我的收藏
版主
申請
開區
申請

我朋友的狗懷疑被民署職員打死

• O_K 2011-8-3 00:23:09

原帖由 <i>蟹民</i> 於 2011-8-2 12:07 發表<br />
    睇左咁多回覆, 最理性都係你囉!!<br />
    根本就係狗主有問題, 最簡單, 一句問落去, 點解放隻所謂愛犬係民署狗房, 立即冇野好講啦!!<br />
    <br />
    另外, 有位人兄話唔小心甩左狗繩, 真係咁易甩, 定係有心放開個扣丫?? 有條繩跟住係條頸度 ...
    <br />老友,你唔好亂狗咁up啦~ 你睇住我放開個扣呀?收埋你D陰謀論啦 .........

• wingwing11 2011-8-3 11:17:11

其實有時唔小心~真係幾易甩ga~
    試過有一次~佢太大力郁~整鬆左條帶少少....佢一落到樓開心得濟...
    唔知點解一跳就成條帶甩左 一支箭甘就沖左去....
    好彩一叫佢就反轉頭~即刻捉實佢....吓鬼死我......
    如果甘樣黎捉我無帶狗帶~我覺得好唔公平lo~

• 蟹民 2011-8-3 11:42:22

回覆 #31 O_K 的帖子

我明白你地愛狗之人都有你地既訴求, 亦都好明白澳門真係唔多放狗的地方, 但你地都要明白, 唔係個個人都鍾意比d狗走埋身架, 係公園, 係休憩區, 如果你地唔跟好自己隻狗, 嚇親人咁點算丫, 大人都還ok丫, 細佬仔點算丫!

另外, 你可以話我陰謀論, 但係我每日搭lift出街/返屋企, d狗主出街永無話幫隻狗帶口罩, 狼狗又係咁, 鬥牛狗又係咁, 仲要成陣味, 再睇睇個主人, 兩手空空, 又冇背包, 唔好話比我知佢可以將支水同報紙放係褲袋丫!!

順帶一提, 唔該你唔好開口埋口都話人仆街, 人地都係打份工, 捉狗係佢地職責, 你唔鍾意可以投訴佢地, 但唔好人身攻擊, 同埋, 你可以話我亂up, 但唔好加個狗字囉, 唔該!!

• cctee 2011-8-3 12:58:30

支持民署人員依法捉狗, 唔使怕,民署人員,做得啱實有人撐你

• 莽民 2011-8-3 13:06:39

回覆 #34 cctee 的帖子

x2....

• wingwing11 2011-8-3 14:06:57

我見過d仲衰~~~佢唔係無帶野~
    用個袋汁起左d55之後~掉反落地....
    我即刻係隔離講搞錯ar~
    佢都就甘走......
    d人衰格到佢........
    我不嬲都讚成重罰呢d無責任無公德ge狗主.....

• ruabrandao 2011-8-3 14:09:07

x 1000000000000000000000000000000000000.......................

• 莽民 2011-8-3 14:53:46

回覆 #36 wingwing11 的帖子

我今朝喺炮兵巷見到條老坑放隻狗係咁由得佢痾屎,而且隻狗係完全無用繩嘅...

• ruabrandao 2011-8-3 16:26:45

狗不理........................

• 莽民 2011-8-3 17:01:00

回覆 #39 ruabrandao 的帖子

天津狗不理包子...

• 魚腩 2011-8-3 18:46:59

人不理

• O_K 2011-8-4 08:48:15

原帖由 <i>蟹民</i> 於 2011-8-3 11:42 發表<br />
    我明白你地愛狗之人都有你地既訴求, 亦都好明白澳門真係唔多放狗的地方, 但你地都要明白, 唔係個個人都鍾意比d狗走埋身架, 係公園, 係休憩區, 如果你地唔跟好自己隻狗, 嚇親人咁點算丫, 大人都還ok丫, 細佬仔點算丫! ...
    你咁驚唔好住係澳門啦.on   9

• cctak319 2011-8-4 09:53:24

回覆 #41 魚腩 的帖子

澳門人不理包屎....

• hp2599 2011-8-4 10:07:49

喺澳門養狗真係大x哂....

• 02131605 2011-8-4 10:27:05

如果樓主朋友咁愛自己既狗隻,視如珍寶,咁點解會放係民署狗房呢? 要知道民署狗房一日捉幾多隻狗?而且我相信養開狗既都明白狗房係咩地方.而且放係狗房唔使幾耐就人道殺左佢,但人唔人道無人知.
    所以如果真係咁愛自己既狗隻,就應該錫佢多d,幫佢倏絕育手術等等,你朋版無睇電視咩?