我的收藏
版主
申請
開區
申請
fireduncan
加入日期:2011-4-8
流動積分:3752
查看 22182 回覆 106
按讚 0 按彈 0

500萬左右的樓盤,大家會選擇哪裡呢?

看到大家最近討論得很激烈,
    想看看各位版友在幾個討論得較熱烈,
    且樓價在500萬左右的樓盤中,
    大家的心水又會是哪裡??

P.S: 當中的呎價都係一個約數
    單選投票, 共有 165 人參與投票
    4.85% (8)
    26.67% (44)
    13.33% (22)
    14.55% (24)
    1.21% (2)
    15.15% (25)
    3.64% (6)
    3.03% (5)
    5.45% (9)
    12.12% (20)
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • kobebrian 2012-5-21 17:15:59

只有澳門樓可以選擇??

• fireduncan 2012-5-21 17:18:40

kobebrian 發表於 2012-5-21 17:15
    只有澳門樓可以選擇??

因為E幾個盤最近比較多人討論,
    同埋全部都係澳門樓...咁樣想住澳門區的人會較容易比較.
    所以就冇加入氹仔區LO ^^

• poonchisang 2012-5-21 17:19:41

我有500萬,都唔會係澳門住.

• kobebrian 2012-5-21 17:33:51

fireduncan 發表於 2012-5-21 17:18
    因為E幾個盤最近比較多人討論,
    同埋全部都係澳門樓...咁樣想住澳門區的人會較容易比較.
    所以就冇加入氹仔 ...

不過,, 氹仔真係想搵個新盤睇下都冇.. 只有天價及14年落成果D.. 真唔知係好事定壞事..
    BY THE WAY,, 嘉華係咪即係信譽灣畔??

• 小新... 2012-5-21 21:46:58

以上樓盤...500萬都係買到兩房或間三房....
    真係買唔落手~

• an531 2012-5-21 23:17:53

小新... 發表於 2012-5-21 21:46
    以上樓盤...500萬都係買到兩房或間三房....
    真係買唔落手~

500萬去買車位,福位啦,澳門樓500萬網想價

• popmacau 2012-5-22 00:19:15

我反而想知一年後,以上個樓盤呎價到時係幾多呢...

• reiwailove 2012-5-22 00:48:41

500樓 都只系 兩房 間3房而已

好快到 400 - 600萬算普通http://forum.cyberctm.com/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=10423137

• 芝士焗龍蝦 2012-5-22 10:35:20

泉福和嘉華如果4200蚊呎應該只有最低層和無景的單位吧,中層以上要接近5000蚊呎吧??

• bearbear853 2012-5-22 11:29:19

泉福和嘉華(信譽)差唔多,點解無人揀既?

• fireduncan 2012-5-22 11:39:09

芝士焗龍蝦 發表於 2012-5-22 10:35
    泉福和嘉華如果4200蚊呎應該只有最低層和無景的單位吧,中層以上要接近5000蚊呎吧?? ...

泉福的呎價我係取E座中層 (10樓E的呎價是4220元) 作參考的.
    沒有向內街的AB座便宜,
    也沒有向遊艇會的CD座貴,
    大約取過中間數LO

• fireduncan 2012-5-22 11:42:31

bearbear853 發表於 2012-5-22 11:29
    泉福和嘉華(信譽)差唔多,點解無人揀既?

嘉華 (信譽) 可能仲未開售,無人買左,所以冇人揀LO

• worldcup26 2012-5-22 18:27:30

信譽因為仲未開售先未有人投;等開售後就會同泉褔翡翠一樣咁受歡迎

• 星星月亮 2012-5-22 23:31:09

小妹都打算買泉褔翡翠,今日專程去觀察泉褔翡翠及周邊環境,
    見到就來封頂,附近又有幼稚園,間學校都唔差,方便第二時子女入學,
    水上街市將會搬遷到金灣豪庭後面,係新型街市,距離泉褔翡翠大約有成4,5座大厦,
    唔怕太近又唔怕太遠,方便第二時做煑飯婆,
    ctm大門市又會開係海擎天樓下,向正大街位置,帶動人流,去高士德又方便,
    不過附近有其他樓花,密集左d,呢點較為唔係咁理想,
    不過睇佢現在個周邊距離,遲d會起馬路或公園,到時起好晒4座樓花,
    會係另一個景觀環境,我覺得真係非常適合自住,因為太方便啦..
    (以上係小妹個見解,不喜勿插)