我的收藏
版主
申請
開區
申請

+ 休閒小店《艾菲兒》 + 《頭條日報》小明又參考呢份稿 +

• sillycrazy 2012-3-8 17:18:55

address please!!

• 老陳 2012-3-8 18:30:23

sillycrazy 發表於 2012-3-8 17:18
    address please!!

已PM...

記得返來留言啊...下次可直接PM我問地址...

• 亞卡比天使 2012-3-10 12:17:14

連續2個星期想去食都去唔到...
    第一個星期, 星期六下午3點幾去到...佢問我有冇book 位, 我話冇.... 佢就話唔好意思, 冇位.
    第二個星期, 星期日, 中午1點打去諗住book2點, 佢話全日full booking!!
    老陳, 你啲效應好勁!!

• 老陳 2012-3-10 12:31:39

亞卡比天使 發表於 2012-3-10 12:17
    連續2個星期想去食都去唔到...
    第一個星期, 星期六下午3點幾去到...佢問我有冇book 位, 我話冇.... 佢就話 ...

哈哈...唔關老陳事o架...

是咁的...我未出稿前...佢o地已經係經常爆滿...我都花o左10日左右先儲得晒稿內o既食物...當中有幾次都係book定位去...

• okmmmm 2012-3-12 17:47:57

Address~~!!
    艾菲兒的感覺比卡夫卡比我的感覺好多了
    感覺沒那麼商業、和最重要的是感覺無咁(致)肥...XXD

Thx Old Chan

• 老陳 2012-3-13 11:27:57

《頭條日報》「小明」又參考老陳o既稿,今次係《艾菲兒》:
    http://news.hkheadline.com.hk/dailynews/content_su/2012/03/13/183027.asp

• 老陳 2012-3-13 11:32:39

okmmmm 發表於 2012-3-12 17:47
    Address~~!!
    艾菲兒的感覺比卡夫卡比我的感覺好多了
    感覺沒那麼商業、和最重要的是感覺無咁(致)肥...XXD

已PM...

• Mcivay 2012-3-26 16:26:58

上星期六終於都試過, 之前去左3次佢都話full booking~!
    但佢地都好好咁同我講...下個星期開始星期六,日唔做booking~~咁我就可以walk in啦~
    3個人去..叫左青咖哩雞飯, 肥牛太陽蛋面, 卡邦尼意粉, 鹽蘇雞, 同埋雙人份草莓格格餅, iced latte同埋蜜桃茶~
    青咖哩雞飯真係好味, 好驚喜, 少少辣係我鐘意既style~
    肥牛太陽蛋面係公仔面, 但係太陽蛋煎得好好~~
    卡邦尼意粉我只可以話係我鐘意食既杰杰地既style, 但唔係人人都鐘意~~
    鹽蘇雞味道好食, 但真係好油, 要出動私伙tissue黎吸油先食到..
    草莓格格餅就咁食個餅真係冇咩味, 因為佢奶比得好少, 但係加埋雪糕一齊食就超超超超正!!!
    個冰凍既雪糕加埋熱熱地既餅, 一凍一熱個feel好正!~
    加上個雪糕酸酸地~~雪糕旁仲有大大細細既鮮草莓粒同埋草莓醬!!真係好正~~
    我朋友上次食左朱古力戈個佢話呢個好食太多了..
    至於飲呂品就麻麻, 不過呢個價算係咁啦~~
    好掛住個格格餅呀~~~

• nairbilo 2012-3-27 11:25:26

只係靠擺設吸引人....店員態度不好已不吸引來嘗試了....

• Junejune228 2012-3-28 09:47:16

有無tel?

• kobebruce 2012-3-28 11:30:10

係邊呀??

• macauparadise 2012-3-28 18:31:25

PLS PM THE ADDRESS TO ME, THANKS

• LUNA 2012-3-28 19:19:26

終於有時間試,環境好舒服…
    我也想放慢腳步…
    但老闆娘既態度破壞晒優閒既心情

滿座,有一對情侶在門外看Menu
    禮貌地問問老闆娘排隊還是有號碼票?
    老闆娘黑面一句"你企出面等啦,個個都係咁等架啦!"
    餐飲中…老闆娘好忙…亦一直的黑面…@@

• 為食教主 2012-3-29 12:24:15

訂位嘥氣啦!!,食過2次,覺得咖啡,意粉,每樣都唔錯食物啱晒我,特別鬆餅好好食(好想試埋其他出品架)而且睇得出選餐具方面用過心思,係一間有heart嘅小店,為一係地方太細,上次隔離有張空枱有WALK IN客佢地都唔比人坐,話有人訂左,點知1小時10分後才有人來坐,有無咁嘅必要(當然佢地有自由咁做)但對D客嚟講好無隱,之後打過幾次去訂位,每次都話無位,提早2日訂都係一樣,全日都FULL,感覺超級無隱玩野咩,去"休閒小店"都係想休休閒閒食d野啫,咁辛苦為乜.....

• 為食教主 2012-3-29 12:41:15

20120302_171008.jpg 20120306_134236.jpg 20120301_162500.jpg 20120306_134258.jpg 20120306_134857.jpg 20120302_170214.jpg 請輸入內容 20120306_150148.jpg 至愛..鬆餅...咖啡撞月球
    其實好想再去,但無心機再訂位,幾次都好失望好激氣咁收線,講明休閒嘛,唔通要早一個月訂位咩