我的收藏
版主
申請
開區
申請

有無人7,月去泰國....

• WASABI_@ 2011-6-7 18:42:54

其實自由行的話....酒店你可以住平住貴...
    其實係澳門買package一人3千蚊左右..睇你住平定住貴..貴d就貴d..

• ┌奶粉┐ 2011-6-8 16:43:24

回覆 #30 lapcheng 的帖子

我都係唸住拾幾號去wo....go together la~

• lapcheng 2011-6-10 21:20:11

回覆 #32 ┌奶粉┐ 的帖子

我17號去...已訂左package lu~....好貴...

• WASABI_@ 2011-6-10 23:35:33

去曼谷嗎??
    bkk機票+酒唔貴wo...
    你住邊間酒店同幾錢呀?

• 214302549 2011-6-11 02:25:18

回覆 #33 lapcheng 的帖子

去邊度訂丫???幾錢???
    WASABI 咁你係邊度訂 又係幾錢...介紹下@@

• WASABI_@ 2011-6-11 05:18:57

我全部野自己訂...唔會買package..
    因為package 2人價錢會貴過自己訂的...
    如果以曼谷為例: 機票預佢2k...其實有時你早訂..1k都有...
    酒店..我住d hip hotel..好小住名牌酒店個d...
    係曼谷我住過最費的酒店..都只是1100左右一晚
    是向河的...但我大多住300蚊左右的酒店...
    因為曼谷好多d hip hotel....而且好乾淨幾令的!!
    要有泳池的話也有很多選擇..^o^最緊要係出入方便..

你預酒店400蚊晚啦..你住幾多晚自己+....
    但你要唸...400蚊晚已經係可以2個人住喇wo..
    package 係每位計ga wo..我覺得比較貴...而且亦唔係我心水酒店~
    因為我like 4圍試d 酒店的....我去曼谷會住便宜的...

• lapcheng 2011-6-11 12:58:44

回覆 #35 214302549 的帖子

我係環雨訂ga.....我選戈間酒店約3700 , 我覺得自己上網訂會平d lo~

• lapcheng 2011-6-11 13:02:14

回覆 #36 WASABI_@ 的帖子

係lo...我買左package 先計下條數 , 貴左lo....自己上網訂一定平D lo,你係咪上 agoda 個網訂酒店 ga ?

• WASABI_@ 2011-6-11 18:28:38

要睇咩酒店...agoda只睇佢價錢係平..但佢要收tax同其他費用..
    好多唔包bf...就會比其他貴....
    我睇過咁多間..booking.com係最平,.,而且唔洗先比錢..
    可以免費取消...但係佢價錢係包晒tax同埋bf...

• 214302549 2011-6-13 14:47:46

回覆 #36 WASABI_@ 的帖子

咁芥末 你係咪7月中去~
    我同個fd 兩個人...唸住玩6,7,8日...又想玩埋布吉咁
    如果同到你去 會減輕好多金錢負擔@@
    如果你地女仔無男仔ge話 最多我地幫你拎下行李
    咁即係lapcheng 無乜機會會一齊去lor~

• WASABI_@ 2011-6-13 19:15:30

我地玩唔到咁多日WO~
    你唸住曼谷玩過去布吉呀?
    要搭機WO!

• 214302549 2011-6-14 08:48:33

回覆 #41 WASABI_@ 的帖子

咁你地玩幾日...幾時出發???
    講下大約行程得唔得???

• WASABI_@ 2011-6-14 14:27:48

我地唔去曼谷...
    但可以去布吉/十妹~
    我唸都係5日左右...
    如果選擇去長灘島的話就會去6~7日左右

• lapcheng 2011-6-14 16:51:13

我book左 17-22 3日2day 的 package 2個人 7千5百幾 住 pattaya  A-ONE , 另外3晚住宿就要自己book 另計啦....所以我諗全部野自己 book 有 抵d !

• WASABI_@ 2011-6-14 19:23:44

=.=貴!!!真係好貴....
    PTY A ONE好雞咋...感覺有點比人水左...
    但你唔玩曼谷?只玩PATTAYA?
    包車去PTY..1千B~