我的收藏
版主
申請
開區
申請

焗爐

• 胡貓 2012-4-29 14:49:57

delonghi 焗爐 + 國產麵包機
    加埋唔洗1千
    其實唔需要買太貴.

• connie 2012-4-29 15:09:13

胡貓 發表於 2012-4-29 14:49
    delonghi 焗爐 + 國產麵包機
    加埋唔洗1千
    其實唔需要買太貴.

咁Delonghi 邊個型號好D,我見Eo 2079都唔錯 $1140.00

• 胡貓 2012-4-29 15:12:06

型號我要check 番先話到妳聽,
    $600 焗燼
    麵包機就要3百幾,
    係朋友幫我陶番o黎的,
    試過佢整麵包我食,
    好好味, 軟熟

• connie 2012-4-29 15:13:42

胡貓 發表於 2012-4-29 15:12
    型號我要check 番先話到妳聽,
    $600 焗燼
    麵包機就要3百幾,

Delonghi 有600 咁平??係咪焗爐一定要有上下火,同熱風對流會好D..?因為新手,希望科技幫到自己.

• 胡貓 2012-4-29 15:33:34

我o係"永利鴻記" 買的,
    焗爐仔都係咁上下價錢的.
    我都係初學者,
    不過有朋友乜都識整我就請教佢o羅!

• connie 2012-4-29 15:43:13

永利鴻記 在草堆街?? 今天去過豐澤.Eo 2079.1140 再85折..我去金龍看過要12XX ..,(不過佢話最後今天) 你幫我看吓你個咩型號呀...唔該.我想住去8 佰伴看吓.

• ttoommmmyy 2012-4-29 21:36:29

胡貓 發表於 2012-4-29 15:33
    我o係"永利鴻記" 買的,
    焗爐仔都係咁上下價錢的.
    我都係初學者,

你知道嗎??好少人會話自己物都識,就算做左幾十年的師傅都唔敢講,我之前見過有個講過一次物都識,佢之後工作就苦啦,之後都要認低威,班大的先唔玩佢

• connie 2012-4-29 22:04:17

ttoommmmyy 發表於 2012-4-29 21:36
    你知道嗎??好少人會話自己物都識,就算做左幾十年的師傅都唔敢講,我之前見過有個講過一次物都識,佢之後工 ...

我仲在度看緊,又真係覺得買太貴,好浪費,新手真係唔好,不過500以內的好多一係冇風扇仔(熱風對流),一係就冇下火.

我肯先會學焗肉先,餅,同面包會想學,不過應該手唔够力搓粉.

• ttoommmmyy 2012-4-29 23:38:29

connie 發表於 2012-4-29 22:04
    我仲在度看緊,又真係覺得買太貴,好浪費,新手真係唔好,不過500以內的好多一係冇風扇仔(熱風對流),一係就冇 ...

其實我屋企除左烤箱之外都係專業用具,遲d連烤箱都要換部專業的烤箱

• ttoommmmyy 2012-4-29 23:45:52

connie 發表於 2012-4-29 22:04
    我仲在度看緊,又真係覺得買太貴,好浪費,新手真係唔好,不過500以內的好多一係冇風扇仔(熱風對流),一係就冇 ...

其實你唔急著要可以等我三四個月

• connie 2012-4-30 09:56:51

可以考慮吓...又唔係真係咁急..PM 資料我呀.

• 胡貓 2012-5-5 16:50:04

ttoommmmyy 發表於 2012-4-29 21:36
    你知道嗎??好少人會話自己物都識,就算做左幾十年的師傅都唔敢講,我之前見過有個講過一次物都識,佢之後工 ...

我朋友曾經在旅院學過幾年西式糕餅班,
    對於我呢d 識食唔食整嘅人o黎講,
    佢真係乜都識整!
    以上係我個人感想,
    並非朋友自吹自雷.

• connie 2012-5-5 19:02:06

胡貓 發表於 2012-5-5 16:59
    http://www.price.com.hk/product.php?p=123214

唔該呀,不過唔係焗爐要有三個制先OK,時間制,較溫度,同較上下火個個...因為新手,唔識用技巧來就呀.哈哈~~我個日去過永利鴻記,見佢得返好少款.不過可能我掛住看三個制個種.

• ttoommmmyy 2012-5-5 20:36:51

胡貓 發表於 2012-5-5 16:50
    我朋友曾經在旅院學過幾年西式糕餅班,
    對於我呢d 識食唔食整嘅人o黎講,
    佢真係乜都識整!

除左藍帶呢d學果專業課程的學生同遊歷各國學野的師傅之外,其他人我都不屑