我的收藏
版主
申請
開區
申請

開機第一包 ^^"

• MIFFY_LEONG 2012-5-6 00:51:34

閒閒的佳之 發表於 2012-5-5 18:32
    部機+運費+ 1 個 cheap cheap 電子磅約 $16xx,另外再配隻火牛。
    我暫時都係全靠部機整,但會試唔同嘅 ...

部機幾錢呀..?係邊度買架..?thx

• QW34 2012-5-6 14:49:53

閒閒的佳之 發表於 2012-5-5 18:32
    部機+運費+ 1 個 cheap cheap 電子磅約 $16xx,另外再配隻火牛。
    我暫時都係全靠部機整,但會試唔同嘅 ...

我都買左尼款,不過未整面包,整左3次蛋糕,超ok!

• 嵐嵐 2012-5-6 23:56:28

在哪裡買?

• QW34 2012-5-7 09:30:39

我係hk yahoo拍賣果度買,當時淨機係hk$1550,連運費及火牛就合共mop2070,台中直接送澳門...不過宜家淨機已經加至hk$1950, 火牛都加左價了.

• 閒閒的佳之 2012-5-7 13:44:07

MIFFY_LEONG 發表於 2012-5-6 00:51
    部機幾錢呀..?係邊度買架..?thx

部機澳門無得賣㗎。
    係我朋友响 d ‘台灣網站’度訂嘅,如之前所講:
    部機+運費+ 1 個 cheap cheap 電子磅約 $16xx,另外自己再配隻火牛。

• 閒閒的佳之 2012-5-7 13:46:55

QW34 發表於 2012-5-6 14:49
    我都買左尼款,不過未整面包,整左3次蛋糕,超ok!

我遲 d 都想試吓整蛋糕。
    咁你整過 d 咩蛋糕?有無食譜分享?

• 閒閒的佳之 2012-5-7 13:55:04

QW34 發表於 2012-5-7 09:30
    我係hk yahoo拍賣果度買,當時淨機係hk$1550,連運費及火牛就合共mop2070,台中直接送澳門...不過宜家淨機已經 ...

我部麵包機之前話無貨,上星期才有。
    部機+運費+ 1 個電子磅約 $16xx。
    而我在淘寶都見到有同款機,淨機價都要 $1500 人仔,超貴!

• QW34 2012-5-7 14:52:54

閒閒的佳之 發表於 2012-5-7 13:46
    我遲 d 都想試吓整蛋糕。
    咁你整過 d 咩蛋糕?有無食譜分享?

跟機有本食譜的, 我都係跟食譜做...

• 閒閒的佳之 2012-5-7 16:24:08

QW34 發表於 2012-5-7 14:52
    跟機有本食譜的, 我都係跟食譜做...

遲 d 我都試吓先!

• crystal8899 2012-5-10 04:36:01

• 金仔 2012-5-15 17:00:38

香港都無得買?

• 閒閒的佳之 2012-5-15 18:12:31

金仔 發表於 2012-5-15 17:00
    香港都無得買?

聽聞只有台灣和日本至有!

• melody小fans 2012-5-16 16:06:12

部機除左整包仲可以做咩吖?

• 閒閒的佳之 2012-5-16 21:02:05

melody小fans 發表於 2012-5-16 16:06
    部機除左整包仲可以做咩吖?

方包,蛋糕,蔴糬,義大利麵,烏龍麵,pizza.....用唔同嘅材料,就有唔同嘅效果。
    例如用全麥粉整麥包,又可以加 nuts 或提子乾。
    蛋糕可以加合桃或乾脯。

• weng21 2012-6-11 00:40:02

閒閒的佳之 發表於 2012-5-7 13:44
    部機澳門無得賣㗎。
    係我朋友响 d ‘台灣網站’度訂嘅,如之前所講:
    部機+運費+ 1 個 cheap cheap 電 ...

請問你‘台灣網站’有冇網址?可唔可以PM給我,因HK都話冇貨,要等ZZZZZZ...THX~