我的收藏
版主
申請
開區
申請

我朋友的狗懷疑被民署職員打死

• ruabrandao 2011-8-1 06:02:01

我哭訴我的小強俾莽民打死..

• 莽民 2011-8-1 10:58:32

原帖由 ruabrandao 於 2011-8-1 06:02 發表
    我哭訴我的小強俾莽民打死..

無告!莽民與小強為伍,又點會打死小強呢...

• 瑪莉愛無缺 2011-8-1 11:31:14

政府工...大哂牙!!!!!!!!!

• hp2599 2011-8-1 11:45:32

回覆 #17 莽民 的帖子

一招天馬流星拳打死你隻小強.....

• 莽民 2011-8-1 12:14:27

回覆 #19 hp2599 的帖子

使唔使咁大陣仗呀,一隻指宮就督死佢啦...

• 笑姑 2011-8-1 12:25:25

係咪隻狗剛剛入境, 所以要係狗房隔離一個月?

• juby 2011-8-1 17:29:33

我都係有呢個疑問:點解要放響狗房?

• O_K 2011-8-1 22:46:26

原帖由 <i>applewing</i> 於 2011-7-29 16:45 發表

有一次見到民署捉狗........好凶狠.............唉,,流浪既小動物真係好慘~!

民署捉狗個班死仆佳!!!!早排我唔小心隻狗甩左繩!!!之後追佢唔到!到搵番佢個陣已經比個班死仆佳用網粒住左!!!整到我隻狗周身損曬!!!!!!!!!!我強行要拎番隻狗!班廢人仲話要報警..................

• cctak319 2011-8-2 10:21:35

樓主喺la度出貼,
    係想表揚民署d人打死你朋友隻狗!?

• cctak319 2011-8-2 10:24:32

原帖由 O_K 於 2011-8-1 22:46 發表

民署捉狗個班死仆佳!!!!早排我唔小心隻狗甩左繩!!!之後追佢唔到!到搵番佢個陣已經比個班死仆佳用網粒住左!!!整到我隻狗周身損曬!!!!!!!!!!我強行要拎番隻狗!班廢人仲話要報警.................. ...

我每日都只見到d死仆佳無用繩放狗,

• sammychan1027 2011-8-2 10:37:56

由其在松山.

::雙眼發金光::

• 莽民 2011-8-2 10:51:50

回覆 #23 O_K 的帖子

好耐未見過捉狗隊囉,你又會咁好彩嘅...

• wingwing11 2011-8-2 10:52:37

第一~點解要放隻狗去狗房???羅得去狗房都等於放棄得佢...
    同埋~~你個fd有無講要放棄佢??

第2~狗房甘惡劣ge環境~有甘多病菌出出入入~每日有甘多狗離開
    會染到病唔出奇

第3~甘多衰人唔要d狗~放曬佢地去狗房~狗房又甘細...要好多隻狗迫埋一齊
    佢地會打交~真係無辦法~

第4~狗房有寫明~如果遭人遺棄ge狗~如果72h內都無人領養~隻狗視乎情況~係要遭人道.......  

呢d係每個人都知ge事實~甘都要羅隻狗入去狗房...(留醫除外)而加仲要鬧人地對係隻狗唔好????其實根本就係你自己一手做成甘ge局面.....
    係人都知~隻狗入狗房(除左睇醫生)...即係推佢地去送死......

• 蟹民 2011-8-2 12:07:56

回覆 #29 wingwing11 的帖子

睇左咁多回覆, 最理性都係你囉!!
    根本就係狗主有問題, 最簡單, 一句問落去, 點解放隻所謂愛犬係民署狗房, 立即冇野好講啦!!

另外, 有位人兄話唔小心甩左狗繩, 真係咁易甩, 定係有心放開個扣丫?? 有條繩跟住係條頸度, 民署d人會唔比返你?? 定係你隻狗好似隻犀牛咁大隻丫??

我係街就真係見到好多無良心既狗主, 攪到澳門遍地黃金je!!