我的收藏
版主
申請
開區
申請

請問krabi(喀比/甲米)同曼谷酒店,唔知邊間好d?

• angelalady 2011-6-1 12:58:50

原帖由 WASABI_@ 於 2011-5-31 20:11 發表
    有冇睇過BOOKING.COM個價?
    可能仲會平D

比較咗啦,LE個WEB貴D.....好彩姐,如果唔係實

• WASABI_@ 2011-6-1 13:42:15

BOOKING.COM係唔收tax...
    對比agoda都平d ga...

• angelalady 2011-6-2 09:15:42

原帖由 WASABI_@ 於 2011-6-1 13:42 發表
    BOOKING.COM係唔收tax...
    對比agoda都平d ga...

.......咁我建議下次可以試下安運仲平,早餐一般都包,有時仲有接送

• WASABI_@ 2011-6-2 17:14:20

早餐其實差5多間間都會包...但係agoda有好多都唔包的...
    但我始終仲2幫親新哥...
    去布吉的話我會幫親布吉c太...澳門可入數

• caracol 2011-6-3 12:20:12

wincastle 係正野,不過我中2 網上book 野多d

個個網做既promote都唔同,想汁平野就要search多幾間

waterfall hotspring, crystal lagoon, 同d咩4 island我仔3歲去過,我個人覺得都ok適合小朋友玩

係呢?你去過samui咁多次,你覺得koh tao o唔ok ar住3-4晚多唔多?

同你自駕都就咁係samui入面定駕出去ar? 我有d想由bkk 去華欣、七岩再洛samui 而你既自駕經驗覺得o唔ok ar?

原帖由 angelalady 於 5/31/11 05:37 PM 發表

其實包車都唔錯,我想應該會去睇下D環境先,之後再作決定,我相信有差不多10次SAMUI自由行同自駕經驗,應該難唔到我地

我會打算JOIN LOCAL TOUR,去到再問AGENT有什麼TOUR適合小朋友玩 ...

• Fantasy 2011-6-3 15:28:29

睇到雜誌話布吉Courtyard Phuket @ Surin Beach 做緊半價 (約hk$4xx/晚), 可經官網/AGENT訂

http://www.agoda.com/asia/thaila ... at_surin_beach.html

• WASABI_@ 2011-6-3 17:22:10

e+去布吉機票酒店都好抵...我都好想去..
    但係冇得去斯米蘭島.... 都唔會考慮....
    真係好多間酒店係到做緊promo><"

• 由此至終 2011-6-5 11:35:12

回覆 #1 angelalady 的帖子

我住過 Pimalai ,係 Kok Lanta,要從 Krabi 坐個半鐘頭車,再坐兩程船過河,再從碼頭坐 50 分鐘車就到,好正,超 5 星,我住係 villa,有私人泳池,promo時唔駛 HK$2500一晚。建議自由行,由 Krab i自己駕車到 Kok Lanta,Lok Lanta 比較原始,無 shopping,好 raw.

• angelalady 2011-6-8 09:23:43

原帖由 由此至終 於 2011-6-5 11:35 發表
    我住過 Pimalai ,係 Kok Lanta,要從 Krabi 坐個半鐘頭車,再坐兩程船過河,再從碼頭坐 50 分鐘車就到,好正,超 5 星,我住係 villa,有私人泳池,promo時唔駛 HK$2500一晚。建議自由行,由 Krab i自己駕車到 Kok Lanta,Lok Lanta 比較 ...

每次見到您張相都好想笑 .....好可愛.....:s142:
    前日agent報實個價比我地,都好貴呀,原來PIMALAI小朋友PACKAGE要比其他PACKAGE多比HK1000(即其他小朋友係HK2499,佢要HK3499),仲要3歲以上小朋友早餐每日HK280,5日要HK1400,我們2家人有3個小朋友,所以唔考慮啦 .....
    依家轉BOOK SHERATON(OCEAN FACING PREMIUM),仲有2晚時間,唔知住邊,可能CENTARA,我想找D酒店有海灘,因為就小朋友,請問有沒有好介紹?.......
    原來KAH LANTA都可以自駕.....

我係蘇梅島都有BOOK過2次POOL VILLA,可能9-10月去,而且早出晚歸,晚上D水都好凍,我怕凍根本落唔到水 .......但係真係好正.......

• AHBU 2011-6-8 09:24:41

我舊年去過krabi,但係都無book 酒店,係book villa....
    3bedroom 連私人游泳池都係around $2100 per night!
    個villa  重有2 架電單車比我任ride...
    有一晚我地做左poolside bbq...超低又好吃!D 生果又平!
    到時你去到book d local tour 出海就得啦!

• angelalady 2011-6-8 10:04:01

原帖由 caracol 於 2011-6-3 12:20 發表
    wincastle 係正野,不過我中2 網上book 野多d

個個網做既promote都唔同,想汁平野就要search多幾間

waterfall hotspring, crystal lagoon, 同d咩4 island我仔3歲去過,我個人覺得都ok適合小朋友玩

係呢?你去過samui ...

唔好意思,依家先覆您......
    我去過華欣,去到有租電單車,不過我地就唔太鍾意,上次係由BKK BOOK車(有司機)去華欣(約5年),去到好大浪,根本落唔到沙灘
    不過未去過可以試下,個人都係鍾意SAMUI多D,我相信可以自駕去SAMUI因為有個碼頭係可以有載車GE渡輪.....詳情就唔太清楚,因為我地每次都係直飛去SAMUI,以前就係轉內陸機,依家唔洗.....
    SAMUI自駕每次都係去到先BOOK,但上次係網上SEARCH "AVIS"同"BURGET"有PROMO(VISA CARD PROMO),所以上網BOOK,但發現原來係SAMUI機場BOOK都可以,我地BOOK泰版CIVIR約HK250一天........
    我應該無去過KOH TAO(龜島)因為一D印象都無 ,只JOIN過國家公園、南洋島、夜釣同日釣,個人覺得南洋島好悶,由SAMUI去好遠,上次(約7年)去過一次,唔想再去第2次,依家唔知有無變,可能有珊瑚,D沙柑腳GE.......
    所以答唔到您3-4晚是否多,但對一D超鍾意係酒店HEA GE人來講可能唔會多,好似D老外可以係海灘同泳池邊睇書,哂太陽HEA成日都得,就好適合.......

您睇下LE D資料有無用:    http://www.thailandfans.com/forum/viewthread.php?tid=32180

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!k.ksyGKWGRR_snIVQUYu/article?mid=1316

http://www.thailandfans.com/forum/forumdisplay.php?fid=16

• angelalady 2011-6-8 10:05:41

原帖由 AHBU 於 2011-6-8 09:24 發表
    我舊年去過krabi,但係都無book 酒店,係book villa....
    3bedroom 連私人游泳池都係around $2100 per night!
    個villa  重有2 架電單車比我任ride...
    有一晚我地做左poolside bbq...超低又好吃!D 生果又平!
    到時你去到book  ...

請問您BOOK邊間酒店,我都想BOOK 2 BEDROOM

• angelalady 2011-6-8 10:06:56

原帖由 WASABI_@ 於 2011-6-3 17:22 發表
    e+去布吉機票酒店都好抵...我都好想去..
    但係冇得去斯米蘭島.... 都唔會考慮....
    真係好多間酒店係到做緊promo><"

布吉D酒店真係好靚.....

• angelalady 2011-6-8 10:08:31

原帖由 WASABI_@ 於 2011-6-2 17:14 發表
    早餐其實差5多間間都會包...但係agoda有好多都唔包的...
    但我始終仲2幫親新哥...
    去布吉的話我會幫親布吉c太...澳門可入數

:s142: :s142:

• AHBU 2011-6-9 09:17:06

其實你search 下就會見到好多villa...係私人villa。
    villa 就一定無hotel 甘多配套!但係如果一班人去我就覺得villa 好得多!