我的收藏
版主
申請
開區
申請
cauat
加入日期:2012-3-26
流動積分:2415
查看 18518 回覆 44
按讚 0 按彈 0

關於澳門女仔噶睇法

• 其實澳門噶女仔有時候都幾慘....
    男女比例不平衡,女仔本來就比較多...
    問題開始了,澳門好多女仔都比較現實(5甘講全部,但是真系好多),只有家境好噶男仔先敢去追呢部分女仔,但是家境好噶男仔數目肯定比現實女噶數量少好多..而且呢部分男仔出國噶都占了一部分
    問題還有...剩下d家境中等噶男仔,可能會追本地女仔,但是追內地女仔噶肯定佔有一部分..
    問題還有...澳門移民男,呢部分移民前大部分都響鄉下有對象..分手噶機會一半一半吧。但是男方家長大部分會反對揾現實女,所以呢部分男噶會對澳門本地“低要求女仔”有貢獻..
    問題再來了,呢個時候剩下噶男仔5多5少都是家境比較差噶..5好話追內地女啦,好有可能連結婚拍拖都5敢....

問題未完啊!!繼續....

問題又來了,剩下甘多澳門女點算?家境好噶女仔自然有辦法,出國咩路數都有(但係呢部分女仔數碼不多,但是唔會好現實)
    問題繼續....中等家境女仔,呢部分占了澳门女仔好多,現實噶一半一半吧,最主要問題來自女方家長!憑咩自己甘辛苦養大個女,要嫁個窮男仔挨窮,真系甘噶。呢部分女仔有點慘,有時候5係自己5想,係因為結婚好多時候5係2兩個人噶事

問題繼續:家境差而又好靚噶女仔,呢部分應該是適合大部分家長首選噶“澳門絕種女”,呢部分女仔一般無乜問題,家長要求也無前面果d離譜..個女嫁得出去就算數..

問題差5多啦,家境差,個樣而且5係好得噶.....我都5知道要點算好了

問題總結,澳門女好慘...特別是你家境中等,而且某程度上較為現實....表示好擔憂

因為好似我呢種男仔,性格算係幾好了,不跟別人惹事,會煮飯...但是種種問題,工資9000蚊,無樓,真系5甘唸女仔呢樣野,通常女仔都5會中意呢種類型...
    就算唸,都是唸內地果d算數...

0 0
  • cauat 2012-4-16 11:12:07

絕對5係 sale自己啊,只系發表一下自己睇法....

• 蜜蜂仔 2012-4-16 11:50:27

你搵九千蚊仲慘 =•=

• universal 2012-4-16 12:06:43

樓主幾大﹖

• cauat 2012-4-16 12:42:20

蜜蜂仔 發表於 2012-4-16 11:50
    你搵九千蚊仲慘 =•=

ne呢個都是一個問題...男仔月薪9000蚊會被認為是好有問題...女仔月入9000蚊就覺得是好正常...

9000蚊5慘了,只是無乜前途......

女仔慘好多,過30就有點力不從心了...

• cauat 2012-4-16 12:49:47

universal 發表於 2012-4-16 12:06
    樓主幾大﹖

26了...還有3年時間....30後我都覺得有點迷茫.....

我認識噶朋友都是8500-9500多,人以類聚呱,我認識噶 一般都是甘樣...5甘敗家,平時都是約埋一齊跑步,爬山....

珠海噶腦背山好靚(果座風車山,響上面睇日落跟澳門全夜景...) 一生難忘的事,最慘就是幾個男噶,唉,都好似斷背山...

• rain0321 2012-4-17 00:54:31

樓主做咩工~~同埋想請問樓主腦背山點去~

• tvb 2012-4-17 05:55:43

9000不如係大陸住,係大陸搵女好過啦

• Delet-chan 2012-4-17 05:57:47

妳九千真係對26歲男人黎講好少…但係澳門妳去做荷或者其他都應該可以高D啦,最少一萬,妳應該係移民黎的係ma~

• cauat 2012-4-17 10:59:52

rain0321 發表於 2012-4-17 00:54
    樓主做咩工~~同埋想請問樓主腦背山點去~

普通文職,其實做咩莊荷好累....去腦背山響橫琴出入境去...然後做野雞車(5蚊)去三疊泉...
    從三疊泉上山(門票15蚊)...因為三疊泉是半開發景點,所以上山都一半就無路,要自己揾

千萬5好一個人去,我第一次去兩個人迷路左3個鐘,好恐怖...離譜噶係三疊泉噶售票員會同你講好容易就上山頂....佢老味...癲噶
    首先是1.5公里山澗路(好靚噶一段路)
    然後就要走400米沼澤...然後進入到山路,好多竹,植物...呢度超級容易蕩失路...而且無手機信號,所以我5建議一個人去...最好5個左右

然後再會揾到山澗,然後一直上就得啦(不過呢段好斜,而且有好多有刺植物)

總體上5叫行山,5叫爬山,差5多叫開山啦....

上面真系好靚...風車比過山車更震撼

不過風車公司是有修公路上山噶,有管理員,聽聞可以俾錢從公路上山

• 阿奇哥 2012-4-17 23:13:05

分析得很好.

• glowquill86 2012-4-19 15:18:37

讚成..
    所以澳門吾少女仔都系會叫fd 介紹..

• ^^LaiMing^^ 2012-4-20 10:35:57

26歲男仔, 很青輕啫, 很多都係剛畢業出來的大學生, 你唔使睇到一定無老婆
    現在要想的事, 努力增值自己, 慢慢一步一步的升上去, 俗語有話, 魚唔過溏唔得大, 累積了一定經驗就要跳啦, 正在工作的行業如有興趣, 在這方面增加知識, 讀一些文憑, 甚至學位
    人品好一定有女仔喜歡, 男仔30歲開始拍拖不算遲, 識個成熟點的女仔係好事, 內地女仔, 見過太多係為錢而嫁澳門男仔了, 對佢地我係有少少偏見架
    加油

• rain0321 2012-4-22 01:19:15

^^LaiMing^^ 發表於 2012-4-20 10:35
    26歲男仔, 很青輕啫, 很多都係剛畢業出來的大學生, 你唔使睇到一定無老婆
    現在要想的事, 努力增值自己, 慢 ...

但係我都好同意樓主講~而家差唔多全部女仔都係喜歡錢多的男生  其他d女仔都唔會點理~咩學識.人品 唉....總之真係唔知而家呢個係咩世界