我的收藏
版主
申請
開區
申請
登濤
加入日期:2012-2-29
流動積分:416
查看 13079 回覆 144
按讚 0 按彈 0

狗肉即食麵

• 中國之醜 狗肉即食麪

0 0
  • 莽民 2012-4-28 21:12:44

各地飲食習慣,無乜醜唔醜...

• 登濤 2012-4-28 21:14:33

面對食人族,我們是否又需要專重他們的飲食習慣?

• tokutome102 2012-4-28 22:37:43

李魯尾,!!  仲出到狗肉即食麵,

食啦, 食啦, 鬼唔望食到d人生物生襪 !   唔出埋老鼠肉即食麵 ?!!!

• 莽民 2012-4-28 22:46:01

登濤 發表於 2012-4-28 21:14
    面對食人族,我們是否又需要專重他們的飲食習慣?

唔通除咗狗之外其他生物條命就該任人魚肉?

• tokutome102 2012-4-28 23:01:03

狗有性架, 但有d 人就連人性都冇.
    見得多殘忍o既事, 人就麻木
    且潛意識有冇影響到人,不得而知

• 莽民 2012-4-28 23:35:42

tokutome102 發表於 2012-4-28 23:01
    狗有性架, 但有d 人就連人性都冇.
    見得多殘忍o既事, 人就麻木
    且潛意識有冇影響到人,不得而知  ...

唔通羊就無性?
    http://forum.cyberctm.com/forum/ ... amp;extra=page%3D97

• 水仙花 2012-4-28 23:50:35

唉總之食小的肉.第日落到去就受小的苦啦,.......前世因今世果,今世果來世嚐......

• 莽民 2012-4-28 23:53:51

水仙花 發表於 2012-4-28 23:50
    唉總之食小的肉.第日落到去就受小的苦啦,.......前世因今世果,今世果來世嚐...... ...

都係日日食饅頭好,哈哈哈...

• 水仙花 2012-4-28 23:56:29

莽民 發表於 2012-4-28 23:53
    都係日日食饅頭好,哈哈哈...

哈哈哈我啱先搓定舊粉團,而家發緊酵,明朝早一早起身蒸..........

• 利口樂 2012-4-29 00:23:30

莽民 發表於 2012-4-28 23:35
    唔通羊就無性?
    http://forum.cyberctm.com/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=10381249&extra=page%3D ...

原因無他 , 好多人會飼養狗隻 , 當狗狗係囡囡仔仔 .

• grhvonkqyk 2012-4-29 00:27:01

一個二個咁有同情心?系既話由今日開始食齋lo

• 利口樂 2012-4-29 00:29:31

多年以嚟 , 小弟不買鮮活 , 每逢初一十五茹素 .

• udus 2012-4-29 00:36:19

見到D自以為是,
    唔尊重中國傳統嘅中國人,
    忍唔住都要講下,
    西方世界同中國嘅習俗係有唔同嘅,
    唔好以為西方嘅野一定係文明進步,
    中國從遠古時代起,
    狗同豬嘅作用基本上係相同嘅,
    都係我地祖先嘅主要肉食之一,
    我地嘅祖先冇視狗為朋友嘅傳統.
    你要將狗視為朋友,
    係你嘅自由,
    將西方對狗嘅觀念強加在中國人身上,
    係橫蠻同唔尊重自己同胞嘅.
    雖然現在的中國令人失望,
    但唔代表乜同要同西方看齊.
    共產主義都係西方產物,
    但荼毒中國成為現在這個樣子,
    實在令人心痛,
    五千多年的文明,
    居然幾乎被西方一個不成熟的學說毀滅,
    再加上一些妄自菲薄的國人推波助瀾,
    中國要光大自己的文化真是荊棘满途.

• 利口樂 2012-4-29 00:42:27

請不要漠視社會既進步 , 假如中國人觀念唔係緊趨世界 , 又何來讉責食狗肉既行為 ? 片內人物又何需搬家 ?