我的收藏
版主
申請
開區
申請

焗爐

• 小熊貓8088 2012-5-18 23:25:40

去COME COME買啦,早排買左個300蚊左右,有上下火,250度!!

• 小熊貓8088 2012-5-18 23:26:26

牌子係SUMME

• connie 2012-5-19 08:34:44

我見come come 寫是多士爐,呢個好似百佳都有,賣288,不過貼了homey 個牌,好似冇熱風對流,怕唔怕唔够熱,因為前星期去COME COME 見有個女人.話買左呢個款,不過話唔够熱.見佢看第二個咋...

• 野蠻小C9 2012-5-19 16:56:17

connie 發表於 2012-5-18 22:32
    299 會唔會唔够熱呀...如果是homey 我想買499 個個.....仲是心大心細緊~~

我都有睇499個款,個款系米30L個個啊,我今日去左8佰伴,我都穩唔到人地介紹個D款既,但就見到個個DEXX面包機加焗爐個部野,要差唔到2500,好似貴過早排睇另一個貼個個MS講個價。299個款,我去買開野個間電器鋪,佢話其實OK,因為佢有屋企人用緊,都可以,所以我都心大心細中...5知買邊個好...唉...

• connie 2012-5-19 21:16:43

499是30L個部,我見都OK,你想買DE..面包個個不如去金龍買(皇朝個間)..我上次看過24XX,國際銀行信用卡有95折,我之前也想買這個款,但太多人叫我唔好買,最得人驚個句是,買了一定會肥死,好毒! 今天買了個榨汁機,廚房冇位啦,要想辦法,不過想整五青汁,冇法,299 的SIZE吸引,冇要咁多位,我部榨汁機太大部了

• 野蠻小C9 2012-5-20 15:34:53

connie 發表於 2012-5-19 21:16
    499是30L個部,我見都OK,你想買DE..面包個個不如去金龍買(皇朝個間)..我上次看過24XX,國際銀行信用卡 ...

我個廚房近排都添置左好多新成員,都無位喇,如果買30L個部,就要賣左部微波爐喇,所以我都林緊點好,但我又怕23L太細。個部二合一貴左D,我唔舍得啊,我都想整面包,但我怕我三分鐘熱度,所以林林下,都系買部平D既國內機玩下,睇下系米真系有興趣先~你部榨汁機有咩功能架?我都林住買,但我想買慢磨機,如果無的話,我就林住買手動壓果汁個種~

• connie 2012-5-20 18:38:36

我部榨汁機是國內貨咋...不過平,上次好似你講過機油問題,所以返來洗耐D,...主要是榨D好硬的蔬果,原來筆錢想買焗爐,約1000, 後來想吓一拆為2 ,買了部榨汁機先rmb 188.00 ,真係淨榨汁個種,不過我見不鏽鋼外型,但係大部,佢座左我焗爐個位,效果試過一下,都OK..等我試多二次先.慢磨是咪粉個種,定是攪拌棒個種? 攪拌棒個種我見豐X,有隻原價2XX,買滿X錢,以200 ,可買,W數唔高,硬的野打唔到..但應付唔到我D胡蘿蔔,唔硬的野.貴個個要成8xx.如果要粉和榨汁,都好貴,好似過600 .當然有牌子,我都怕買返來3分鐘熱度,所以買部國內貨算,焗爐就唔好...

• connie 2012-5-20 19:42:15

啱啱整左杯蘋果紅蘿蔔汁,好飲.,唔想再買街的盒裝飲品,自從整過荳奶之後,就知要几甜,就要下多少糖

• 野蠻小C9 2012-5-21 23:19:20

connie 發表於 2012-5-20 18:38
    我部榨汁機是國內貨咋...不過平,上次好似你講過機油問題,所以返來洗耐D,...主要是榨D好硬的蔬果,原來筆錢想 ...

香港澳門都無代理啊,個個慢磨機既原理系低速轉動,壓D野出來,而平時用個D系高速轉動打破佢既細胞壁,但我覺得太過喇,一部要4000幾,仲要未計運費,所以都系算喇,學你甘,將D錢分開幾PART買幾種機~我買左個碎肉機,可以磨硬野,今晚用過,超好用

• connie 2012-5-21 23:25:32

呢種大陸都有,不過看你介唔介意,我之前都想買呢種,不過,個賣家話,榨硬野,我個種比較好..我見大陸的好似RMB 600.00 到..最多出汁率冇咁高,我覺得真後唔好買咁貴,唔用時賣返出去,..冇咁傷,又環保.

你係咁指呢種.

http://item.taobao.com/item.htm?id=16300476118

我買左另一款

• 野蠻小C9 2012-5-22 00:41:23

connie 發表於 2012-5-21 23:25
    呢種大陸都有,不過看你介唔介意,我之前都想買呢種,不過,個賣家話,榨硬野,我個種比較好..我見大陸的好似RMB  ...

恩恩,系呢種原理既,但唔系呢款,我系系臺灣D節目度見到架 ~我一時之間又穩唔翻條LINK~不過,我而家林住買個手動壓果汁個種,哈哈~又夠環保~

• connie 2012-5-22 13:17:11

手動壓果汁果汁,洗唔洗好用力..我懶呀!! 我之前問過,呢部機磨生果,好似要去果皮,會煩D.我現在個部可以洗乾淨連皮扔埋入去.

手動個D會唔會系膠,有色素的果汁,會唔會唔好洗?
    連埋洗翻部機20份鐘,我想住一日整一杯,返工空肚前飲

• 野蠻小C9 2012-5-23 16:58:20

connie 發表於 2012-5-22 13:17
    手動壓果汁果汁,洗唔洗好用力..我懶呀!! 我之前問過,呢部機磨生果,好似要去果皮,會煩D.我現在個部可以洗乾 ...

不銹鋼架,我見響茶個間野,都系用佢來榨汁~聽佢D店員講話都既累的,等我買翻來,用完再話你聽好唔好用

• connie 2012-5-23 21:57:58

好呀,分享吓!! 其實細部有細部好,我部機太大好佔地方.

• sistertao 2012-6-10 23:43:28

支持一下樓主!!