我的收藏
版主
申請
開區
申請

本版版規 - 更新部分內容

• p6617903 2012-8-30 10:29:32

版主,你好
    麻煩你管理一下,為何明明係<租盤-澳門區> 但又咁多售樓的帖,整亂哂..........攪到搵租樓的都不易呀!!
    謝謝

• outforlunch 2012-8-30 10:35:50

p6617903 發表於 2012-8-30 10:29
    版主,你好
    麻煩你管理一下,為何明明係 但又咁多售樓的帖,整亂哂..........攪到搵租樓的都不易呀!!
    謝謝

我最近Ban了幾個人了, 以後見到就會最少禁言3日。 謝謝您的意見。

• outforlunch 2012-9-17 17:58:21

鑑於最近亂post者越來越多, 一經發現, 禁言7日, 第二次再犯者永久禁言。

• outforlunch 2012-11-3 14:35:17

新加入版規第10條:

安放於Online樓盤區內主題的照片,如屬非作者所有或圖片上有水印標示其它網站,不可以張貼。

• frankyng 2012-11-14 16:02:24

版主辛苦晒!

• 66@@ 2012-11-16 12:55:32

版主,請問澳門區租/售不可以發貼,氹仔區可以發貼是什怎原因
    請回履62166632

• ricaken 2012-11-16 13:08:40

(澳門區)售--每日有近500-800帖更新及開新帖
    (澳門區)租--每日有近300-500帖更新及開新帖
    仲有車位區等, 問題不斷開始惡化

• outforlunch 2012-11-16 16:05:30

最近這半年, 的確論壇軟件方面有一些問題, jackxu也在不停的修理改進。 以前重復帖的問題, 最近就已經修好了, 凡事需要時間的, 等等吧, 大家一起。

• ricaken 2012-11-21 11:54:17

果然真係3秒, 秒殺.

討論區是歡迎以討論形式去討論大家關心的話題, 而引起製造似是如非話題或內容, 相信唔係呢個區大多數人可接受的內容.

版主特意已分開了售盤區同資訊區, 主要劃分了自由放盤空間, 給業主及地產可以有一個推盤的空間, 內容其實相信版主只希望是放盤及查詢, 物業資訊區比大家傾下有關樓市訊息

而踩台方式就會給人有搞事的感覺, 正如某人去XXX街茶餐廳, 同D食客大聲呢條街D茶餐廳D野食有甴曱, 叫人咪食, 食左就賴野, 表面上某人唔係話呢間舖有問題, 不過佢只係話呢條街D茶餐廳, 最慘佢又唔係有關茶餐廳食客, 只是在這茶餐廳大叫, 叫進來者同在門外觀看者叫他們小心呢條街D茶餐廳. 如果你係店主會如何處理有關某人????  大多一定會叫某人唔係食野就過主, 店主做法有冇問題???? 理所當然, 店主係有權報警, 但某人稱我有言論自由, 我想講乜都得, 警察要求某人離開係好自然既事, 某人應為警方打壓言論自由, 又話要告上特首辦, 中聯辦.............

不過某人係完全唔明白佢在人地茶餐廳踩台, 茶餐廳是私人地方, 人地係有權不做某人生意, 亦有權只招待認同有關小店的客人, 正如我去新葡京Robuchon au Dôme 食個DINNER , 佢都會有個基本衣著要求, 某人點都要著人字拖入去食野, 無可能講我有人權, 我可以入去食野. 你既自由對別人做成不合理傷害及影響, 就是非理性行為.

澳門有很多討論區, 既然自己不受該店歡迎, 何不去其他地方發展, 偏激同挑戰版主, 等同某人要全裸出街, 他是有自由同人權, 只是澳門法律不容許, 強行全裸大可去Vanuatu生活, 不一定要留在澳門生活, 討論區有在版主版規下的自由, 如不支持大可離開, 而版規係由版主所定, 所以佢都係有釋規權, 人大都可以釋法!! 但也只限基本法, 而非版規.

• kip123456789 2013-3-27 10:20:36

其實有個建議。。。
    將分區設子板塊
    用作分類管理 公司代理 和 自售
    除了方便管理 也使用家更清晰
    就是不知有無可行性。。

• moon_macau 2013-4-21 10:40:36

版主,如被人盜用相片,可怎樣處理?

• yamaha02 2013-7-18 23:37:19

投訴!!!
    為何無故刪除我的貼,我只是收集統計,為何無故刪貼,請給與回覆。

• outforlunch 2013-7-21 15:24:49

yamaha02 發表於 2013-7-18 23:37
    投訴!!!
    為何無故刪除我的貼,我只是收集統計,為何無故刪貼,請給與回覆。 ...

買賣區你放投票, 那就不適合了, 你應該去咨訊區, 這就是刪貼的原因, 謝謝合作。

• wingng0206 2013-7-24 01:52:46

....為何同一个貼會  .. 同一个貼開十幾个頂貼

• whycat 2013-8-25 00:22:49

版主,有人盜用我求租屋之文章
    可唔可以要求警告,處罰或刪除該文?

我於24/8 01:47 出post
    http://forum.cyberctm.com/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=10881745&extra=page%3D4

盜文者出post 於24/8 21:44
    http://forum.cyberctm.com/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=10882383&extra=page%3D1

該文有99.9% 一樣,絕對係抄襲!