我的收藏
版主
申請
開區
申請

今日應該好多朋友奶野

• WKHG 2011-4-25 04:06:31

星期伍個曰我都仲咗,嬲死,真係想打去澳門電台吊吓

• 賴三 2011-4-25 10:03:33

雨雲巧拖妙計

• truesoftlove 2011-4-25 10:58:29

原帖由 cemjoe 於 2011-4-24 13:26 發表
    但有陣时揸車會揸到蒙蒙下,一不小心,  乃嘢都唔知, 我都係覺得放個卡通係街頭好d. 起碼一定唔會有人乃嘢.

渣車留意行車標示是揸車者應有的責任。揸車揸到蒙蒙下,不小心,是行人責任?是交通責任?是政府責?

不如做一個有責任的駕駛者。

• 冷冰冰 2011-4-25 12:03:26

新馬路兩端, 都放在個好大的牌, 寫到明公共專道禁止通行,
    咁都睇唔到, 抵俾啦...!

• vigial 2011-4-25 16:28:08

甘大個黃色排 都睇唔到
    即係唔會留意街道兩旁啦

甘你地駕車 都好危險wor

• cemjoe 2011-4-25 18:14:01

我都知戈度有個大黃牌, 但公交尃道只在星期日&公眾假期才生效, 但輪夜返工返到蒙蒙下, 有陣时都唔知邊日係星期日&公眾假期, 點會唔乃嘢呢? 你哋返正常朝9晚5當然知邊日係星期日&公眾假期喇, 我都係覺得放個卡通係街頭好d. 起碼一定唔會有人乃嘢.

• partsman 2011-4-26 01:04:31

原帖由 cemjoe 於 2011-4-25 18:14 發表
    我都知戈度有個大黃牌, 但公交尃道只在星期日&公眾假期才生效, 但輪夜返工返到蒙蒙下, 有陣时都唔知邊日係星期日&公眾假期, 點會唔乃嘢呢? 你哋返正常朝9晚5當然知邊日係星期日&公眾假期喇, 我都係覺得 ...

宜家政府連放狗都懶

星期日先見架電單車駛左入去, 唔知有無比人捉呢

• pennzoil 2011-4-26 01:28:17

原帖由 cemjoe 於 2011-4-25 18:14 發表
    我都知戈度有個大黃牌, 但公交尃道只在星期日&公眾假期才生效, 但輪夜返工返到蒙蒙下, 有陣时都唔知邊日係星期日&公眾假期, 點會唔乃嘢呢? 你哋返正常朝9晚5當然知邊日係星期日&公眾假期喇, 我都係覺得 ...

講得好ARM,輪班人仕根本未必清楚今日係星期幾,不過渣車就係要睇清楚符號架啦!

• lala_song 2011-4-26 03:47:11

星期五真係陰x死人,

• partsman 2011-4-26 09:41:38

原帖由 pennzoil 於 2011-4-26 01:28 發表

講得好ARM,輪班人仕根本未必清楚今日係星期幾,不過渣車就係要睇清楚符號架啦!

澳門D路, 當你日日渣車渣足十幾年, 你仲會唔會一個個符號去睇咩???

建議政府應該學返之前咁, 唔好慳兩隻看門狗

• F.King 2011-4-26 11:25:51

回覆 #25 partsman 的帖子

好好笑...
    渣得耐就唔駛睇符號?
    澳門d路唔會整路?
    咁你依家行高士德o個陣會唔會唔睇符號就照你渣左十幾年ge路面記憶去渣?

• 張雲 2011-4-26 12:32:00

如果要罵,就罵舊"雲"啦..........

好明顯卡通唔係幾想楝係新馬路啦,

• cemjoe 2011-4-26 17:41:06

戈舊乳雲成日話公鳩優先, 其實背后都唔知有冇利益輸送? 你哋諗下, 如果d爸屎嘅流量快咗, 咪好自然收入多咗. 爸屎戈頭加價,戈頭補貼你d屎民, 你d屎民比$2蚊就可以打爸屎, 咪好自然唔會咪咪嗎嗎.
    旧朝公鳩, 先牙露公鳩,下環又話遲d公鳩, 比$2蚊打爸屎等...............
    最終得益都係爸屎公屎. 你哋話有冇利益輸送?

• bbc1234 2011-4-26 23:04:26

奶晒!!!

• 豬事丁 2011-4-26 23:26:27

哦...! 你吾講我都吾知今日新馬路吾比電單車行添?唉...其實法律不乎人情,咁好多人都吾知今日吾比行,乜d交通咁冇人情味架?