我的收藏
版主
申請
開區
申請

+ 休閒小店《艾菲兒》 + 《頭條日報》小明又參考呢份稿 +

• 車迷 2012-3-31 01:00:04

去呢間……我寧願去poker cafe,因為兩間食物都吾係高水準,但係poker野食份量大d,平d同坐得舒服d

• crystal8899 2012-4-1 17:29:30

Address pla

• 為食教主 2012-4-6 09:29:42

而家逄星期五,六,日及假期不設訂位...
    一陣會去食,但無訂位,唔知有無得食呢???

• daphnechoi 2012-4-6 17:02:54

麻煩pm

• 為食教主 2012-4-7 02:29:05

20120406_113214.jpg 20120406_113620.jpg 20120406_114754.jpg 20120406_115657.jpg 20120406_113343.jpg IMG-20120406-WA0017.jpg 今朝11點去,等到11:15分先開門,2人食左呢d,$138,冇士多啤梨鬆餅,ok架,蜂蜜好香又清清地,
    但公仔面可以多d湯,食物味道保持ok,好鍾意D水杯..cute...而且糖罐里面改了用長的匙羹....抵讚

• Chloee 2012-4-7 20:06:19

我覺得戈度個女仔態度唔係咁好

• cherry0824 2012-4-8 09:18:00

係邊?

• mama 2012-4-9 20:32:16

尼間可以話不去無損失,
    歐蕾咖啡完全唔得,卡邦尼意粉過鹹,整法似中式西餐

不過奶凍合格,不錯

• 老陳 2012-4-10 10:46:55

全部已PM...

真係好抱歉...因為我o岩o岩去完旅行返來...而且亦有好多事務要忙...而家先覆到大家...

• dorathy_21 2012-4-10 21:08:05

請pm地址,電話

• kitarochan 2012-4-11 17:46:06

間野唔係話唔好既~~但仲有改善空間~地方細唔講啦~~但係7點半左右開始就已經好多野都冇得食就有D唔係幾掂(大老你仲有2個幾鍾先打烊WO)...食物品種已經唔算多~做左都有咁上下時間..應該都知道儲貨夠唔夠戈日既份量~仲有如果要人排隊.最好用號碼票去排會比較好~唔係人地想行開一陣都唔得~

• 老陳 2012-4-12 11:57:36

dorathy_21 發表於 2012-4-10 21:08
    請pm地址,電話

由於CTM FORUM設o左24小時內PM o既上限...所以我已PM唔到大家...
    (因有好多網友都直接PM我...單係o個D已要我分幾日PM)

如果大家想要地址...麻煩去我「facebook專頁」PM我問...真係唔好意思...
    (唔駛like我專頁都可留言的)

https://www.facebook.com/messages/fb.oldchan

• 比比阮 2012-4-12 16:09:14

其實最要改係服務態度
    我本來一直都喜歡其佈置氣氛,故朋友介紹時便第一時間去試,第一次去是晚上八點幾,佢地已賣曬飯和意粉,但我都無介意,食左個公仔面和奶茶,其實味道一般,但我欣賞其小家庭的氣氛,所以過兩天諗住下午去試其他食物,但去親都話訂位才有位,之後我諗住約朋友去試,提前一晚訂位,佢地又話五六日不接受訂位,咁都算,第二天我地都諗住等位,去到門口有兩個人應該等位,入面又有三個人問緊有無位,由於我地想問要否拿籌,故便入去,但來不及開口,個老板娘用極差的態度問:你地入嚟仲物野呢,等位出去啦!!.    由那天起,我決定不會再去

• 比比阮 2012-4-12 16:19:08

之後同個朋友去左附近的茶餐廳,味道好些,款式多些,最緊要係服務態度好好多,至少叫五香肉丁牛尾通,個阿姐都話辣喎,牛尾通偏甜,怕唔怕味不夾?怕不怕熱氣?,感覺這才是小城食客想要的人情味

• 老陳 2012-4-13 09:44:56

比比阮 發表於 2012-4-12 16:19
    之後同個朋友去左附近的茶餐廳,味道好些,款式多些,最緊要係服務態度好好多,至少叫五香肉丁牛尾通,個阿 ...

估唔到近來這店會畀到大家咁壞o既印象...因為初開張o既個幾月內我唔少朋友去食都冇咁o既情況...

不過如果店家服務真係有問題...都希望佢o地會作出改善...