我的收藏
版主
申請
開區
申請

(投票貼) 選出大家最喜愛的台灣 125 c.c. FI 機車

• 肥強 2012-1-14 19:46:19

gtr新版..個人不太愛....兩個同事渣都話轉彎容易撞到個底邊...有個仲因為咁自炒左.......不過新勁戰...真係轉彎好爽.....

• kymco 2012-1-14 21:40:23

肥強 發表於 2012-1-14 19:46
    gtr新版..個人不太愛....兩個同事渣都話轉彎容易撞到個底邊...有個仲因為咁自炒左.......不過新勁戰...真係 ...

其實呢種情況唔多唔少都會同原廠輪圈規格搭配有關,因為大部份車種都係配10吋輪圈,腳板容易踏地,而有部份係配12吋輪圈反而唔容易刮底,現時除咗新勁勁之外,RACING,G5(FI 版,現時由超5 125代替),超5 (150版本,澳門決定唔返),SANYANG嘅FIRGHTER都係配12吋,其餘都係配10吋,而最經典嘅係SUZUKI早於十幾年前推出咗ZZ,係當時嘅LET' S跑格版,以我所知佢係唯一一部配12吋輪胎嘅50CC

• Reppa 2012-1-16 18:32:27

肥強 發表於 2012-1-14 19:46
    gtr新版..個人不太愛....兩個同事渣都話轉彎容易撞到個底邊...有個仲因為咁自炒左.......不過新勁戰...真係 ...

可能你d同事技術有問題都未定, 幾個渣GTR既朋友都話部車正,

之前有網友post過video, 見d人轉灣訓到好低都得,

http://www.youtube.com/watch?v=EUtcN_JXaKM

• 專業睇樓員 2012-1-16 23:29:00

佢拆左雙腳,傾角會大小小,但隨之而來既風險就愈大,除左易卡底之外都稱得上好車,慳油,起步快,外型殺食,缺點冇咩

• kymco 2012-1-17 07:19:00

Reppa 發表於 2012-1-16 18:32
    可能你d同事技術有問題都未定, 幾個渣GTR既朋友都話部車正,

之前有網友post過video, 見d人轉灣訓到好低 ...

我就睇過段片,佢一定做咗安全措施,但我睇到嘅係傾角方面都存在疑問,因為有關車手咁渣法,左邊好明顯係磨損好多(個人意見)

• Santos.R 2012-2-26 06:25:35

kymco 發表於 2011-7-8 10:36
    又關你事,乜你無睇過維他奶呼籲唔好塔訕咩!?

你好醒咩??你連個"搭"字都打錯個"塔"字呀,仲話人....懶醒...真係話你傻你又嬲,話你蕃薯你又冇大兜...

• Santos.R 2012-2-26 06:28:05

我就幾鍾意SYM部"金發財"喇,雖然冇款,又冇咩嘢改,不過勝在載貨量絕對驚人,又可以舒舒服服咁坐兩個人....85分~

• MAERSK 2012-2-27 07:19:33

Santos.R 發表於 2012-2-26 06:28
    我就幾鍾意SYM部"金發財"喇,雖然冇款,又冇咩嘢改,不過勝在載貨量絕對驚人,又可以舒舒服服咁坐兩個人....85 ...

金發財宜家咩價錢?

• kymco 2012-2-27 08:12:22

MAERSK 發表於 2012-2-27 07:19
    金發財宜家咩價錢?

見你開嘅貼,有錯請更正

• MINNIE88 2012-6-11 19:50:23

My favourite is GTR Aero.

• tom452991 2012-6-16 18:56:50

PGO TIGRA 125

• jwnniz 2013-4-5 19:42:00

MINNIE88 發表於 2012-6-11 19:50
    My favourite is GTR Aero.

+ 1     

• sozoie 2013-5-2 09:39:34

台灣網見breeze曾攞環保車獎

• 提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
  • cceiga 2014-2-13 14:02:27

台灣車