我的收藏
版主
申請
開區
申請
ricaken
加入日期:2009-9-22
流動積分:39251
查看 27297 回覆 67
按讚 0 按彈 0

近日唐樓一手追落後$4000一呎, 你接受嗎?

• 近日唐樓一手追落後$4000一呎, 你接受嗎?
    單選投票, 共有 319 人參與投票
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • fireduncan 2012-5-26 12:12:38

RICAKEN兄,你係唔係買D有電梯GE唐樓?
    都唔明點解唐樓多部電梯可以貴咁死多

• Uncle7 2012-5-26 12:28:21

不接受,但這是現實。目前新樓有齊會所的優質盤已邁向五千元,以凱泉灣為首,最近中層成交價已達5200。反而想知購買力何來?

• stockbuyer 2012-5-26 14:12:00

無意見...反正都唔會有興趣買...升到一萬蚊一呎又如何?

這個水平主要反應了上車盤的接受價格
    250~350之間的水平

• ricaken 2012-5-26 15:09:29

fireduncan 發表於 2012-5-26 12:12
    RICAKEN兄,你係唔係買D有電梯GE唐樓?
    都唔明點解唐樓多部電梯可以貴咁死多  ...

係冇電梯唐樓, 一梯兩伙, 1房廳去到$4-6000一呎

• bearbear853 2012-5-26 17:10:38

請問邊間唐樓甘進取呀?

• ricaken 2012-5-26 17:14:10

bearbear853 發表於 2012-5-26 17:10
    請問邊間唐樓甘進取呀?

姑娘街田螺里新樓花..........@.@

• fireduncan 2012-5-26 17:24:57

亞斯 發表於 2012-5-26 14:30
    半年前2600一尺新唐樓泉x軒網上個個話貴,但一開賣賣曬,今日4000一尺原來當日是低水 ...

你講的泉X軒係唔係何泉記上年推出的果三個唐樓盤(二個有電梯層,一個無電梯五層)?
    我記得我上年睇的時候,無電梯的打完折都要快3000元呎,有電梯的折完則3300元/呎,
    冇見過2600元/呎咁低價喎...
    不過唐樓賣到4000元/呎,仲要係無電梯GE...真係太誇張

• fireduncan 2012-5-26 22:34:02

亞斯 發表於 2012-5-26 21:33
    我是以4樓1288.實用902.售HK.3.699.000.00打92折=2642元一尺,果時地產力推叫我買,佢話平~~

而家睇番真係抵到爛~~~
    不過複式的地方比較唔見洗~~
    所以會平D

• vipday111 2012-5-26 22:59:09

今天3,4月,新樓花推出和新盤現樓,已經消耗澳門不少購買力,
    回氣到8月左右,又一班畢業生出來社會工作,有心為子女打算父母都會盡量幫,
    此時又係再次推出樓花和新盤現樓好時機,又會加升價的時段,
    ssd出現後,現時澳門用家仲有幾多購買力呢?我相信還是會有的.

• an531 2012-5-27 00:00:55

大劉單野都式放不少購買力

• OMG2011 2012-5-27 00:12:40

an531 發表於 2012-5-27 00:00
    大劉單野都式放不少購買力

購買力又關佢事, 有可能令投資者轉玩大潭山X號或金X.X岸吧