我的收藏
版主
申請
開區
申請
suki888
加入日期:2009-2-21
流動積分:2551
查看 15294 回覆 110
按讚 0 按彈 0

假日酒店自助餐

見到團購個到有假日酒店buffet
    118元一個人
    請問有冇人試過呀?值唔值呀?

0 0
  • PC狗 2012-4-17 14:58:56

我有朋友試過,評價係好孤寒,網上寫好多種類,但係限時供應,同埋每樣出一次就唔出

• 白兔 2012-4-17 15:21:30

前幾日食完, 感想係:
    1. 佢餐單寫住有哥d野食, 但係某d係冇ge, 個原因係應該d野食輪流, 明明寫有饅魚, 去到卻沒有, 但係我親自問d侍應生, 佢地好好人, 即刻叫入面煮比我地, 仲要唔古寒, 食完之後再叫佢地再煮, 味道都唔錯
    2. 切魚生ge師傅應該好忙, 切完三文魚又要炸天x羅, 係即炸ge, 你可以叫個師傅炸完拿去你地張台, d三文魚都切得好厚, 唔古寒
    3. 熱盤就麻麻, 我都係食左d海鮮, 飯菜我冇食
    4. d湯有兩款: 紅羅白忌廉蟹肉湯麻麻好飲, 我比較中意飲d中式湯, 超似阿媽煮ge湯
    5. 唔好唸住同自助山, 群芳比較, 因為一分價錢一分貨, $118 仲唔加一, 仲要有三文魚任食, 出去食餐飯都要差不多一百蚊一個人頭啦, 所以去假日自助餐好易食返個本

• bluejenny 2012-4-17 16:24:09

白兔 發表於 2012-4-17 15:21
    前幾日食完, 感想係:
    1. 佢餐單寫住有哥d野食, 但係某d係冇ge, 個原因係應該d野食輪流, 明明寫有饅魚, 去到 ...

THX

• ten.chan 2012-4-17 16:27:37

要團購先得呀?直接去食唔得這個價乜?

• 白兔 2012-4-17 16:39:33

ten.chan 發表於 2012-4-17 16:27
    要團購先得呀?直接去食唔得這個價乜?

一定要團購, 直接食個價好似係$158 再加一, 呢個價甘就唔係好抵囉
    但係$118 唔洗再加一, 甘就都抵返, 淨食佢三文魚都抵啦, 出面日本餐廳食幾片三文魚都4,50蚊啦, 再食埋佢D饅魚, 再食其他野, 都拿返條數先啦!

• ten.chan 2012-4-17 17:06:33

要去邊到團購,

• suki888 2012-4-17 17:08:02

白兔 發表於 2012-4-17 15:21
    前幾日食完, 感想係:
    1. 佢餐單寫住有哥d野食, 但係某d係冇ge, 個原因係應該d野食輪流, 明明寫有饅魚, 去到 ...

唔該你咁詳情ge講解呀~~~

• 白兔 2012-4-17 17:11:48

ten.chan 發表於 2012-4-17 17:06
    要去邊到團購,

我pm你, 我post唔到個網址!~

• 白兔 2012-4-17 17:13:26

suki888 發表於 2012-4-17 17:08
    唔該你咁詳情ge講解呀~~~

不用客氣, 不過如果去唔好抱太大期望囉, 因為我去之前都係唸住食佢d三文魚同甜蝦, 仲有饅魚同埋天x羅

• 拾得 2012-4-17 17:21:27

白兔 發表於 2012-4-17 17:11
    我pm你, 我post唔到個網址!~

也請PM我, TKS

• suki888 2012-4-17 17:22:01

白兔 發表於 2012-4-17 17:13
    不用客氣, 不過如果去唔好抱太大期望囉, 因為我去之前都係唸住食佢d三文魚同甜蝦, 仲有饅魚同埋天x羅 ...

其實我又唔會抱有好大希望ge,始終都係一分錢一分貨
    只係想知道係咪好似個food list咁有個d野食姐
    百幾蚊,出去食一個人都要啦~~

• wingtang 2012-4-17 17:25:34

可以PM網址給我嗎?THX

• 白兔 2012-4-17 17:28:05

wingtang 發表於 2012-4-17 17:25
    可以PM網址給我嗎?THX

ok~已pm

• ten.chan 2012-4-17 17:41:38

也請PM我, TKS