我的收藏
版主
申請
開區
申請

唔知揀邊款‘麵包機’好,有無人可以幫手?

• micky3518 2012-4-1 21:35:21

有冇高手放初級面包機?
    我想要><"

• micky3518 2012-4-1 21:55:40

另外,我在淘寶看到P記面包機
    人民幣1千多;估計已改電壓
    因為看到評價(同胞)說好用
    內地電壓和澳門一樣^^

• 閒閒的佳之 2012-4-1 22:15:18

MartinTong 發表於 2012-3-31 19:00
    Pat 晒落去, 乜都吾洗攪, 蛋糕兩粒鐘有得食, 麪包最快4個半鐘,  仲可以整意粉烏東, pizza..........

...

如果用‘預較時間’整包,可否加果仁或提子乾呢?

我知 Kenwood 就唔得,如果用‘預較時間‘整包,只可整‘齋包’。

• MartinTong 2012-4-1 22:17:42

閒閒的佳之 發表於 2012-4-1 22:15
    如果用‘預較時間’整包,可否加果仁或提子乾呢?

我知 Kenwood 就唔得,如果用‘預較時間‘整包,只可 ...

可以

• MartinTong 2012-4-1 22:18:10

micky3518 發表於 2012-4-1 21:55

舊model

• 閒閒的佳之 2012-4-1 22:18:49

小小高 發表於 2012-3-31 20:19
    麵包做法,一般都係湯種、中種、老麵、直接法...仲有好多
    但照你講法,你只會用直接法,咁整出黎的包放耐 ...

但我之前問過人(佢係用 Kenwood 嘅),話 d 包整好攤凍後,放入‘密實盒’,第二日食都 ok!

• 閒閒的佳之 2012-4-1 22:22:26

.阿樹. 發表於 2012-4-1 04:11
    我用象印的~都好好食呀~

好多人都話象印好,但要 3xxx蚊,我覺得貴咗 d 囉,而且又無‘自動加提子乾功能’,所以唔考慮象印了!

• 閒閒的佳之 2012-4-1 22:26:43

Jessica 發表於 2012-4-1 19:24
    用過大陸牌子400幾一次就以後都吾用,

之後換左ken wood ,

咁係咪响你度有得訂?價錢﹠手續點㗎?

• 閒閒的佳之 2012-4-1 22:30:49

micky3518 發表於 2012-4-1 21:55

我o岩o岩去睇過,都係 110v,都要加火牛嘅。

• micky3518 2012-4-1 22:36:07

MartinTong 發表於 2012-4-1 22:18
    舊model

O ,原來如此^^

• MartinTong 2012-4-1 22:45:05

micky3518 發表於 2012-4-1 22:36
    O ,原來如此^^

Panasonic - SD-BM152

微電腦One Touch全自動操作。
    (攪拌、發酵、烘焙)一鍵OK!

16種麵包程式設定。

獨家天然酵母製作行程。

獨家葡萄乾 / 酵素粉自動投入。

口味多樣化:可作蛋糕、麻糬、各式生麵糰。

2小時快速製作麵包行程。

3種烤色選擇(淡、中、濃)。

時鐘計時預約定時功能。

重量:1.5斤。

電源線收納盒。

品牌:Panasonic國際牌

型號:SD-BM152

重量:6.7公斤

容量:1.5斤

電壓:110V

尺寸:寬28.2*長32.5*高36.7 (cm)

顏色:白

• micky3518 2012-4-1 22:55:48

呢個型號都有在淘寶^^
    不過1900人仔~都係你地抵^^

• 閒閒的佳之 2012-4-1 23:01:41

micky3518 發表於 2012-4-1 22:55
    呢個型號都有在淘寶^^
    不過1900人仔~都係你地抵^^

你又知佢o個部幾錢?

• Jessica 2012-4-2 01:36:46

閒閒的佳之 發表於 2012-4-1 22:26
    咁係咪响你度有得訂?價錢﹠手續點㗎?

http://forum.cyberctm.com/forum/ ... ;page=4#pid11002630

• starmusic 2012-4-5 01:41:49

我老公之前買左部ken wood,整過一次麵包,但佢都係將所有材料放曬入去就唔洗理(部機係舊年來x度買,好似係六百幾),佢果次係整牛奶包,不過佢整左忘記攞番出黎吹凍,隔左2個鐘先至記得,個型就幾正,味道奶味太濃,但唔知放係機內太耐定係奶落得多,個麵包質感似蛋糕,口感似吃蛋糕但有些包味,因之後搬左,所以部機放埋左一邊,我之前見我老公成日係youtube度睇片,睇下d人點用部機,你可以找下資料睇下或者睇下用家既評論