boyfriend都幾有諗法噶啵,叫埋fd幫手~哈哈,要幸福ar~
    不錯不錯,呢個求婚方法值得考慮~( ⊙ o ⊙ )!
    我sis系香港I do影架,我覺得都幾好,你可以考慮下!

• littlepiggy 2010-8-16 10:36:39

好浪漫呀...你地要幸福呀..^^

• fengtieming 2010-8-16 11:24:50

祝你地永遠幸福~~

• kitty615 2010-8-16 11:34:43

永遠都甜甜蜜蜜!!!!
    幸福快樂....

• cupnoodle 2010-8-16 11:45:10

咁ge求婚方式真係好浪漫ar, 祝你地永遠幸福快樂

• Fannyy 2010-8-16 11:54:26

嗯嗯,真系幾有創意!LZ你就幸福lar~
    婚紗店,你諗住系香港影定邊度影先?
    我就建議你過台灣影lor~台灣旅人行館唔錯架!

• 9800711 2010-8-16 12:51:40

好sweet呀,我bf的求婚方法我覺得好sweet,不過我唸只有我一個覺得sweet的,所以唔同你地分亨啦。hehehe。。。

我join左巴黎婚沙,因為可以訂做自已鍾意的婚沙同晚裝。

• greatutopia 2010-8-16 13:45:09

congratulations!!! that's so sweet ~~ 你就好啦, 好似拍氣咁, 好幸福呀~~

• kakaki 2010-8-16 14:02:41

LZ,先恭喜你lar~
    我覺得深圳嘅婚紗公司都唔錯,天長地久系深圳嘅“老字號”,咁有口碑,應該唔錯!

• 小瑰~@~ 2010-8-16 14:29:44

恭喜恭喜

• kennyjeff 2010-8-16 14:47:39

恭喜哂...要幸福丫...

• babybaby00 2010-8-16 16:28:17

嘩哈...好浪漫啊...你要幸福啊

• Sweet318 2010-8-16 23:41:02

好令人羡慕呀
    我下個月去台灣CATHERINE影相

• Ricqles 2010-8-17 09:30:45

wor,多謝大家嘅祝福~太開心了,大家咁支持!
    我自己都有上網search d資料架,覺得好似大家對台灣d婚紗公司有贊無彈,同埋我哋兩個一直都想去台灣日月潭玩下,所以初步決定咗過台灣影!
    thx咁多位fd嘅幫手!