我的收藏
版主
申請
開區
申請

警員砌生豬肉,截停你架車再告你違法泊車

• 雪梨 2012-2-23 21:23:11

我唔信澳門有D咁GE警察~
    還是你有野做錯又唔敢講出黎.
    要係度發洩呀!!

• 雪梨 2012-2-23 21:36:26

聽講..實情係你停左架車係黃實線LOR! 人地抄你有乜咁出奇~
    你唔係唔知黃實線唔停得車呀MA!??
    仲有呀.你E+公開人地D資料..已經違反左法例..
    點都係你衰GA LA!!
    至於人地抄你牌岩唔岩..你自己心知肚明..
    實情我清楚晒..但就唔方便爆LA~~

• kitten 2012-2-24 00:17:11

果條街成日一到夜晚D人就停哂D車入去食野, 真係好黑人憎!!....同埋我諗而家點會有D咁傻GE警察呀????
    不過, 如果樓主所以屬實, 咁就一定要追究到底...

• 阿奇哥 2012-2-24 03:15:19

請問有冇人知,公開了某警員的名字和冧巴犯了咩罪呀?

• 小啦吧 2012-2-24 08:10:48

咁過份..連名都公開,樓主你有冇證人呀,係字面上係有理由信你,問題係,如果你冇證人,又冇證據,你又公開警員名同號碼,好似玩大左D,最重要係,警員當時有幾個做證人,案件去到發癲到,你實輸,唔好話你停係黃實線,話你當時部車一早就停係黃實線,發癲都會信架,冇得追究,

• 艾奧尼 2012-2-24 11:54:54

樓主真係可悲...唉

• lala_song 2012-2-24 23:57:49

有理說不清

• LNH 2012-2-25 14:04:00

正常人睇篇野都覺得樓主只係打左d對自己有利既情況,個人覺得而加d警察吾會無神神攪一個三吾識七既市民囉...事實係點樓主心里先知...

• ★cherry☆ 2012-2-25 14:34:50

如果你講的是事實,你可以排期上法院,但你要留意附近有無CAM可做證據,天眼或店舖的。。
    如果都無,你話當時有其他車都係咁,你可以搵佢地做證人(唔好林住是但搵個fd做假證tim ar),但咩都無,咁你都係唯有交戈几百蚊LA。。

• Net Mercenary 2012-2-26 23:52:56

睇單方面文字描述又的確幾難相信曬樓主,今時今日要抄牌交數條街24小時都大把機會啦!無啦啦D警察都唔會做場咁嘅大龍鳳~不過如果樓主你係有道理嘅,報上電視或報紙玩大佢啦!反正你都開曬人地名囉!

• eyeQ 2012-2-27 09:44:50

Net Mercenary 發表於 2012-2-26 23:52
    睇單方面文字描述又的確幾難相信曬樓主,今時今日要抄牌交數條街24小時都大把機會啦!無啦啦D警察都唔會做場 ...

佢唔錦玩大佢...果兩個警員唔追究佢都偷笑喇。

• 7仔~* 2012-2-27 15:17:09

等睇partsman 回應 =]

• 自由楓葉 2012-2-27 22:35:05

個標題話個警員砌生豬肉!單係呢樣已經可以追究樓主法律責任!

• fortuna 2012-2-27 22:49:06

樓主有無某娛樂場的乜爺乜哥支持...有的話就該當場糾正拉...何苦於此發洩

• xdreet 2012-2-28 10:18:11

关注中