我的收藏
版主
申請
開區
申請

+ 休閒小店《艾菲兒》 + 《頭條日報》小明又參考呢份稿 +

• LAIN 2012-2-26 03:43:55

食左咖哩豬扒飯, 雙焦糖旦布甸同鹽味焦糖夾餅
    以呢個價錢食呢個飯,的確抵,咖哩汁非X師傅湯水 個FD, 即唔係一PAT PAT 生粉膏,吃得出是用蔬菜汁煲出
    豬扒SIZE 而正常,非奇怪口感,似家庭豬扒, 吉列炸粉可以再改進,此環節比較一般,三十多元四十內我不能再要求珍珠米了,但飯是軟硬適中亦分明,不是無良下價米。

旦布甸 - 比較失望, 似雙重焦糖蒸旦, 布甸的味非常不突出. 加上街頭有潘威記勁CREAMY 的版本,很難令人再光顧

鹽味焦糖夾餅伴雪糕- DEYERS 雪糕還需講太多嗎? 夾餅可以多D 旦漿, 提高彈性及旦味, 基本上我沒怎樣伴雪糕去吃
    本身鹽味,焦糖及夾餅三者已平衡,多一個雪糕會比較搶,所以完全分體式的吃法。
    但是,這個價錢這個堆頭這個份量, 希望它能一直保持下去,如少改良,每個送加兩元左右我認為更可接受

• GT-R 2012-2-26 09:00:30

老陳,我想要地址,唔該!

• 老陳 2012-2-26 15:41:52

GT-R 發表於 2012-2-26 09:00
    老陳,我想要地址,唔該!

已PM...下次可直接PM我問地址啊...

• 老陳 2012-2-26 15:44:58

LAIN 發表於 2012-2-26 03:43
    食左咖哩豬扒飯, 雙焦糖旦布甸同鹽味焦糖夾餅
    以呢個價錢食呢個飯,的確抵,咖哩汁非X師傅湯水 個FD, 即唔係 ...

非常詳細o既分析...!!!非常感謝...!!!

• fish636 2012-2-26 15:50:26

Pm me for details, tkx

• ccchan5566 2012-2-26 18:44:01

PM address pls~thanks ~!!

• micky3518 2012-2-26 20:22:47

地址-Pm

• 老陳 2012-2-27 09:17:34

micky3518 發表於 2012-2-26 20:22
    地址-Pm

全部已PM...

記得返來留言啊...下次可直接PM我問地址...

• cartonlee 2012-2-27 17:14:18

PLEASE PM

• 老陳 2012-2-27 17:17:41

cartonlee 發表於 2012-2-27 17:14
    PLEASE PM

已PM...

• ninoo 2012-2-27 20:58:20

老陳...唔該我都想要地址呀..thx!!

• 老陳 2012-2-28 09:09:50

ninoo 發表於 2012-2-27 20:58
    老陳...唔該我都想要地址呀..thx!!

已PM...

• fxck 2012-2-28 12:01:42

呢間野係我女友個前同事的阿嫂開, 好複雜, HAHA, 真係食裝修的地方, 好多年青人一定好鐘意, 食物水準還可以啦, 不過始終新開, 好多野未上手, 上次去食豬肉丸意粉, D 豬肉丸未熟, 佢地都主動話唔收我地錢

• 老陳 2012-2-28 15:57:47

fxck 發表於 2012-2-28 12:01
    呢間野係我女友個前同事的阿嫂開, 好複雜, HAHA, 真係食裝修的地方, 好多年青人一定好鐘意, 食物水準還可以 ...

驟眼睇我以為係前女友個同事個阿嫂...哈哈...

係啊...新開o既店...有待進步...亦好應畀機會...

• purplechristy 2012-2-28 17:43:30

7點開始就好多粉面飯賣晒, 可能我係假日去... 甜食就一直有
    不過環境同食物都值得一去
    建議: BOOK左枱都係早D去先有野食