我的收藏
版主
申請
開區
申請

購買新車(125)

• 會員一號 2012-1-18 10:30:00

Santos.R 發表於 2012-1-18 03:14
    又冇山葉(Yamaha).......唉...真係公平,公正,公開.....邊夠你玩....

躍馬先係yamaha..山葉只係其中一間車行既名..
    ----------------------------------------------------------------------------------
    睇緊樓主一夫當關擋千人都係一種享受黎..haha

• kymco 2012-1-18 17:47:51

會員一號 發表於 2012-1-18 10:30
    躍馬先係yamaha..山葉只係其中一間車行既名..
    ------------------------------------------------------- ...

其實YAMAHA響台灣都係叫山葉

• 會員一號 2012-1-19 10:32:55

kymco 發表於 2012-1-18 17:47
    其實YAMAHA響台灣都係叫山葉

thanks , but here is macau..

• 灰狼 2012-2-6 23:39:09

牌子不重要,我都試過日本原裝hoxxxd的車在一個星期內爆波箱了。台灣本土車,ok!我鍾意!

• kymco 2012-2-8 15:23:24

灰狼 發表於 2012-2-6 23:39
    牌子不重要,我都試過日本原裝hoxxxd的車在一個星期內爆波箱了。台灣本土車,ok!我鍾意! ...

都係小心啲好,保養一樣重要

• MAERSK 2012-3-16 05:48:30

YAMAHA 勁戰 4V F1 +1....支持

• kymco 2012-3-16 07:58:49

MAERSK 發表於 2012-3-16 05:48
    YAMAHA 勁戰 4V F1 +1....支持

對唔住,我絶對認為唔成立!

• 專業睇樓員 2012-3-20 09:57:34

吾通支持紙扎車廠光陽咩

• hope520 2012-4-9 06:37:57

專業睇樓員 發表於 2012-3-20 09:57
    吾通支持紙扎車廠光陽咩

夠恨 一言驚醒夢中人 讚xd

• kymco 2012-4-10 07:40:33

又有人發夢

• u秒鐘u 2012-6-2 16:49:23

專業睇樓員 發表於 2012-3-20 09:57
    吾通支持紙扎車廠光陽咩

你用20~30km 撞 都相信咩 牌子 都爆

• kymco 2012-6-2 18:46:45

u秒鐘u 發表於 2012-6-2 16:49
    你用20~30km 撞 都相信咩 牌子 都爆

撞車幾多KM都爆啦

• MarcusLeong 2012-6-30 01:25:16

我自己揸光陽G5(12吋鈴果款)...
    揸左2年幾...個波箱已經開始壞...
    條太個size太怪,太薄,唔落雨都冼太,換厚太比人查到又當非法改車計
    條太個問題最嚴重!!!
    我相信100個揸G5特仕版ge,99個都有冼太經驗(用原裝太)

人地買yamaha唔係無原因,而係光陽自己做臭自己個名!!

• kymco 2012-6-30 10:31:06

MarcusLeong 發表於 2012-6-30 01:25
    我自己揸光陽G5(12吋鈴果款)...
    揸左2年幾...個波箱已經開始壞...
    條太個size太怪,太薄,唔落雨都冼太,換厚 ...

其實早排都知道有咁嘅情況出現咗,雖然我都希望可以繼續引入12吋FI 版(係因為呢個版本嘅12吋胎用前後110/70-12),但係新順利認為,既然有超5,就無必要咁做,而且考慮到你所指嘅情況,決定回復10吋版本,只係當時廠方唔知道澳門街係無呢個尺寸嘅胎配,令到用家要返原廠配胎

• prine 2012-6-30 13:22:08

回覆 58# MarcusLeong 的帖子

擺明就係光x專登用d冷門/怪size胎, 令d車主冇得揀,

繼續做佢搖錢樹

其實咁做等於自己倒自己米, 趕客