我的收藏
版主
申請
開區
申請

烘焙材料... 麵粉/朱古力/竹炭粉/酵母..等等!

• LWCS 2012-4-26 14:36:33

bean168 發表於 2012-4-26 13:00
    咁我想整麵包,應該買咩材料好~唔好太貴,你幾時得閒~我打俾你

你可以現在打比我!

• bean168 2012-4-27 22:56:39

打左俾你,我安心好多,多謝你既鼓勵

• bean168 2012-4-28 10:58:44

我今日又整包,聽你咁講,無再死跟書咁做,見舊粉重濕就加粉,唔知味道點呢
    不過舊粉發得唔大,120G變190幾克,算唔算細,本書話分三舊,我分兩舊,下次我試下整麥包,多謝你既介紹

• LWCS 2012-4-28 21:05:42

bean168 發表於 2012-4-28 10:58
    我今日又整包,聽你咁講,無再死跟書咁做,見舊粉重濕就加粉,唔知味道點呢
    不過舊粉發得唔大,120G變190幾 ...

咁味道如何?? 今次成功未!?

• bean168 2012-4-30 20:00:31

好似都唔太得,有好多大洞,有少少中空,味道好普通,不過今次睇實個多士爐,無LON到

• bean168 2012-4-30 20:02:48

我無好似洗衫咁搓,見三個字後搓搓下開始舊粉斷開就無搓,又無整型後發酵,求其放入多士爐算

• ceikie88 2012-5-19 00:51:21

我想買做面包專用既米粉,請問能找到嗎?

• 放空 2012-7-3 00:31:26

我想買紅茶粉40g,低筋麵粉500g,不沾布 仲有冇阿???

• muidu 2012-7-17 18:37:55

你好,我想買2包高筋粉,1包酵母,1樽rum酒,共多少錢?可送貨到氹仔嗎?  

• datdat 2012-7-23 16:19:27

在你到買材料系咪會俾超市便宜,送貨嗎?

• WILLIAM.ZOE 2012-8-8 08:35:01

我想要無鹽牛油和曲奇磨沙包裝袋, 請問不沾布要多少錢呢?

• weng221 2012-9-3 13:41:17

請問有無做蛋糕用嘅色素賣?

• LWCS 2012-9-4 02:09:27

大家可以CALL我... 66600926,... WHATSAPP我都OK!