我的收藏
版主
申請
開區
申請

+ 超級無敵至尊比較文!「澳門出色奶茶10店」!+

• 老陳 2011-4-21 14:45:36

全部已PM...

• 胡貓 2011-4-21 14:49:58

回覆 #45 老陳 的帖子

咁你唸住幾時結集出書呢?

• 老陳 2011-4-21 14:51:23

暫時未係時候...哈哈...我仲想再摷盡D小店同鮮為人知o既舖頭o既耍家食物...

原帖由 胡貓 於 2011-4-21 14:49 發表
    咁你唸住幾時結集出書呢?

• 胡貓 2011-4-21 15:12:45

回覆 #48 老陳 的帖子

但係宜家中小企好難做,
    唔怕搵得o黎有d 已經汁咗咩?

• 老陳 2011-4-21 15:18:23

做得幾多得幾多...就算執o左都有個紀錄...都係好事o既...

原帖由 胡貓 於 2011-4-21 15:12 發表
    但係宜家中小企好難做,
    唔怕搵得o黎有d 已經汁咗咩?

• 胡貓 2011-4-21 15:22:51

回覆 #50 老陳 的帖子

支持你!

出書記得通知聲!

• 亞卡比天使 2011-4-21 15:44:07

我又買我又買...

• LAIN 2011-4-21 16:38:45

原帖由 老陳 於 2011-4-20 19:46 發表

敬請各位網友,回覆先,停一停,睇一睇!

1. 並非列出最優10店,只是介紹 ...

旺記奶茶未試過

但合桃旦糕同曲奇水準非常高,隔離街沛記已經比超越多時

兩者極重牛油香,脆身,旦等用料非部分太多粉的貨色

本人近兩月肥左個十多磅,真係多得旺記唔少

( 放中午BREAK就去旺記買曲奇同旦糕仔食...唉,一時大意!)

• LAIN 2011-4-21 16:41:46

原帖由 老陳 於 2011-4-21 14:51 發表

暫時未係時候...哈哈...我仲想再摷盡D小店同鮮為人知o既舖頭o既耍家食物...

茶記現代化

為左控制成本,新鋪都比較求其,只花在裝修上

但總有如本人的麻甩佬鐘意地痞

在假日早上,邊高談闊論<<火武>> 港漫劇情,然後一邊嘆啡食治講粗口

好不麻甩

而家係D 新茶記食野都唔自在,完全唔想去

• LAIN 2011-4-21 16:47:46

不知是否歷史因素

港人愛嘆茶

澳人愛飲啡

香港的茶記做奶茶,衰極都有個譜

相反對澳門做啡亦如是

不知老陳是否有同感?

• baggiochan 2011-4-21 17:18:18

Ok d柯華田都好香滑架

• CCHHLLOO 2011-4-21 17:18:28

飲奶茶後胃痛問題..我都有..但只限PokXa的皇室奶茶
    其實佢皇室奶茶凍熱都好飲..好creamy..但唔知點解會胃痛..同埋超級提神..3點後飲已會瞓唔著..而其他的就唔怕

老陳..光輝又如何? 我都幾鐘意飲光輝奶茶呀..雖然佢只係用孖茶包..但自己沖又沖唔到佢嘅味喎..我估有啲橋妙

• 蒙芝 2011-4-21 21:51:48

香島都幾好呀

• tkdgirl 2011-4-21 21:51:50

麻煩pm地址!

• camper 2011-4-22 00:34:46

請pm地址,謝謝