我的收藏
版主
申請
開區
申請

唔知揀邊款‘麵包機’好,有無人可以幫手?

• wingwing11 2012-4-5 10:17:28

Jessica 發表於 2012-4-1 19:24
    用過大陸牌子400幾一次就以後都吾用,

之後換左ken wood ,

大陸果d有咩問題呢???
    其實我想知~可唔可以佢差好個面團
    我自己再羅反出黎整其他包???
    面包機係唔係剩係可以做多士???

• Jessica 2012-4-5 10:39:48

大陸果d有咩問題呢??? 吾系一體化,加野要自己就時間記得先得,熱力吾均衡,次次出尼都差D. D 位吾fit洗又麻煩裝反又煩

其實我想知~可唔可以佢差好個面團 。可以!

我自己再羅反出黎整其他包???我連餃子皮都整過!hohooo

面包機係唔係剩係可以做多士??? 可以!睇link

• QW34 2012-4-6 08:30:42

睇左Martin Tong既整面包貼,我即時上網搵資料,Youtube度有教pan記整包、蛋糕、烏冬、麻糬,好簡單,我都想買番部。

• bean168 2012-4-20 18:43:42

日本pan記最新款bms-104
    有26個MODE~係我部DREAM機
    http://blog.yahoo.com/_ZKXC564KPGRCS6QKAO5YOBYQGI/articles/591102

• 閒閒的佳之 2012-4-20 21:38:43

bean168 發表於 2012-4-20 18:43
    日本pan記最新款bms-104
    有26個MODE~係我部DREAM機
    http://blog.yahoo.com/_ZKXC564KPGRCS6QKAO5YOBYQGI/a ...

我訂咗 Panasonic 103T,但佢哋覆話無貨,我 e 家仲等緊!

• bean168 2012-4-21 14:05:52

閒閒的佳之 發表於 2012-4-20 21:38
    我訂咗 Panasonic 103T,但佢哋覆話無貨,我 e 家仲等緊!

你係咪係雅虎訂,幾錢呀? 等你既用機分享

• 閒閒的佳之 2012-4-21 14:48:28

bean168 發表於 2012-4-21 14:05
    你係咪係雅虎訂,幾錢呀? 等你既用機分享

我唔係好清楚,因為其實係朋友幫我,佢話响‘台灣o個 d 網站’訂,部機+運費大約台幣五千幾,之後要自己配埋隻火牛。

係呢~~你部 bms-104 幾錢? 同 103t 會唔會有好大分別? bms-104 係咪好好多?

(因為上次話無貨,所以訂唔到,e 家可以隨時‘變心’,哈哈~~)

• bean168 2012-4-21 15:02:24

哥部唔係我嫁,不過我對麵包機有興趣,所以搵出黎,你都可以上網搵下呢個型號,呢部野要係日本訂嫁,要加火牛,又全日文~平均21000YEN,加埋運費都唔平。我淨係知部野可以蒸包,用食淨飯做包(103T只可以用米粉做),同放裝餡格大點(朱古力等),佢好似有個整熔朱古力個MODE(- -我都唔知係咩),不過我見哥個BLOG友有兩部,你可以做比較

• 閒閒的佳之 2012-4-21 15:23:54

bean168 發表於 2012-4-21 15:02
    哥部唔係我嫁,不過我對麵包機有興趣,所以搵出黎,你都可以上網搵下呢個型號,呢部野要係日本訂嫁,要加火 ...

吓??全日文?咁點睇 recipe 呀?唯有等番 103t 啦~~

• bean168 2012-4-22 20:12:15

網上面有103T既食譜都岩104機用既,邊部都好,等你既用機分享

• 洪飛虎 2012-4-24 17:01:25

等你們既用機分享,如果好用,我都想買

• connie 2012-4-24 22:24:36

有冇人用過delonghi 焗爐麵包機 2071,我看緊,想買

• connie 2012-4-25 21:30:15

係呀,因為同面包機一齊,好似唔使多舊野.香港匯豐卡買有折....為17xx ,不過我冇...

• Guan3367 2012-5-2 11:31:04

Also wanna buy