我的收藏
版主
申請
開區
申請

一位香港朋友獵到的街頭照片

• hotboy 2011-7-31 01:51:59

top gear 講 LFA 嗰集,一早睇咗啦!
    如果照你哋咁比法,硬要用林寶嗰啲同凌志去比,跟本唔公平。
    要比,你應該揾部同屬限量嘅Reventon,或ENZO 同LFA 比。大家嘅旱有度,不相百仲啫。
    至於跑唔跑車世家嘅嘢,我諗,林寶出第一部Countach時,都無跑車世家呢四個字做back ground啩。

• 巴星B 2011-8-3 14:19:12

上網睇LFA個標版同排氣聲,真正!

• hotboy 2011-8-3 22:17:49

• 9仔 2011-8-6 02:12:44

原來LFA要5M咁貴...咁我都係會買李寶啦...

• hotboy 2011-8-6 10:12:23

what is 李寶??

• MOSSI 2011-8-6 14:50:58

一出戈陣時個個都話正, 500個戈陣又話買佢不如買林記.

• bkpp 2011-8-7 05:39:24

點解你地咁都有得比 ............
    買得 LFA 邊會得一部超跑係車房....你地念D野太天真  無言

• kennis2288 2011-8-10 19:32:41

回覆 #22 bkpp 的帖子

你誤會左個意思:

唔系攞LFA同林寶比, 因為系唔同級數!

而系以一部日本仔出的車, 仲要系新品種的車, 個價點可能去到500個!!!

日本國寶級的: NISSIAN GTR, HONDA NSX等都唔過200萬 (NSX-R GT例外).

佢個價, 有d過份咁解! 有錢佬梗系唔止一部超跑啦, 呢個道理, 個個都知!

• bkpp 2011-8-14 22:39:51

LFA :排氣 4,800cc   引擎V10  馬力560ps
    Gallardo LP560-4 : 排氣 5204cc   引擎V10  馬力560ps
    這以上兩部超跑係唔同級數車

我覺得你唔係級數問題~~只係你覺得日本車冇可能有咁ga技術出到咁ga價錢同超跑!!
    比得咁ga這價出黎一定有這個技術出黎 ....假如冇邊有人買呀

• kennis2288 2011-8-15 00:45:18

回覆 #24 bkpp 的帖子

睇黎你又誤會我意思:

我講的唔同級數簡單如馬力、扭力與排氣量唔同外, 部車本身的外型、歷史(即名氣)、造工、操控同市場價值等都系重要因素.

我從來都唔會睇小日本仔的造車技術同誠意, 特別系呢幾年, 系某的領域, 可以講比歐洲車有過之而無不及.

簡單的講, 日本仔電單車系世界賽車壇上有一定的江湖地位, 但, 點解日本出的電單車售價總的黎講要比意大利電單車平呢! 你諗清楚原因系乜!

• 賴三 2011-8-15 09:25:46

車廠有冇賽車既dna係超跑呢講好緊要架

原帖由 kennis2288 於 2011-8-15 00:45 發表
    睇黎你又誤會我意思:

我講的唔同級數簡單如馬力、扭力與排氣量唔同外, 部車本身的外型、歷史(即名氣)、造工、操控同市場價值等都系重要因素.

我從來都唔會睇小日本仔的造車技術同誠意, 特別系呢幾年, 系某的領域,  ...

• kennis2288 2011-8-15 10:39:27

回覆 #26 賴三 的帖子

唔好意思! 講漏呢點......

• ws04488023 2011-8-31 06:34:49

• WOW54698 2011-9-3 00:28:44

有錢人物以罕為貴....比多兩百個都無所謂啦!

• tt123456 2011-9-3 16:02:18

只好講千金難買心頭好~~ 咁對有錢人500萬可買心頭好咁都無咩野姐~凌志都有好豐富的賽車經驗