我的收藏
版主
申請
開區
申請
venus0114
加入日期:2012-4-25
流動積分:55
查看 126406 回覆 17
按讚 0 按彈 0

被解僱也不知道理由 很無奈

我已經做了2個多月..員工號碼113217..4月20號回到公司 因為 4月18 與19我放假...
    落PIT SIGN IN時...PM叫我上去2M搵人事部XX小姐..然後我去到..
    XX小姐同我講..因為背景審查部D同事話我過不了 所以而家要即時解約
    我問佢..咁理由係咩?? 然後..佢同我講.理由我地都吾知..只係個邊交比我地做..我地只係照做
    我再問..咁如果你判人死罪都要比佢知佢衰咩..佢仍然答我同一問題..
    我已經知道問落去再無意思...仲有幾日就過試用期..然後先講過吾到..
    3week traing每日8個鐘 28蚊1個鐘  然後要落場診足
    經驗荷收BB價單入黎做.. 吾怪得5請經驗荷啦..原來有賤招
    真係一生難忘. 我個日忍住D眼淚 啦啦醒執野走 麻煩幫我搞離職手續個d同事了...
    過幾天後我打去美高梅 轉接去審查部查我有D咩過吾到..
    條友同我講:吾好意思 我地吾可以同第三方透露資料
                      我笑了 第三方原來是本人都算係第三方
    我再問 咁吾通我係本人 我想知自己係因為D咩事而被解僱都吾得?
    佢同我講叫我去搵番TG部既秘書申請申訴手續 先會講比佢地聽
    原來佢地吾叫第三方我先叫..我如果係過吾到 你做咩一早吾講? 然後試用期滿前先黎話過5到??
    一間規模並不算小的公司 但處事的方法與態度卻是那麼低劣

0 0
  • biey 2012-4-25 17:00:17

不知所謂的公司!

• venus0114 2012-4-25 17:03:16

我只知道死得很冤枉

• swissswiss 2012-4-27 23:17:06

真係死得不明不白!你係有經驗荷?做咗幾耐?
    以我所知,初開張時,有部份員工因審查部查出某些員工虛報
    有關工作資料或學歷,所以被解顧!賭場審查部好勁的!
    不要灰心,東家唔打打西家!周圍都請人,有冇唸過做公關?

• macaumm 2012-4-28 08:13:52

算吧啦,咁都看唔明,為左“人手不足”,“開放外勞”~

• venus0114 2012-4-28 16:47:02

志願係做荷...如果佢話我虛報都要比我知係D咩..你講JE..我點知係5係呀...真係好ON DOG

• swissswiss 2012-4-28 18:12:53

今年三月,公司不知為何解顧了兩位shif manager!
    個三個福祿壽入咗公司後,已迫走咗好多高、低層人士!
    以我所知,三、四月份VIP走咗三個PM,N個Sup,N個Dealer.
    大家都做到冇曬意見,雖然話加咗人工,但…冇人想留低!
    好掛住以前鬼佬管理層!

• billcolin 2012-4-29 17:08:42

MGM is the BEST

• ancafemiku 2012-4-30 10:49:44

MGM,真係調佢農霧系!!! 垃圾"高層", 佢除左得個工作年資高,仲有咩係高人一等? 大家都係打工,成日難為人,為乜? 為左博出位!!! 真係頂佢地唔Q順!

• venus0114 2012-4-30 18:43:04

福綠壽已經搞死左新濠峰! 個邊簡直係死城...

• 無良而冶 2012-5-12 03:37:07

算啦,都係個句   東家唔打打西家!周圍都請人   凡事向好處想你會開心D!~!!!

• lawyinha 2012-7-3 15:17:35

無良而冶 發表於 2012-5-12 03:37
    算啦,都係個句   東家唔打打西家!周圍都請人   凡事向好處想你會開心D!~!!!

算吧呢. 本人有一個朋友在X利由開張到上年三月都幾年,佢係PM。比一個上級玩佢. 話態度差結果比人抄. 何謂態度差. 一隻手打不響. 幾何不二個沙. 無奈... 這個馬拉人, 佢另到人地家庭失去支柱.

每樣事有報應. 他種因.. 看佢受惡果..

• badmen 2012-12-8 02:10:44

我睇完樓主既貼後得出既答案係:可能樓主係舊公司走既時候玩得好串,又或者你平時做野好差,澳門好細既,各了間賭場都有互通消息靈通,所以有一份賭場員工黑名單,可能你轉入尼間賭場時未發現你,但好快有的人會玩Q你,佢班友仔真PK玩追殺。目的係減少員工跳曹,控制所有賭場員工吾比玩野。減輕成本

• catboy 2014-7-10 23:18:33

樓主我都同你同一遭遇,都係做左兩個月。我都好無奈,宜家煩緊揾工同吾知點同家人講我被人抄。==